Jump to content

Фарове на Б4-ка

Roni

Recommended Posts

Говорил съм с един-двама колеги с Б4-ки и на всички ни се чини че фаромете са много слаби! аз си купих осрам блу вижнъ, единия фар ми е нов, т.е. не е с потъмнял рефлектор-....и пак светят много слабо! решението - ксенон- е най-добро, обаче нямам възможност за толкова пари...някой има ли други идеи по въпроса? на мен ми се върти из главата да бодна някакви допълнителни фароме долу в бронята, ама ми се иска да е нещо истинско и да свети яко, а не само тип "селинджър-тунинг"

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Подред на номерата почвам :hilezh:

Първо, ама съвсем сериозно :hilezh:

На очен лекар скоро ходил ли си?

Това напълно сериозно. Имам късогледство и на тъмно ми е мъка да шофирам без очила, струва ти се, че фаровете са слаби и не светят, а като сложиш очилата- о чудо :hilezh:

Второ: при мен светнаха с поставянето на релета, grizzli беше обяснил някъде кога помагат релетата и кога- нови рефлектори.

Трето: допълнителните светлини са полезна екстра. Аз си боднах на Весем, много, ама наистина много съм доволен, нито имам проблем с рефлекторите им, нито със стъклата, втора година май вече ще стане, откато ги ползвам.

Имаш един глас от мен за Весем фарове за мъгла :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Иво виждам като сокол! екстра си ми зъркелите за сега!

това с релетата малко ме съмнява да помогне, ама все пак..кажи коъ и къде ги прави тия аджаклъми да ида да ме преслуша и мен...

май най-вероятно и аз съм се засилил да и накова отпред два халогенки тип голф-2 ама поне да свети нещо....пребирам се от Троян и на тъмно си беше все едно карам със затворени очи...пускам спирам пускам пак спирам харовете нема никой...все едно две свещици съм боднал отпред....дай снимка на твоята красавица с тия допълнителни фаргили да видя нещо като за мостра!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Извинявам се, не бях видял, че има отговор кой поставя релета за фаровете...

Моля модератор да изтрие това мое мнение

Редактирано от Оги
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

... струвало между 40 и 50 лв. Не е ли скъпичко?

Ами сам сметни: 4 релета и 4 цокъла, две гнезда за бушони + 2 бушона = приблизително 20 лв

Зависи къде ще ги монтираш, може да се наложи изграждане на паралелна инсталация на фаровете, ако не искаш да закачаш текущата. При мен Ваското сряза кабелите преди таблото с бушоните под волана, нареди 4- те цокъла с релета и двата с бушони и всичко си стана като заводски- хем на защитено от влага място са релетата, хем при останалите "карантии", хем не ми прекара тонове паралелни кабеляци. Както се сещаш, играчка си е, а никой не работи за слава. Според мен между 30 и 40 е нормално да струва процедурата.

Редактирано от Ivo_Dinkov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Подред на номерата почвам :hilezh:

Първо, ама съвсем сериозно :hilezh:

На очен лекар скоро ходил ли си?

Това напълно сериозно. Имам късогледство и на тъмно ми е мъка да шофирам без очила, струва ти се, че фаровете са слаби и не светят, а като сложиш очилата- о чудо :hilezh:

Второ: при мен светнаха с поставянето на релета, grizzli беше обяснил някъде кога помагат релетата и кога- нови рефлектори.

Трето: допълнителните светлини са полезна екстра. Аз си боднах на Весем, много, ама наистина много съм доволен, нито имам проблем с рефлекторите им, нито със стъклата, втора година май вече ще стане, откато ги ползвам.

Имаш един глас от мен за Весем фарове за мъгла :hilezh:

Четвърто: най-важното според мен са едни по-дебели кабели?

Колко ток има на изхода според вас на фабричните тънки кабели след 12-14г.?

При Васко операцията отнема 1 до 2ч. и струва 25-30лв.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Един глас и от мен за релета на фаровете.

