Jump to content

Много пуши след смяна на ремък


mur400

Recommended Posts

Здравейте, колеги, Проблема ми с колата е следния:

Както си работеше на място изгасна. След това не можа да запали. В сервиз казаха помпа, но ме пратиха на друго място, защото не бяха сигурни. Човека при когото отидох веднага установи проблема и ме изпрати за ангренажен ремък - този, който свързва помпата с вал. Смени го и колата запали. На следващия ден бях щастлив, но за малко. Запали с много въртене и пушеше ужасно. Дори под 2000 оборота синкав пушек. Като я изрежа е черен. Като пусна климатроника положението става много зле, срам ме е да карам по улиците - само Камазите пушат повече. Когато се загледах под капака забелязах сцепен маркуч. Излиза от капака на главата на двигателя - там са 3, спукания е първия, откъм предницата на колата. Другия край отива във въздуховод, свързващ въздушния филтър и турбината и съм го отбелязал на снимката. Номера на маркуча е 046 103 221А. Ще се радвам, ако ми помогнете с предположения за пушилката и трудното палене. В системата няма въздух, акумулатора е нов, дюзи ОК, свещи също. Предполагам, че и центровката е както трябва, майстора ми се струва в час - намери веднага проблем, който други не можаха да установят 2 дни.

Благодаря на всички предварително!

post-44678-1281256126.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Както каза колегата погоре 100% е центровката. Отиди при някои които има диагностична апаратура за ауди, защото финната центровка се прави в реално време ( мотора работи ), гледат се разни диаграми и тем подобни ( не разбирам много от тея работи)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При него, за да пуши толкова сигурно 1 зъб са разминали. Но може и да е от центровката на помпата.

Ако не можеш да идеш при майстор, който да ти направи центровката, пробвай да преместиш с по 1 зъб напред и назад дали ще се оправи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Предпочитам да се пробва някой майстор. Това със зъб напред или назад може и да не е много сложно, но не е за мен работа. Утре ще я карам и ще пиша, ако ми я върнат същия ден

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Проблема е решен. По думите на майстора дюзите са били в окаяно състояние - чистил ги е (нафта само от ОМВ!!!), отварял е дебитомера, махнал е катализатора (не ми го върна, останал бил в Ем Комплект). Сега колата пали чук-бръм, не пуши и много върви. Цялото удоволствие ми струва 200 лв...... и те така.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

................махнал е катализатора (не ми го върна, останал бил в Ем Комплект)...........

Хитро, ако си го беше взел тия 200 можеше да намалеят с поне 40-50 левчета.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е кво да му кажеш... айде да ходим да си го вземем. Добре че поне са изкарали вътрешностите и са върнали гърнето обратно. То май тия 40-50 левчета са точно там, а?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Там са, само дето тая процедурка можеше и сам да си я направиш, нейсе, другия път ще знаеш.

Българина не умее да си търси и иска своето, факт, вчера бетекарите отнесоха здрав скандал от моя милост и сега вече нещото, което според думите на операторката в офиса в София беше НЕВЪЗМОЖНО, вече е направено за две минутки време.

Преди няколко годинки си резнах и моят катализатор, изрично казах на човека да ми го запази, че го искам, чак в къщи видях че едната пита липсва, естествено че се върнах и естествено, че отговора беше- Нямаше я питата вътре, излетяла е през ауспуха, но не отчете момента, че здравата се пада СЛЕД липсващата по посока изход......и стана еднаааааа, имам си друга пита в момента, а този юнак го давам за пример за мошенник."Майстори" бол, хвърляш единия и минаващ на другия, пазара си е пазар.

Редактирано от NIKO
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...