Jump to content

Къде се намира блутут модула на Ауди а4 б8 комби. Да видя дали въобще го имам. Благодаря

Dobrev83

Recommended Posts

Къде се намира блутут модула на Ауди а4 б8 комби. Да видя дали въобще го имам. Благодаря

Мисля че някъде под шофьорската седалка, но не съм сигурен. Ако имаш, телефонът ти би трябвало да го намира и да иска да се свърже.

А как да разбера дали имам

Edited by VBI
Не цитирай предходно мнение, ползвай бутона "@"

• 5 months later...
  • 1 month later...

Здравейте колеги,аз също се интересувам от този модул,защото искам да направя така,че да мога да говоря по телефона през колата. Чух,че имало начин да се провери с VCDS дали колата разполага с модул 72,който бил важен,за да може да се случи разговор по телефона посредством колата! Знае ли някой от вас повече по този въпрос и ако да,би ли споделил и с нас? Също така бих искал да знам този блутут модул само за връзка с външно устройство,което може да прехвърли музика и такива неща ли служи или отговаря и за връзка с мобилен телефон? Колата е Ауди А4 В8 2010 с система "ауди мултимедия MMI 3G" 

Edited by odzhakov

На 22.05.2024 г. at 9:27, acpa4o написа:

Ако имаш, телефонът ти би трябвало да го намира и да иска да се свърже.

Да, това е начина, с уточнението, че bluetooth-а на телефона трябва да е включен преди запалването на колата.

И още - вече се навъдиха толкова много версии на bluetooth, че няма гаранция дали двете в случая ще са съвместими.

Преди 4 часа, nikrga написа:

Да знам,че трябва да е включен,така работи на другата ми кала,която е фабрично направена така. Въпросът е,че искам съвет,който да ми помогне да постигна тази възможност и в А4-та.

Как да разбера, има ли го колата или не? 

И ако модулът е наличен как да го активирам? Защото,до колкото знам в ауди мултимедия MMI 3G този модул е интегриран в основният модул на MMI 3G! Също така,когато купих колата в менюто за телефона съществуваха имена и номера на телефони на някакви германци! През 2019 обаче тук във Франция ми предложиха от АУДИ да ми инсталират нов оригинален софтуер и аз се съгласих. И от тогава ,когато натисна бутона за телефона изписва,че телефон не съществува!!!

Остави на контакт и сканирай за устройства с телефона, ако има ще го разпознае. В името на устройството присъства AUDI, така че няма как да го подминеш... 

Щом е имало запаметени номера, те няма откъде да се вземат от Нищото. Според мен има модул, но е деактивиран. Ако ВСДС ти е сложен, бих предложил Кариста или подобна програма, но нищо не гарантирам. Докато не се увериш на 100 процента, не се отказвай!

Добре де,помогнете,кажете как да го проверя и ако го има да го активирам имам vcds и вероятно с малко помощ ще постигнем някакъв резултат!

Голяма драма се оказа този bluetooth...😀 

Ако чак толкова не можеш да го намериш, или пък се окаже, че нямаш, ами купи си един, съвсем евтин е.

Ако наистина решиш да си купиш bluetooth (във Франция не би следвало да струва повече от пет, максимум шест евро) е важно да се има предвид следното - версията му (пише я на опаковката) не трябва да е по-нова от тази на телефона ти. В противен случай рискуваш двата bluetooth-а да са несъвместими.