Jump to content

Модул за ABS A3 и лампа от таболото


Mihail Atanasov

Recommended Posts

A3 1.6 1999г.

Здравейте,

имам следния проблем-изгоря ми модула на абс-а. Майстора се опита да го ремонтира и не стана -трябва нов(втора употреба че нов си е....ло майката).

Когато я запаля си прави чека и гасне но като вдигна 15-20 км си светва за постоянно и абс-а не работи. Някакви идеи за ориентировъчни цени и от къде може да се вземе този модул?

Днес се случи и друг проблем-догато си я парзалях по леда светна(по-точно започна да мига)червената лампа с удивителна в кръгче и 2 скоби от страни.За какво е тази лампа?

Извинявам се предварително за това описание-нов съм във форума.

Предварително благодаря за отговорите

P.S. намерих снимка от форума, където свети тази лампа http://audibg.com/forum/index.php?act=atta...st&id=58075

Редактирано от Mihail Atanasov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз купих моя модул /+ клемата/ от морга за 150 лв. Важно е като го купуваш внимателно да гледаш номера дали е същия /предполагам, че и на твоя моду номера е на стикер върху помпта на АБС-а, трябва да съвпада всяка буква и цифра!/. Вземи го заедно с клемата - в нея са ПИН-овете. Когато моят АБС не работеше, светеше жълтата лампа и в същото време мигаше въпросната червена - мисля че червената мига винаги, когато колата "усети" повреда. За ремонта ми взеха 140 лв. С друго засега не мога да ти помогна, не съм специалист. :wacko: . Успех в търсенето!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

отвори бушонното табло над акумулатора и смени и 3те зелени бушончета от по 30А. на един човечец се оказаха бушони за 220 лв... :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 months later...

Ама какво се получи с тия бушони, спря да свети червената лампа ли? И аз имам такъв проблем. Едно на ръка че ABS ми е прецакан, просто реших да не го сменям, а друго че въпросната червена лампа със скобите (на мен ми се струва че е свързана със спирачките) се включва доста често, изписуква и почва да мига - отварям капачката на течността за спирачки, намествам малко поплавъка нагоре и се оправя. Преди време дори бях сложил едно картонче да го държи все горе, и като че ли беше изчезнал проблема за доста време - сега пак се появи. Не знам на какво точно се дължи, преди месец бяхме на основен ремонт, смених всичко, включително и двигателя...сега съм с един на 80 000 км, моторът ми е 1.8

Майсторите ми казаха, че ABS-а дали ще го има или не, няма значение, ако не ходя да се изшивам, а аз нямам тоя навик. Въпреки всичко като че ли се замислям дали да не го сменя. Естествено не ми е нещо от първа необходимост по колата, още повече след почти 2000 за всичко останало по колата през януари. Така или иначе, повече ме дразни червената мигаща лампа и писукането, така че ако някой е успял да си разреши този проблем, моля да ме светне!

Наистина ми е интересно какво се е получило с тия бушони за които говориш?!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм с същия проблем.Така купих колата(А3 1.6 АКЛ)с червена постоянно мигаща лампа на спирачките.Майстор разбирач(уж) ми каза "Изгорял модул на ABS",което значи около-350лв морга.

Проверих си тязи бушони над акумулатора(КАТО ГИ ПОГЛЕДНА СА ЗДРАВИ), но при мен не ми свети жълатат лампа ABS!

Така си карам вече 2 години.Досаден е зумера който пищи 3пъти на всяко стартиране на мотора(по точно като достигна скорост около 20км/ч).Незная дали може да се ремонтира този модул или задължително друг(но както каза колегата Модул+пиновете)иначе ще е играчка.

Шефа ми на Х5 цата както си караше по магистралата и му изгоря модул, загуби 4x4, ABS и др неща. Провереих му в морга искаха 800лв за същия. Е какво се получи отиде при едни майсторчета и за 200лв! всичко е ок,отвориха модула, ремонтиртаха го и сега пеее.

Така че, споделете мнения за тези Модули, дали пък няма шанс да се ремонтира.Всъщност незнам какво изгаря(пътечка ли,лоша спойка ли)

Давайте идеи Колеги

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега закачи я на Ваг-а, има разни настройки да се направят и червената лампа спира да ти свети или да мига, а за колегата където му светва АБС и той на вага, може някой датчик да е дал фира или модула да не съответства. За повече инфо и с конкретни въпроси може да ми пишете на л.с. или тел.0894657222

Редактирано от power007
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

И аз имам същия проблем. Мислех,че е датчик, но се оказа буксата която влиза в модула. Не прави хубав котакт и затова не работи ABS-а. като я напръсках с контактен спрей и се оправи за известо време ,

но след няколко месеца спря да работи пак. ще разглабям колата да видя дали ще мога да го оправя. пробвай с бушоните първо.

