kiko_sf Posted June 8, 2024 Report Share Posted June 8, 2024 Здравейте, от известно време се усеща миризма на изгорели газове в купето при отворени предни прозорци. Ауди а3 8л 1.9 тди 110коня. Link to comment Share on other sites More sharing options...
s7r3l0k Posted June 8, 2024 Report Share Posted June 8, 2024 Пробив в меката връзка, зле заварен изтърбушен катализатор или някаква друга намеса по изпускателната система, пробив в някоя гарнитура по изпускателната система... Дали не е бил проблема от по-рано, а чак сега в жегите със свалени прозорци да е забелязан. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kiko_sf Posted June 8, 2024 Author Report Share Posted June 8, 2024 Благодаря за бързия съвет . Още утре или в Понеделник ще я закарам да проверят изпускателната система. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kiko_sf Posted June 11, 2024 Author Report Share Posted June 11, 2024 Изпускателната система е наред няма пробив никъде. Когато влезе в обороти се усеща миризма на изгорели газове. Link to comment Share on other sites More sharing options...
s7r3l0k Posted June 11, 2024 Report Share Posted June 11, 2024 Трудно ми е да повярвам. На място в покой ако не мирише, а само в обороти, за мен значи проблем с гарнитура или опръстен. Отново сме на гарнитура по изпускателната система или опръстен на EGR-а. Има и една тръбичка, която връща газовете за доизгаряне, която е на егр и турбото и се забелязва трудно, там също има потенциал да излизат газове при пробив. Всичко останало не знам дали ще мирише на газове - например теч от ЕГР или капак на главата, където маслото попада по мотора и турбото и изгаря, съответно мирише или например течащи маркучи за обратно гориво, теч от дюзи, където горивото попада върху гореща повърхност. Те обаче биха имали различна миризма, която ще е постоянна. Не знам как ще усетиш миризмата в обороти, като се предполага, че си в движение, тоест въздушната струя ще го разсейва това нещо. На две А3-ки съм го имал това нещо, и по двете беше проблем с компоненти по изпускателната система. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kiko_sf Posted June 11, 2024 Author Report Share Posted June 11, 2024 Днес я пробвах при наполовина отворени прозорци и подадох рязко газ около 2000хил оборота приблизително се усети миризма на изгорели газове . Та ме навежда мисълта че имаш право най-вероятно е някоя гарнитура на егр клапан и ще взема да го сваля ли почистя и сменя гарнитурите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
audi+ Posted June 11, 2024 Report Share Posted June 11, 2024 Възможно е да пропуска картерната вентилация. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kiko_sf Posted June 11, 2024 Author Report Share Posted June 11, 2024 Скоро смених маркуча за картера от клапана за картера вентилация че ми капеше масло върху смукателния колектор. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts