Jump to content

Слагане на рингове за табло


eatmyshorts

Recommended Posts

Реших да напиша и покажа как се справих с поставянето на ринговете. Предварително искам да кажа , че не поемам никаква отговорност за възникнали проблеми при някой , който се е напътствал от темата .

Ринговете ги взех от ebay.de един приятел в Мюнхен ги поръча и ми ги донесе , но мисля че няма да е проблем да ги доставят и до България . Аз си взех тези

но в ebay има избор . Аз лично преди да започна се водих по това и това ( въпреки , че второто е за S8 но все пак е сходно)

Откачих акумулатора ( в темата немеца е написал , че той лично не го е разкачал но аз сметнах за по – сигурно да си го откача)

Махнах конзолата която е над кормилото тя е на щипки и се издърпва нагоре и напред .

DSC05065.JPG

След като излезе тя се виждат в долната част двата болта които държат километража за таблото .

DSC05067.JPG

При развиването е хубаво да се внимава за да не изпаднат долу . След като се развият болтовете таблото се хваща за пръчките за нулиране на километража и за сверяване на часовника и се дърпа напред докато не излезе ( при мен заяждаше малко за това се наложи да бъркам от долната страна над кормилото и да го побутна малко) след като излезе колкото може напред се обръща на една страна за да може да достигнем до буксата която е от лявата страна , самата букса се изважда като се отваря самия клип нагоре след което тя лесно излиза . След като буксата е извадена същото правим и с другата която е от дясно (понеже аз се бях ядосал много докато го извадя и забравих да направя снимки на този процес но в pdf-a има снимки ) . Като сме извадили двете букси ( поне при мен са две , таблото ми е с малкия борд ) изваждаме и самото табло навън .

DSC05072.JPG

Препоръчвам ви да го сложите на маса или някакво по удобно място за да не се надере стъклото , а и да ви е по – удобно да работите . От задната страна на таблото има два винта които се развиват след което от горната страна има четири щипки от двете страни по една и от долу са още две . След като успеете да ги освободите и започнете да разделяте задната част която е със самата платка , стрелките и циферблатите от стъклото ви съветвам да внимавате да не закачите самите стрелки .

DSC05073.JPG

DSC05074.JPG

Идва момента на слагане на самите рингове . Има такива които се лепят има и такива които се угъват за да влезнат в кръговете , моите са от втория тип . Поставянето на двата големи ринга беше най – лесно , трудната задача идва с малките ( поне за мен) , защото са малки и трудно се деформират , а мен ме беше страх да не ги счупя . Двете малки които са за волтметъра и температурата на маслото влезнаха с малко повече усилия понеже има и място от долната страна да си помагам с пръсти , но тези отгоре бяха мъка . В крайна сметка не се справих с тях , та им рязах ръбовете от долната страна където се захващат и ги лепих .

DSC05076.JPG

Процедурата на зглобяване е лесна . Аз лично съм доволен как се получи . Надявам се да съм бил полезен на някого .

А ето и крайния резултат

DSC05078.JPG

DSC05080.JPG

DSC05083.JPG

DSC05084.JPG

DSC05085.JPG

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 years later...

От 2001 година таблата са с тези циферблати и са с дигитален часовник . Можеш да си смениш таблото с по-ново , но си е играчка докато тръгне после .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 years later...

Днес се заиграх да слагам на моята 6-ца.. От къде ги намерих хромирани китайци, страшно трудно поставих на двата големи кръга, след това с много псувни едвам едвам на волтажа и темп. масло. дори там на двата не щракнаха напълно, а има една част, дето не е вкарана напълно на малките, щото не смея да напъвам толкова, а и останах без пръсти. За горивото и темп. вода дори не успях и частично, страшен зор и напъване... не знам дали трябва да е чак така.. Но взех решение , ще ги мина първо с зъболекарската турбина и ако трябва ще ги лепя накрая. Така че внимавайте откъде ги поръчвате ! Аз ги взех от олх за 28 лв ... и май малко съжалявам, че ще трябва втори път да отварям таблото.. :) Но като цяло си е готино с тях.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

On 02/15/2012 at 11:28 PM, Miay said:

Моето табло свети само в червено не е като това на снимката по горе някой знае ли дали ще стане стане да си сложа такова?

Зависи какъв ти е дисплея в средата LCD или нямаш изобщо а са само лампички. Защото ако нямаш такъв дисплей няма как да стане различни са буксите от зад. Има но трябва електричар.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

Може разбира се.

Аз лекичко изрзязах  отворите за малките рингове. Даже попрекалих, че после трябваше лепило. И не препоръчвам каникулит...Страшно е вреден и реактивен със "стъклото" дори изпаренита  може да го направят на петна...личен опит.

Редактирано от loshdancho
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...