И аз имам същия проблем. Мислех,че е датчик, но се оказа буксата която влиза в модула. Не прави хубав котакт и затова не работи ABS-а. като я напръсках с контактен спрей и се оправи за известо време ,

но след няколко месеца спря да работи пак. ще разглабям колата да видя дали ще мога да го оправя. пробвай с бушоните първо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При мен този същият проблем на А4- то ( мигащ удивителен и жълта лампа " ABS " )се реши с: 1.диагностика 2.установен заден десен датчик + стоп машинка, съответно 370 лв. и 40 лв. 3. смяна само на датчика ( с 40 лв. труд ), защото се оказа, че стоп машинката свети винаги, когато нещо по спирачките се прецака, поне така ми казаха VW-джиите и така въпросът се реши, защото в момента, в който ми светнаха въпросните индикации ме проряза тая мисъл за контролера на ABS, че там цифрата на нов unitrade-ски бях чувал, че е четерицифрена :lol: , но за мое щастие се разминах доста тънко....

Редактирано от Holz_8885
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 months later...

Колега ако си от София и ако си навит дай да го видя тоя електронен модул какво му е изгоряло. Проблема на електронните модули е , че се прекъсват едни жички в тях и спират да работят. Намерил съм и цаката как се отремонтират и вече имам няколко оправени.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Карам 2 години без ABS .Не съм си го оправил защото всички майсторчето които съм ги питал ми казват все едно и също.Модул 350,400,500,600 лв.Интересното е че зимата след като паднат температурите ABS-а ми проработва,но вече съм се примирил и не ми прави впечатление.Колкото до червената удивителна при мене още като си купих А3-ката при палене при завъртане на ключа ако не го върна един ход назаде не ми работят светлините и червената лампа свети,което си мисля поне че е нещо норално . Но този месец мисля да отида до М комплект в Павлово защото ми се виждат кадърни и ако има положително развитие ще пиша....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Карах 3-4 месеца със светеща лампа АБС и удивителна , бях решил да го оправя ( и го оправих ). Като взех колата АБС а работеше първите 10 - 15 мин след време спря да работи . Диагностик ми каза , че не може да види компютъра на АБСа ( според него често срещан проблем ) . Разглобих АБС модула и видях , че проблема се дължи на една маса , разлепена от площадката . Разбира се аз се опитах да я запоя , но се оказа , че нищо в ел блока не се пои , а се заварява :rolleyes: . Опитвайки да запоя масата изгорих без да искам проводници по - тънки от косъм в следствие на което си купих ел блок втора ръка от колега neddko2 ( много точен колега ) и всичко при мен се оправи. Тези лампи светят при каквито и да било проблеми по спирачната система КАКТО и гръмнал бушон или неконтактуващ ВТОРИ кабел от плюса на акумулатора ( който е само за PCто на АБСа ) . Трудно си намерих АБС модул , но ми излезе 100 лв без доставката . " 8E0614111 A "това беше номера на моя АБС модул и най - важното беше буквата А да съвпада , от целия абс модул ми взех само ЕЛ блока другото е при мен и ако потрябва на някой да ми пише.

Успех !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 year later...

Здравейте от днес и аз се здобих с А3 1.6 от 1997г много запазена

проблем имам само с abs-a не работи и самата лампа на таблто не свети :/

тук пишете при вас че вашите светят в червено и ....., а моята и толкова не свети :/

дали може да е от бушони, свързващ кабел или от модула :/

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:hilezh: :hilezh: :hilezh: по- скоро ако е от джамбази са вързали нещо някъде накъсо, да минава теста преди да запалиш и да не ти свевтят лампите, но при всички случаи ако ти е повреден модула или някои датчик, освен светеща индикация " ABS " трябва да ти мига и червен знак " (!) " ако не си с FIS, a за да остановиш къде е проблемът, закачи я на тестер или VAG-COM и сама е си каже.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

съжалявам че пиша в тази тема, но миналата година ми се наложи да сменя спирачната помпа. в една студена зимна сутрин ми светна въпросната лампа. Едвам прекарах колата 80км без спирачки понеже бях в друг град, та както и да е. След смяната на тази помпа която видимо беше омазана със спирачна течност, колата отново започна да спира, но от тогава педала на спирачката е по-мек от преди. 2 пъти я карах на майсторчетата да я обезвъздушават, но педала си остана мек. Помпата която взех беше алтернативна, но като я сложих до старата бяха 1 към 1 без никакви разлики на външен вид. Възможно ли е именно тя да не прави добро налягане и от там педала да е по-мек?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:hilezh:/> :hilezh:/> :hilezh:/> по- скоро ако е от джамбази са вързали нещо някъде накъсо, да минава теста преди да запалиш и да не ти свевтят лампите, но при всички случаи ако ти е повреден модула или някои датчик, освен светеща индикация " ABS " трябва да ти мига и червен знак " (!) " ако не си с FIS, a за да остановиш къде е проблемът, закачи я на тестер или VAG-COM и сама е си каже.

теста показва, че връзката се губи от помпата :/

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравеите колеги.Аз имам следния проблем,след смяна на изгорели крушки на таблото ,като запаля колата червената лампа на АБС свети в продължение 1-2км. и гасне ,и така до следващото палене на колата.AUDI B5

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

имам още няколко питания: ето това ми е таблото http://img831.imageshack.us/img831/4629/img20130322133548.jpg

освен abs-а има още едно което не свети, то за какво е ?

и също индикаторите долу за температурата на вън също го няма, и другото поле за масло ли какво е и то ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...