Jump to content

Audi A5 B9 съвет

Recommended Posts

Здравейте колеги, решил съм, че е време за ъпгрейд и съм се ориентирал към А5 Б9 бензин.

Имат ли някакви по-сериозни драми, за които да внимавам, в момента съм с А4 Б8, пак бензин и го играх с двигател вече като я взех, та ми се иска да избегна подобни истории с нова покупка. До колкото изчетох вече е оправен този проблем уж, така ли е наистина и има ли нещо друго, което да е притеснително ?

Също дали някой е гледал тази - добре изглежда за тази цена като че ли.
@fifipaldi ти знам, че ги разбираш А/S 5-те 😅

Edited by StanB8

Колега, не че нещо, ама А5 спортбек базова (каквато тази не е) с този двигател март 2023 е струвала 53 600 евро в Германия. А обявата е за 63 999 лева без ДДС, 76 799 с ДДС. 

https://www.audi.de/dam/nemo/models/misc/pdf/my-2023/preislisten/preisliste_a5-sportback_s5-sportback_a5-cabriolet_s5-cabriolet_a5-coupe_s5-coupe.pdf

Аз бих внимавал много с тази обява.

Edited by batinka

Posted (edited)
На 21.08.2024 г. at 13:43, batinka написа:

Има няколко на подобни цени, мен и това ми е главния въпрос - за какви по-сериозни проблеми бих могъл да се оглеждам и имат ли въобще някакви. Иначе 2022-2023 са още гаранционни, та това ме успокоява до някъде, отделно, че ако харесам нещо със сигурност ще го погледна в порше.

Edited by VBI
Не цитирай предходно мнение, ползвай бутона "@"

• 2 weeks later...

@StanB8 Първият въпрос, който следва да си зададеш, е защо кола за по-малко от година и 2300 километра би имала обезценка в порядъка на 35-40%? Вторият въпрос е дали от Порше биха признали гаранцията на вносна кола? Трети въпрос е дали търговецът би се съгласил на проверка в Порше?

Нека ти го кажа така, ти ако си изръсил 120 хиляди лева и си карал кола 2300 километра, би ли я продал за 70 хиляди да кажем? И дори да го направиш, защото примерно ти трябват много ама много спешно парите (да кажем за операция), търговецът, който я е купил, ще тръгне ли да я продава на 70к + надбавка за печалба, или ще я продава на 100к + надбавка за печалба?

На 2.09.2024 г. at 17:33, batinka написа:

Вторият въпрос е дали от Порше биха признали гаранцията на вносна кола?

Защо да не е признават?

Предполагам защото ще "изскочи" нещо при преглед. Цената за мен е необяснима по друг начин.

On 9/2/2024 at 5:33 PM, batinka said:

@StanB8 Първият въпрос, който следва да си зададеш, е защо кола за по-малко от година и 2300 километра би имала обезценка в порядъка на 35-40%? Вторият въпрос е дали от Порше биха признали гаранцията на вносна кола? Трети въпрос е дали търговецът би се съгласил на проверка в Порше?

Нека ти го кажа така, ти ако си изръсил 120 хиляди лева и си карал кола 2300 километра, би ли я продал за 70 хиляди да кажем? И дори да го направиш, защото примерно ти трябват много ама много спешно парите (да кажем за операция), търговецът, който я е купил, ще тръгне ли да я продава на 70к + надбавка за печалба, или ще я продава на 100к + надбавка за печалба?

За първият въпрос, съм съгласен, да не кажа, че за това е темата, за втория - не виждам защо да не я признаят аз ако съм Германеца Ханс и имам работа в БГ, колата ми се счупи - каква е логиката да не я погледнат, при условие, че е гаранционна в Ауди, макар и в Дюселдорф примерно. Реално Ауди си е Ауди, не мисля, че има значение от къде си я купил, факта, че колата е на 1 година би трябвало ( според мен поне ) да е достатъчен за да е гаранционна.

Пък търговеца ако не се съгласи на проверка в Порше да си я държи, там директно светва червената лампа и отпада тая кола.

• 2 weeks later...