Jump to content

Катастрофите в нашата родина.


Recommended Posts

12-годишна катастрофира с реното на приятеля си във Враца

12-годишно момиче от Враца е предизвикало катастрофа, след като подкарало автомобил, съобщиха от МВР.

Инцидентът е станал снощи пред заведение, намиращо се на централния площад на града.

Малолетната шофьорка взела ключовете от приятеля си и се качила в автомобил "Рено".

Веднага след като тръгнала с колата, тя се блъснала в паркиран наблизо автомобил.При катастрофата няма пострадали.

Момичето набързо слязло от колата и напуснало местопроизшествието, без да сигнализира за него, свидетели на случилото се обаче обадили в полицията.

Абе що като им поникнат косъмчета се хващат за волана :hilezh:

:hilezh: Тя на 12, а приятеля и на колко да е бил... 16 макс :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 840
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Да не съм лош пророк, ама с промените в закона, които приеха онзи ден, очаквам тази тема да се попълва ежедневно с материал ... :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

"Фолксваген" помете баща с 5-годишно дете

Мъж с 5-годишно момиченце пострада на пешеходна пътека в Карлово от нетърпелива шофьорка, съобщиха от МВР пред "Стандарт".

Инцидентът е станал вчера около 17.30 часа на кръстовището на улиците "Ген. Карцов" и "Ген. Заимов" в подбалканския град. Лек автомобил "Фолксваген Пасат", управляван от 38-годишната Л.А. от същия град, блъснал Р.У. /46 г./ и 5-годишната му дъщеря.

След инцидента шофьорката е напуснала местопроизшествието и е била издирена от униформените по-късно. Двамата пешеходци са с охлузни рани по тялото и крайниците. След медицински преглед са били освободени за домашно лечение. По първоначални данни лекият автомобил при ляв завой е отнел предимството на бащата и детето, които са пресичали улицата на зелено. /БЛИЦ

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Млад мъж загина заради ремонт на пътя

15 май 2009 / News.dir.bg

Ремонт на пътя Перник-Брезник стана причина за тежка катастрофа, при която загина 37-годишният Иван Кирчов. Това съобщиха от Областната дирекция на полицията в Перник.

Инцидентът станал на 200 м от разклона за село Вискяр към 8 ч. днес.

Лекият автомобил "Нисан Примера", управляван от Кирчов, в който пътували още четирима души, навлязъл в ремонтирания участък. Водачът загубил управление и колата се преобърнала в канавката. Кирчов изпаднал от автомобила през страничното стъкло и си ударил главата в камък. Загинал на място.

Останалите пътници, сред които и дъщеря му, се отървали само с уплаха, освен жена на 48 години, която е с охлузни рани и след преглед в болницата е освободена. Пътната полиция е съставила акт на фирмата, която извършва ремонта. Тя е нарушила закона, като не е поставила знаци на участъка.

http://dnes.dir.bg/2009/05/15/news4450597.html#sepultura

Редактирано от a3_karam_a3
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 20 мин на Д.Несторов,а.к.а Акад.Иван Гешов ,моторист се беше фраснал под тролея,на 200м преди бул.България...Пълно с патрулки и спрели на аварийни коли,дано няма тежко пострадали!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

е са се прибирам от студентски град и на симеоновско шосе имаше жестока катострофа.....колата мязаше на някако бмв ,но не беше останало мн.Беше с гумите нагоре и колата беше мн смазана от към покрива.в рамките на около 100м се беше блъскала в разни кофи и спряли коли.....мн гадна гледка беше.дано нема загинали

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

3-ма ранени с маршрутка, баба - от трамвай

15 май 2009 / News.dir.bg</B>

3 жени и 17-годишно момиче пострадаха при две катастрофи в София в петък и откарани в "Пирогов", предаде БГНЕС.

2 жени и ученичка пострадаха при катастрофа с маршрутка. Катастрофата е станала между маршрутка и автобус на ул. "Г.Софийски". Жените - на 20 г. и на 37 г., имат само силни натъртвания, а 17-годишното момиче е с контузия на корема. Приета е в детското коремно отделение.

По-рано в "Пирогов" бе приета 83-годишна жена, блъсната от трамвай на ул."Граф Игнатиев". Няма опасност за живота й, съобщиха от лечебното заведение. Жената е пресичала трамвайната линия при пазара, когато е блъсната от трамвай. Заради инцидента полицията спре временно движението в отсечката.

http://sofia.dir.bg/2009/05/15/news4451527.html

Копи/пейст от страницата на дир.бг, не съм поправяла печатните грешки.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Двама души са загинали при катастрофи

През изминалото денонощие в страната са станали 18 пътно транспортни произшествия с двама загинали.

24 са ранени, а един човек е с опасност за живота, съобщават от КАТ.

От началото на месеца пътните злополуки са 280, загиналите са 31, ранени са 374 души, с опасност за живота 31.

В София леките произшествия за вчера са 100, тежки 3, 6 души са с опасност за живота.

