Jump to content

Крушка на средния плафон


Иво

Recommended Posts

1. Отворих плафона и видях, че имало 2 крушки, едната е изгоряла обаче, а другата ми изглежда странна. Всмисъл за първи път виждам такава. Идея откъде да си закупя една?

2. Искам да си сложа крушки на габарити, къси и дълги, които да излъчват бяла светлина. Можете ли да ми предложите нещо за конкретния модел, както и инфо откъде, колко пари и т.н.

Благодаря!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

1. В плафона оригинално има само една крушка. Ако поставиш 2 крушки - пак ще свети само едната, така е направена фасунгата. Защо е така и аз не знам :eusa_clap: . Иначе самата крушка е "сулфидна" 10W ако не се лъжа и се слага на повечето плафони на различните марки коли. Единствено има разлика в дължината им в зависимост от това дали е 5W или 10W. За да не сбъркаш си свали и старата и направо с нея купувай новата.

2. Колкото за крушките не разбрах само за габарита ли говориш? Ако е така си сложи светодиодна крушка, която свети "лунно" бяло - има ги в във всяка автомания.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

1. В плафона оригинално има само една крушка. Ако поставиш 2 крушки - пак ще свети само едната, така е направена фасунгата. Защо е така и аз не знам :P . Иначе самата крушка е "сулфидна" 10W ако не се лъжа и се слага на повечето плафони на различните марки коли. Единствено има разлика в дължината им в зависимост от това дали е 5W или 10W. За да не сбъркаш си свали и старата и направо с нея купувай новата.

2. Колкото за крушките не разбрах само за габарита ли говориш? Ако е така си сложи светодиодна крушка, която свети "лунно" бяло - има ги в във всяка автомания.

Свети само едната, много странно. Защото сега свети незадоволително слабо ще видя колко вата е. А за другите говоря освен за къси и за дълги, че и за габарити ако в възможно. Искам всичко да свети бяло просто, естествено да не са някакви, които дразнят останалите шофьори като това да си сложиш ксенон без да имаш стъкла за това. Фаровете ми светят страхотно, просто жълтеникавият отенък не ми допада особено :respekt:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По принцип трябва да ти свети средния плафон (само едната крушка в него) и двата плафона отзад като отвориш вратите и не би трябвало да е тъмно. Смени си крушката - може да е почерняла и затова да свети по-слабо :hilezh: . Колкото до фаровете, щом не искаш да слагаш ксенон, има на Филипс и на Бош крушки, които светят бяло. Разрови се във форума, имаше една тема, където се обсъждаха точно тези крушки.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, вземи си на BOCH- XENON BLUE е модела който ти трябва, аз съм с такива, 1 бр. струва 17- 18 лв.(за къси дълги говорим).

Редактирано от LiuboG
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 5 months later...

Здравей колега. Аз имам и крушки за плафон, които светят много силно и бяло, и габарити с SMD диоди, които също светят бяло и силно. Ако имаш интерес ми пиши на ЛС или на skype: avtomobilite

в момента имам два вида диоди за плафон :hilezh:

единият е с 3 диода и свети бяло - леко синкав отенък

другият модел е с 2 диода като тези на светкавиците на телефоните, но доста по-големи.

това е този с 3-те диодчета:

c654bfcb18e5dc5a.JPG

022d2ed686da1efe.JPG

това е по-скъпия комплект (двата броя диоди) цената му е 12 лв.

b3d5a9801eacbf35.JPG

a8b597778f0843c1.JPG

00cb0a0b067913f0.JPG

Мога да ти пратя и по Еконт. :steinigung:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...