Jump to content

ombri

Members
  • Мнения

    111
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от ombri

  1. Не отписвай сегментите. Когато се сменят сегменти, новите не са се напаснали по цилиндъра (с времето цилиндъра добива малка елипса). Докато се напаснат по цилиндъра има завишен разход на масло и припушва. Много е опасно това светене на лампата на маслото. Ако не е датчик и няма налягане, ще затегне мотора. Провери със сигурност дали има налягане на маслото и ако няма не я пали, а търси проблема.
  2. Да, когато показва 100 градуса. Долния маркуч е студен, а горния се държи с ръка.
  3. Термостата е на пет месеца. Но и горния маркуч (на пипане) не е на сто градуса. Държа го с ръка. Мисля си, че не е повече от 70 градуса, а той трябва да е най-топъл нали.
  4. Долния маркуч на радиатора е студен.
  5. И аз съм почти сигурен, че е датчика, но е заврян на мама си в .... и няма кака до го проверя. Кажете ми каква марка да купя, щото този е на няма година и се предаде.
  6. Здравейте колеги, не успях да намеря отговор на проблема си, за това отварям нова тема. Колата е от подписа, а проблема е следния: при движение, показанията на температурата на таблото се менят от 90 до 100 градуса. Термостата не отваря, но температурата на горния маркуч към радиатора е не повече от 70 градуса (на пипане - мога да го държа с ръка). На VCDS показва температура на водата 99,9 градуса. Няма грешки, нито в двигател, нито в табло. При тест на таблото, всичко е ОК. Не съм гледал на климатроника, какви са показанията. Съмнявам се в температурен датчик, който е сменен преди 1 година. Очаквам някакви мнения. Предварително благодаря.
  7. ombri

    Проблем с плафони

    Аз имах такъв проблем. Свалих го, презапоих всички спойки и се оправи. Дано съм бил полезен.
  8. Колега, при мен има 40А бушон под волана и е за електрическия вентилатор на радиатора. Дано съм бил полезен.
  9. Имам същия проблем. Смених всички носачи и пак има тропане, но не е толкова силно и е само от дясно. Сякаш е от горен тампон на амортисьора, но не съм сигурен.
  10. ombri

    Разчитане на Лог файл

    Колега ще да споделя, ако Ви е интересно какво се случи от отварянето на темата до сега. Започнах да слагам добавка Бардал БДЦ. Дали от нея или от самосебе си, но дюзата започна да влиза в норми и сега е на 2,2. Колата вече и навих над 15хиляди километра и по нищо не личи някаква промяна нито в работа, нито във вървене. Може да заключите темата.
  11. При мен и толкова няма. Почти до края стига.
  12. Колеги, карам Ц5 комби и при мен няма никакво разстояние при затворено полужение. Не могат да се поставят такива прожини. Дали само при мен е така?
  13. Колеги, обещах да пиша, ако забележа някакво подобрение или влошаване след сипването на цитираното масло. След изминати 8000 км забелязвам следните неща: спря да пищи датчика за ниско ниво на маслото; спря да се губи маслото (с Кастрола за 12х. км. ми изгори или изгуби около 1,5 литра). Сега за 8 х. км несъм доливал капка и не мърда на щеката. Други разлики не забелязвам. Нито мотора е по-тих нито нищо друго. Дано съм бил полезен на някой. P.S. Имам колата от ноември 2016г. и това е второто масло, което сипвам, така че нямам наблюдения как е била преди.
  14. Колеги, аз сипах масло Хадо 5W40 (505,01) на колата от подписа. Преди това я карах с Castrol Edge и ако не беше на макс на щеката ми пичеше зумера за ниво на маслото (с жълтата лейка). Единствената разлика за сега е, че този зумер не е пискал вече 3000 км, а нивото е на средата на щеката. За сега няма никаква друга разлика нито в работа на мотора, нито във вървенето. Не съм слагал добавка Хадо, а цитираното масло. Ако има накакво подобрение или влошаване, ще пиша.
  15. Е да ама виж какво е написал колегата в първия пост: "перката на климатика си работи, защото при директно подаден ток се включва."
  16. Съжалявам колега, при мен с този бушон се оправиха нещата. А климатика цъка и изключва, защото няма охлаждане на радиатора му, вдига високо налягане и пресостата спира принудително компресора. Като отчете, че е паднало налягането го включва отново. Ако откриеш защо не работи вентилатора и го оправиш, ще спре да цъка и ще заработи нормално.
  17. Колега, аз имах същия проблем с климатроника и се оказа изгорял бушон за втората перка. Намира се под кората под волана 40 амперов. Смених го и климатика си заработи перфектно. Дано съм бил полезен.
  18. ombri

    Ксенон или LED?

    Колеги, дайте мнение по-добре ли светят от халогенни крушки и стават ли за постоянни къси? Питам защото моите сега са с халогенни и светят доволно, но при това постоянно светене ме е страх, че ще опекът лупите.
  19. ombri

    Ксенон или LED?

    Дали можеш да качиш снимки на ЛЕД крушките, които си слагал и се побират без преправяне. Предварително благодаря!
  20. ombri

    Странен проблем с ESP

    Колега, аз имам подобен проблем. И при мен понякога светва лампата за ЕСП. Прави го само на десен завой, като се случва при всякакви скорости, без никаква друга закономерност. И при мен всичко е сменено и ревизирано. Не отчита никакви грешки. Извинявам се за спама и с интерес ще следя има ли развитие по темата.
  21. Компресора включва и изключва, защото като няма охлаждане на кондензатора (големия радиатор) на климатика, налягането става много голямо и пресостата изключва компресора. Като падне налягането пак го включва и това се повтаря непрекъснато.
  22. Точно, както го е описал колегата. Бушона е оранжав на цвят.
  23. Колега, аз имах подобен проблем. При мен се оказа изгорял бушон, който се намира под кората, над краката на шофьра, 40 амперов. Смених го и за сега няма ядове. Дано съм помогнал.
×
×
  • Create New...