:multi:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Днес сутринта малко след 8 часа на пътя Пловдив-Асеновград малко след КЦМ точно пред бензиностанция Лукойл се бяха ударели челно Рено клио и Ситроен Берлинго. Движението бе само в посока Пловдив , а в посока Асеновград бе отклонено през бензиностанцията. Според това което видях вина имат и двамата водачи защото Клиото, движещо се от Пловдив към Асеновград е предприело изпреварване на камион (който се е движел бавно) при положение че има знак забраняващ това, а Берлингото се е опитвало да направи ляв завой (което също е забранено със знак на това място) и да влезне в бензиностанцията и е спряло на осевата когато е било връхлетяно челно от Клиото (карано от мадама ако това има значение :hilezh: ) Жертви мисля че няма.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пиян шофьор рани 35 годишна жена в Плевен

Пиян водач на товарен автомобил "Мерцедес" - 36 годишен от Плевен, предизвика катастрофа като блъсна пешеходка на улица "Осъм" в града.

Произшествието е станало снощи около 20 часа.

Пристигналите за оглед автоконтрольори от Първо РУ МВР – Плевен са установили, че при движение на заден ход с автомобила мъжът е блъснал 35-годишната.

Пострадалата е настанена в плевенската болница със счупен таз и загуба на съзнание.

По данни на полицията причина за катастрофата е употребата на алкохол.

При пробата дрегерът е отчел 1.97 промила алкохолна концентрация.

Образувано е досъдебно производство.

http://www.dnes.bg/article.php?cat=6&id=70966

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нова кървава катастрофа - трима младежи загинаха

Инцидентът е станал около 1 часа след полунощ на пътя Калчево-Ямбол, съобщиха от ямболската полиция, предаде Дарик радио.

Единият от загиналите е 25-годишен, другият - на 17 години, от Ямбол. Самоличността на третото момче все още не е установена, тъй като у него не са намерени документи за самоличност.

Тримата пътували в лек автомобил "Фолксваген Голф" с ямболска регистрация, когато малко преди разклона за село Стара река се блъснали в крайпътно дърво. Причините за кървавата катастрофа все още се изясняват.

Друг младеж- 20-годишен, пък загина при сблъсък между кола и специализиран автомобил на пожарната снощи край Разград. Произшествието е станало около 23 часа , след като автомобилът "Пежо" 306, в който се е возел, отнел предимството на пожарната "Татра" и се блъснал в предната й дясна част. Шофьорът на колата е прегледан в болницата и е освободен.

От полицията уточняват, че противопожарният автомобил е излизал от Разград с включена сигнализация, на път да гаси пожар в село Ясеновец.

Софийска кола изгоря в движение на пътя Е-80

Лек автомобил "Пежо 405" със софийска регистрация, който пътувал по международния път Е-80, се запали по време на движение на изхода от хасковското село Клокотница. Шофьорът и съпругата му са успели да скочат в движение, което ги спасило от сериозни травми, а може би е от нещо по-страшно, защото колата по чудо не се взривила.

При станалите 22 пътни произшествия в страната за изминалото денонощие са ранени 28 души, от които един е с опасност за живота, съобщиха от МВР.

В София са станали 109 леки и пет тежки катастрофи, ранени са 10 души.

През 2008 г. 1400 деца са станали жертва на инциденти в движението, заяви Алекси Кесяков, секретар на Държавно-обществена консултативна по проблемите на безопасността на движението, цитиран от „Фокус”. Той не уточни колко са загиналите и каква е бройката на ранените, но коментира, че за това носят вина възрастните, които не са възпитали както трябва децата си, за да бъдат в безопасност на пътя.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Четирима загинали по пътищата на страната

През изминалото денонощие на територията на страната са станали 19 тежки пътно-транспортни произшествия с 4-ма загинали и 23 ранени, от които петима с опасност за живота, съобщиха от МВР.

За района на София са станали 55 леки и 3 тежки ПТП с 5-ма ранени.

От началото на месеца тежките пътно-транспортни произшествия в страната са 321 с 36 загинали, 424 ранени, 36 от които с опасност за живота.

2258 са катастрофите от началото на годината с 266 загинали и 2807 ранени.

:hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Петима ранени в катастрофа в село Тополи

Петима души са пострадали при катастрофа във варненското село Тополи, съобщиха от Националния медицински координационен център. Според първоначална информация лек автомобил се е ударил в автобус на обръщало в селото.

Ранени са петима младежи – две момичета на 17 години и трима младежи на 19, 22 и 26 години.

Пострадалите са откарани с линейка в МБАЛ "Света Анна - Варна".

26-годишният е в шокова зала, другите двама са в отделението по ортопедия и травматология.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ТИР размаза 16-годишна пешеходка в Русе

16-годишно момиче загина тази сутрин в Русе, след като бе размазано от ТИР на пътното платно.

Инцидентът станал на бул. “България” в дунавския град.

Товарен автомобил MAN (влекач) с ловешка регистрация връхлетял върху детето и после се ударил в тролейбус на градския транспорт.

Зад волана на камиона е бил 32-годишен мъж от София, уточняват от полицията.

