Jump to content

Инициатива за по-добро движение по пътищата


Misho 605 SVti

Recommended Posts

Здравейте,

Подели сме инициатива, която цели движението по пътищата на София и страната да се подобрят. Нека всички организации, които имат отношение към това, да поемат и изпълняват техните задължения, както и да допринесат за идеята. По-подробна информация можете да намерите на:

Форум Peugeot

Форум BMW

Редактирано от Misho 605 SVti
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако има - моля да ме извините за дублирането. Не видях да има такава тема. Първата среща беше вчера и дойдоха само колеги от Пежо и БМВ. Колкото по-добре се организираме - толкова по-силен ще бъде ефекта и се надяваме да има адекватна реакция от страна на управляващите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Казвате кога е следващата, пускаме една качествена тема, забиваме я най-горе и допълнително агитираме народа тук и би трябвало да се получи. :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

До Мишо...

Изчетох всичко по темата и нещата, добавени през последните дни. Точно щях да дам някои разумни предложения и видях, че г-н Босев го е прокоментирал. Наистина, нужно е да се изискат на първо време само някои по-приоритетни неща и след това да се премине към по-незначителните. Ако всъщност може да се каже, че има такива... всичко споделено от колегите е напълно вярно и не търпи отлагане :lol: Ако всичко обобщено от вас, бъде написано и съответно подписано от представители на повечето форуми и предадено към инстанциите в официален писмен вид, нещата ще се възприемат добре.

И бих искал да добавя нещичко, което може и да е написано, но да съм го пропуснал. Да се вземат крути мерки срещу замърсяването на улиците от тежкотоварни и всякакви строителни машини. Хубаво е да искаме ремонти по улиците, но когато инвеститори правят милиони, а се скръндзят за почистване на гумите на техниката си, тогава и най-скъпата настилка да бъде ползвана за обновяване на уличната мрежа, ефектът ще е нулев. Всяко камъче паднало от тези машини и "стъпкано" от хиляди коли, прави безброй дребни дупки, за които времето се "погрижва" и те се превръщат в ями. Пръстта, остатъците от строителни материали пък износват прекомерно маркировката и ако тя бъде също най-скъпата по западни технологии, отново се тая :P

Дано има положителен резултат :P

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да се вземат крути мерки срещу замърсяването на улиците от тежкотоварни и всякакви строителни машини. Хубаво е да искаме ремонти по улиците, но когато инвеститори правят милиони, а се скръндзят за почистване на гумите на техниката си, тогава и най-скъпата настилка да бъде ползвана за обновяване на уличната мрежа, ефектът ще е нулев. Всяко камъче паднало от тези машини и "стъпкано" от хиляди коли, прави безброй дребни дупки, за които времето се "погрижва" и те се превръщат в ями. Пръстта, остатъците от строителни материали пък износват прекомерно маркировката и ако тя бъде също най-скъпата по западни технологии, отново се тая  :lol:

Браво! Подкрепям на 100%. Също така трябва да има и засилен контрол относно обема и теглото на натоварените материали в камионите и най-вече самосвалите. Ако не се лъжа за това си има разпоредби а те със сигурност не се спазват.

Вие колко пъти сте карали зад такъв камион ( самосвал ) напълнен с връх от които изпадат всякакви малки и не толкова малки боклуци?

На мен често ми се случва и то в центъра на София. В такива моменти се чудя къде да се завра за да не карам близо до камиона за да не ми се изтърси 1 кубик чакъл например на капака. В повечето случаи съм забелязал, че товара се крепи на магия.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вие колко пъти сте карали зад такъв камион ( самосвал ) напълнен с връх от които изпадат всякакви малки и не толкова малки боклуци?

Много пъти. Улица по която карам всеки ден с изцяла подменен преди няколко месеца асфалт, вече не става за нищо точно от това.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Процент от катастрофите са резултат от разбитите пътища дупка до дупка

Маркировка ако някъде има трябва да спреш и да отвориш вратата за да я видиш.

И не на последно място глобите трябва да се завишат драстично успоредно с контрола.

Хванат с алкохол управляващ автомобил трябва да му се отнема книжката завинаги оправдание за това няма.

Контрола трябва да стане драконовски и не само за някои а за всички независимо какъв си или какъв автомобил управляваш.

С риск да се повтарям погледнете как карат маршрутките :)

Някой може да каже няма пари ами само по Цариградско шосе на ден могат да се събират хиляди левове...Витошка дебнат някой да не мине :rotcol: слагат няколко камери и нека мине някой.

...хиляди левове могот да се събират от тези които карат все едно са БЕЗСМЪРТНИ а парите събрани да се инвистират за безопасноста на движение.

Голям ОЛИГОФРЕН трябва да си и да не дадеш път на пешеходна пътека на дете или майка с дете...е аз съм сведетел онзи ден точно на това а такива неща има по хиляди пъти на ден.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като гледам тази работа си е сериозна - дайте да се организираме и ние в това мреуприятие!!!

Слагам темата "горе" до датата на събитието.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За съжеление като гледам нещатата са "подети" доста несириозно от Пежо клуба...

Аз от няколко месеца си правя труда да следя какво се решава в СОС и какви предложения се вкарват там, както и какви проекти се приемат за развитието на инфраструктурата в БГрия. Тези неща са сериозно подминати от хората подели тази инициатива. Никой не си е направил труда да разбере какво се предвижда за София и за БГрия.

Също така, като гледам никой не се е запознал със законите в БГрия да види "какво има" и какво може да се направи с помоща на закона. За целта ние се консултираме с адвоката на клуба.

Най несериозното е да се говори от името на авто клубовете в БГрия, след като гледам, че официален разговор не е имало с никои от основните клубове в БГрия.

Темата е доста сериозна и ако се подеме по този начин до никаде няма да се стигне....

За това дайте да се срещнем официално, ако искате аз мога да подсигуря заседателната зала на нашия клуб... може всеки клуб да изпрати по 2ма свой делегати. Да създадем някаква организация, план програма по коята да роботим и след това да излезнем със сериозни предложения и искания.

Редактирано от kgb
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като предложение от Алфа клуба е да се видиме в нашата заседателна зала на някаква дата, която решиме заедно...като всеки клуб изпрати един или двама свой делегати. На няколкото срещи които ще направиме, да седнем на спокойствие да обсъдиме нещата, да си разпределим задълженията...да се подготвиме като хората и чак тогава да "разлаеме кучетата"...иначе нещата по този начин са несериозни.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...