Jump to content

Задна чистачка на В4 Авант...


Ivo-G

Recommended Posts

Не тръгва нито моторчето, нито помпата на пръскалката. Моторчето е пробвано с 12V и работи. Най-полезна ще ми е ел.схема или линк към такава. Или поне номерата на предпазителя и релето на тая далаверка. :bia:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

http://match.bg.soft-orange.com/ngoro/audi/fig01.pdf

http://match.bg.soft-orange.com/ngoro/audi/fig02.pdf

http://match.bg.soft-orange.com/ngoro/audi/fig03.pdf

http://match.bg.soft-orange.com/ngoro/audi/fig04.pdf

http://match.bg.soft-orange.com/ngoro/audi/fig05.pdf

http://match.bg.soft-orange.com/ngoro/audi/fig06.pdf

http://match.bg.soft-orange.com/ngoro/audi/fig07.pdf

http://match.bg.soft-orange.com/ngoro/audi/fig08.pdf

http://match.bg.soft-orange.com/ngoro/audi/fig09.pdf

http://match.bg.soft-orange.com/ngoro/audi/fig10.pdf

сега гледам по пдф-ите къде точно е схемата за чистачката

P.S. оправих линковете.

преди директорията беше browsable ама хайде няма да се изказвам за нашия сис-админ да не ми се обижда...

Редактирано от Ngoro
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имам същия проблем на 100 Авант. Моторчето на чистачката работи, помпичката на прискалката също работи на 12 V. Но поотделно :bia: Като ги свържа и двете - нито пръскалка, нито чистачка. Та сега временно карам с работеща чистачка и откачена пръскалка. Мисля, че е от релето, но все нямам време да потърся някъде такова и да го сменя.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Две години карам 100 авант и не мога да си включа задната чистачка, или като я включа не мога да я спра. Трябва да изключа двигателя за да спре задната чистачка.Мернах плюса за моторчето на пръскалката-12волта,вмоментав който закача моторчето напрежението пада на около 4в.Ачистачката без моторчето си работи без проблемно,затова пуснах от запалката един плюс,към моторчето и сега като пусна задната чистачка отделно с едно бутонче си включвам миялката.Ако някой има по добър вариянт нека сподели.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 months later...

Да се оплача и аз новогодишно... Задната чистачка не се включва при първи опит а пръскалката докарва водата до средата на стъклото. При 3-ти или 4-ти опит и пръскалката и чистачката сработват нормално, но след това е проблем изключването. За сега единствения относително надежден начин за включване, който съм намерил е да натисна лостчето надолу и след това напред, но е леко изнервящо. Предполагам, че проблема е в контакта, но всякакви идеи или опит с разглобяване/поправка са добре дошли. 10x

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да ви е честита и безаварийна новата година на всички АУДИсти. Също имах проблем със задната чистачка, по отделно моторчето и чистачката работят,като са заедно не тръгват. Дванадесете волта подавани на моторчето падат на около четери,предполагам лош контакт,но.... Та пуснах един плюс към моторчето взет от запалката,минаващ през бутонче,а чистачката я включвам от лостчето.Когато пусна чистачката подавам водица от бутончето.А за спирането и аз гася двигателя.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ЧНГ на всички!

На мен ми беше спукана една тръбичка, която подава струйката към стъклото, от натискане, когато е сваляна и слагана отново. Та от нея половината вода се стичала към моторчето и ... буф. После ми оправиха моторчето в един сервиз в Сердика и си купих нова тръбичка, която се слага много внимателно щото е фина. Сега пръска нормално, даже ми се върти пръскалката (преди не се въртеше). Моторчето криво-ляво работи (малко стърже), ама то това май е и от мръсотията която се стича. Сигурно пак ще се прецака. :blink:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И моето не работи :D Н а последната среща се оплаках.

Като ходих при едни познати "жичкаджии" ми казаха,

че ток до моторчето идва, ама то нещо било клеясало :blink:

А иначе ток дойде защото като вдигна задната врата и отвори

шлаухчето където са кабелите бяха се оголили. Пича ги изолира и

така тока дойде до моторчето, но не тръгна пак :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При мен при натискане надолу на лостчето за чистачките тръгва чистачката и пръскалката.Като пусна лостчето спира да пръска вода, но продължава през определен интервал да работи чистачката.Спирам я като натискам още веднъж лостчето надолу за 1-2 сек.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Привет на всички и безаварийна 2006г. И аз да попитам нещо. Вчера се прибрах от Бургас и ми свърши течността в казанчето за предните чистачки. На бензиностанцията си купих и налях (4 литра събира сюнгерат и жаден :D ) и после имаше новогодишна изненада .. не пръска нищо. Чистачките си работят нормално но течност не излиза. Проверих връзките на трабичките за предните пръскалки всичко си е ок. Като дръпна лостчето да активирам режима за "пръскане" дори и помпата не се чува? :D Някой има ли идея каво става..да не е изгоряла пущината. :D

:) с търсачката ставали нещата намерих информация...извинете за спама :)

Редактирано от M_sub
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 months later...

Пак на темата за задната чистачка на авант... Някой знае ли как се сваля казанчето и помпата за задната чистачка на Б4 Авант?

Проверих, че моточето си работи, но помпата едва се върти, а след трети-четвърти опит направо отказва.

Някой беше споменал, че при подобен проблем е мерил, че напрежението на помпата пада до 4В и може би причината е в някакво реле - дайте повече информация, ако сте открили нещо.

10х

Редактирано от racoon
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Релето, за задната чистачка е под задната седалка. Аз имах подобен проблем, и като почистих копчето на волана се оправи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...