Раненото момиче е починало в болницата.

Според данните от пътната полиция участъкът, където е станала катастрофата, не е означен с пътни знаци като авариен.

Южното платно за движение в участъка е затворено заради ремонт. Движението е двупосочно в северното платно, като е създадена временна организация с пътни знаци и маркировка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Инцидентът станал на бул. “България” в дунавския град.

Товарен автомобил MAN (влекач) с ловешка регистрация връхлетял върху детето и после се ударил в тролейбус на градския транспорт.

Жалко за детето. Само като уточнение на тоя булевард никога не е имало тролейбуси.

Редактирано от martinich
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Никой ли не е отворил още dir.bg да пейстне за дипломатическия автомобил, ударил майка и дете на Университета? :bia:

Така и не разбрах идеята на тази тема, честно...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги отварям тази тема в която ще се поместват всякакви инциденти свързани с МПС и статистики за загиналите и ранените.Смятам че доста често се пускат теми за станали нелепи катастрофи и е време да има една тема само за това. Ако модераторите решат че не е за главен форум няка я преместят, а ако решат че е важна тема нека я направят такава. Моля да не се спами излишно, за да имат добра подредба на информацията за нещастните случаи.

Карайте разумно.

Ами той човекът си го е казал.

А за темата - за няма и година са я прочели над 30000 потребители.

Закрийте я и всичко ще е наред.

Без катастрофи...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Без катастрофи...

Като пействаме всички новинарски сайтове тук катастрофите ще намалеят ли? :bia:

Да не говорим, че повечето тук ползваме интернет не само за форума и също четем тия неща :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ЯСно е че щото скоро не си слагал катанци те сърбят пръстите ма тази тема е една от много малкото теми дето се е опазила от безсмислени коментари пък и е видно че хората я преглеждат :bia:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Жалко за детето. Само като уточнение на тоя булевард никога не е имало тролейбуси.

Не си прав Марти. Движат се в отсечката от охлюва до ... и аз не знам къде отиват, но съм виждал там 25 линия с пътници вътре. Всяка вечер се прибирам от там, но сега с този ремонт си е направо ужас.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

a_10c88f.jpga_10c890.jpga_10c891.jpg

5-ма ранени при челен удар на линейка и „Ауди”

Петима души са пострадали при челен сблъсък на линейка и „Ауди" тази сутрин край пловдивското село Скутаре.

Около 10 часа, на жп надлеза след разклона за селото, кола на Бърза помощ, която транспортирала пациент, се ударила в лек автомобил "Ауди", управляван от 50-годишен мъж.

По първоначални данни причината за инцидента е навлизане в лентата за насрещно движение от страна на 24-годишния водач на линейката.

Шофьорът на колата е със счупена ръка и травма на главата. Останалите пострадали са 77-годишен мъж с контузия на главата, 34-годишна жена - също е с контузия на главата, 39-годишен мъж - с травма на десния крак и 42-годишен мъж - с контузия на гръден кош.

По информация на Дарик радио ранени са превозваният пациент, медицинската сестра, пътникът в аудито и двамата шофьори. Всички са настанени в УМБАЛ „Свети Георги” в Пловдив.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Шофьор без книжка уби двама мъже и магаре, рани трима

Двама мъже загинаха, а други трима са тежко ранени при катастрофа, станал снощи в село Красново, Пловдивска област. Това съобщиха от пресцентъра на ОДП - Пловдив.

Около 22.00 часа лек автомобил “Роувър”, управляван от неправоспособния И.Й. (на 25 г.), се блъснал последователно в паркиран на банкета автомобил и в електрически стълб, който се пречупил.

На място починали М.И. (на 29 г.) и М.М. (на 15 г.). Шофьорът на колата и другите му спътници - А.М. (на 24 г.) и С.И. (на 18 г.) са настанени в болница с тежки травми. И петимата пътници в колата са от село Кръстевич.

При инцидента е било убито и магаре, завързано на електрическия стълб

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тежка катастрофа на автобус, има много жертви

12 души са били прегазени от автобус на връх Бакаджик.

Те са вървели по пътното платно и са отивали на събор в местността по повод Спасовден. Тежкият пътен инцидент е станал тази сутрин, малко след 9 часа. Автобус, пътуващ от хижа "Дружба" на връх Бакаджик към Ямбол, се е ударил в дърво в ляво по посока на движението и се преобърнал.

По първоначална информация загинали са 13 души. Пострадалите са около 8 души, които вече са транспортирани в болницата в Ямбол. Те са с политравми. Осигурено е необходимото количество кръв за пострадалите.

Автобусът не е могъл да спре по пътя на слизане от върха и е помел изкачващи се хора, тръгнали за предстоящия днес събор по повод Спасовден. Автобусът “Сетра” е на ямболска транспортна фирма и е откарал хора към Бакаджик. Все още не е изяснен точният брой на пътниците, които са били в автобуса на слизане от върха.

Според информация на МВР автобусът е бил технически неизправен.

Редактирано от Fory
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...