Jump to content

Bluetooth вместо кабел


Recommended Posts

Привет техничари :gmorning:

Мисля да си взема такова устройство за да имам връзка до компютъра без разни кабели. Въобще не са скъпи но има различни видове класове, марки, разстояния на действие и т.н. Някой има ли информация за правилен избор на такова Bluetooth устройство!? Ето един линк с различни НЕмаркови устройства !? А какви ли са марковите? Благодарско на отзовалите се предварително!

Bluetooth...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имам блутут на Гигабайт и съм доволен обаче трябва да ти кажа че по принцип няма никакво значение марката единственото по което се различават това е разстоянието едните са до 100 м., а другите до 10 м.

Блутута го използвам за връзка м/у телефона и компа, използвал съм го за локална мрежа компютър-компютър (с два блутута), обаче връзката е много по-бавна отколкото с мрежов кабел. Иначе е супер удобно устройство за връзка с телефон, принтер, блутут слушалка и др. блутут устройства.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

RossN, мисля да го използвам за това което pif, е обяснил. Връзка с GSM и др. но не и локална мрежа. Всички ли стават за устройства поддържащи Bluetooth!?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

"Син зъб" е стандарт, т.е. ако производителите на телефон или друго периферно устройсто твърдят, че го поддържат, не би следвало да има проблем.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

RossN, мерси. Това стандарт за самите устройства чрез които става връзката ли е, или на производителите на продуктите(GSM, циф. апарат, принтер i t.n)?

Значи няма значение от марката на устройството а избора се прави според това какъв клас е т.е. разстоянието на което теоретично поддържа връзка с примерно GSM-а и компа!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имай в пред вид че като започнеш да инсталираш софтуера компа ти ще почне да ти изписва предупредителни надписи от рода че този софтуер не е тестван за съвместимост с уиндоус, обаче това въобще да не те притеснява, даваш му "продължи" и го инсталираш. При мен единствения проблем който ми прави е че не позволява на компа ми да "заспи". Изписва надпис: "Драйверът на устройство Блутут не позволява на вашия компютър да премине в режим sleep..."

Това не знам на какво се дължи търсил съм в интернет софтуер който уж да е съвместим с уиндоус но при всичките драйвери които съм инсталирал се получава същото.

Ако оставиш блутута да работи с вградения драйвер на уиндоус въобще няма да можеш да си свършиш никаква работа, защото за да му пратиш една снимка ще трябва всеки път да задаваш от компа че той трябва да я приеме и това за всяка снимка по отделно, а с драйвера на блутута само маркираш снимките в телефона (Нокиа 6600) и всичките ги изпращаш на веднъж.

Ако имаш още нещо неясно по работат на блутута пиши - хванасъл му цаката отвсякъде.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

тези устройства са 2 вида - такива които се поддържат от М$ и такива които идват със софтуер от WIDCOMM. и двата варианта са добри, но разликата е че за да подкараш вторите трябва да инсталираш сумати неща, а първите - само ги пъхаш и тръгват. за да работи обаче е нужен Windows XP SP2. аз ползвам такъв адаптор, за да си редактирам адресната книга в телефона и да си джиткам в интернет с покет пц-то.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

pif, едно голямо Благодаря! :gmorning: Ако излезе проблем ще питам.

Dako, мерси. Аз съм с XP но SP1 и май ще си взема със допълнителен суфтуер.

Редактирано от M_sub
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Днес си взех такъв за 30 лв. обхват 10 м. незнам дали е марка ,но ми трябва за връзка телефон - компютър така ,че все ми е тая

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нещо не е както трябва при мен явно :wall: На жена ми телефона Самсунг Е730 се свързва без проблем с блутута ,а моя Нокия 7610 не иска :huh: С оригиналният диск ,който е в комплекта не става ,че няма опция за блутут . . , слагах Oxygen и някакъв phone manager и пак не иска . . .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нещо не е както трябва при мен явно  :wall:  На жена ми телефона Самсунг  Е730 се свързва без проблем с блутута ,а моя Нокия 7610 не иска  :huh:  С оригиналният диск ,който е в комплекта не става ,че няма опция за блутут . . , слагах Oxygen и някакъв phone manager  и пак не иска . . .

Venko, бате - имам 6600 и бая зор видях да я накарам да се пусне с моето bluetooth - CANYON (USB). Значи чувал съм за Nokia че са много добри за conecting people, ама май само до там :-P - това не ми пречи да съм заклет фен на Nokia... Та на сайта на Oxygen Phone Manager има един PDF дето подробно е обиаснено как да си пуснеш връзката към телефона (прикачил съм файла). Сега 6600 е Симбиан, а за 7610 не знам, но сигурно и за него има нещо. Аз лично много харесах OPM, и даже се замислям да си купа есин лиценз, ама още не ми се прежалварт 35 EURO...(сега за коледа е 28EURO), а иначе мисля че това е един от най приличните софтуери за връзка с телефон.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ей-й-й много се възмутих от тъпия телефон . . .не иска и не иска да става. Започна да кача някакви мп3 и т.н. но не иска да предава данни на компа :/

Отивам да го оставям за продажба утре . . .писна ми да се занимавам с него. . .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...