Jump to content

Q5 8R Ремонт на панорамен покрив, запитване


AudiQ5Sline

Recommended Posts

Здравейте,

Автомобилът е Q5 2013 година, с панорамен покрив. Пред месец, карайки на магистрала със 120-140 км/ч, при идеални условия, се появи тракане идващо от панорамата. Интересното е че при равен път и сравнително висока скорост се проявява най-често. Рядко при неравен път е ниска скорост, но се случва. Карам колата от година и малко и не съм правил профилактика на панорамата, поради незнание.

 

С напредване на времето се оказва доста неприятно и дразнещо въздействие при шофиране.

 

След оглед от фирма, препоръчаха да се сменят изцяло всички уплътнения, почистят и смажат пътищата и регулира позицията на стъклото.

 

Обръщам се към хора, минали през подобни проблеми, можете ли да  препоръчате фирми занимаващи се с такъв вид ремонти и ориентировъчна цена за подобна услуга.

 

Поздрави! 

 

Редактирано от AudiQ5Sline
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има теми в американския форум, там доста е дискутирано това. Моя трака като е студено. Бях пръскал тефлонов спрей, но от време на време пак се появява тракане. Общо взето така е направен :) 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Трбява да престанем с тези генерализации, няма такова нещо "така е направен". Моята не трака (вече) ни на студено, ни на топло, ни на затворено, ни на отворено, ни на полуотворено, последно тествано по т.нар. бул. Джеймс Баучер (който между другото напоследък след дъжд изглежда такъв кафяв, все едно диария излята върху него, както и да е, повръща ми се). Теста ми не беше свързан с панорамата, а с вибро- и звуко-изолация поставена на всички врати, че имах едно жужене и тракане от корите на вратите, което вече е в историята, но както и да е, да се върнем на темата. Като я купих колата, имаше тракане, САМО когато съм отворил панорамата, когато задната му част е леко повдигната. На всички улици с паваж си тракаше и много дразнеше. Намерих от инет контакти на този човек - https://vento.free.bg/ - и честно казано не бях много обнадежден, но викам ще ида и ще му чуя мнението. Отидох в Зона Б5 мисля беше тогава, погледна я човека и вика - сега ще я оправим. Пръсна ми отвън в каналите на задното стъкло, отвори предното и там отвън и отвътре пръска на някакви места с една грес, не помня вече каква - и вика това е. Не искаше да ми вземе даже никакви пари, мисля 10-20 лв му оставих. От тогава до сега вече 5 години, не съм чувал да тракне. Като я погледна нали преди това, и каза, че няма нужда от никакво регулиране.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Пръскайте с бяла грес, да не събира прах. Имах един Туарег и скърцаше панорамата и я отрегулирах и всичко заспа.

  • Like 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...