2 релета 30 А Bosch по около 5-6 лв, 2 предпазителя, много метри проводник 2,5 мм, със силиконова изолация, шлаухи, една шепа кабелни обувки и 2 часа играчка.

При мен цялата камара релета и бушони е в десния фар щото той има нещо като кутия освен кръглата капачка.

Не знам ефекта плацебен ли е от тия релета, ама мисля че са ми по-силни фарите.

Фабричните проводници са 1 мм сечение което по принцип е напълно достатъчно за нормални крушки. Според мен всички загуби са от прочутия ключ стоящ в топ 10 на темите за 80/90/купе.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм с релета и пак нишо не се вижда. Започнах да се плаша да карам вечер, а преди даже не се напрягах. Под преди имам предвид, когато бях с 90W крушки Hella.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Честно да ви кажа в това с релетата има логика, макар че обичам всичко в колата да е заводско ще почакам още малко да чуя и други мнения и ще пробвам и аз макар че аз на Б4 от фаровете съм доволен оня ден се качих в едно БМВ 3-ка 97 г. и не видях особено голяма разлика, а пък и като включа фаровете за мъгла онези с лупите и в непосредствена близост се вижда много добре.

Редактирано от pif
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изводът за мен, а и за всеки, който иска да има по-читави светлини е следния:

1. Смяна на кабели

2. Релета (макар че тази наглед проста работа трябва да се свърши професионално)

3. Смяна на крушки, но без "изхвърляне" (че после стопени ключове и :hilezh: )

4. На когото му се занимава, смяна/освежаване на рефлектори

P.s.: Това за очния лекар наистина не е съвет за пренебрегване. :hilezh:

Редактирано от AALEXANDROV
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето малко полезно четиво от ФауВе форума. Там колегите са разисквали подробно темата, има схеми, линкове, замерени напрежения и т.н. Смятам, че се получава ясннота защо са полезни релетата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето малко полезно четиво от ФауВе форума. Там колегите са разисквали подробно темата, има схеми, линкове, замерени напрежения и т.н. Смятам, че се получава ясннота защо са полезни релетата.

Добра работа, колега. Поднесе го на тепсия

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тея схеми дето са дадени във VW форума дали са същите като при Ауди, ако е да никакъв проблем няма да е да си сложим сами релета.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тея схеми дето са дадени във VW форума дали са същите като при Ауди, ако е да никакъв проблем няма да е да си сложим сами релета.

Принципно би трябвало да са същите.

Ето и още малко полезно четиво по темата.

Колеги от ФауВе форума :hilezh::hilezh::hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

определено за релета, разглобявал съм ръчките понеже нямах светлинен клаксон и някой ден като се позатопли или ще отида при Ваското1 или сам ще си ги направя, но мисля че пада на напрежение идва от малката контактна повърхност на пъпките които контактуват. слагах крушки 80/100 вата обаче ги махнах, жалко че не се порових да чета преди да купувам ама сега еи така ми седят 25лв. във вормата на резервни крушки

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

е добре де, може ли тия във ауди да са толкова зашморцани, че едни релета да не й бодната на б4-ката заводски?!?

Е,кой после ще си играе да поправя схеми? :hilezh: Нали на този народ трябва да му се създава работа,иначе мисли за глупости! :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Roni имаш си релета не се занимавай с глупости :hilezh:

Б3-ките нямат гориките та и всичко през ключа на волана минава за капак.

просто сменяйте по често крушките

живота на халогенната е 400 часа като на 200-тния вече свети с по малко от 50%

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ngoro, абе проблем са си тия пусти фарове! купувам си нова крушка, осрам уж дет са некви истински, и как я сложа на колата и се оказва че животът и вече е на 99% изтекъл......абе не светят пустите фаргили.....

не мога да разбера къв им е зорът, че не светят кат ората..преди да сложа релета ще взема две яки жици и директво крушка - клема на акумулатор....та да видя дали ще има промяна....

истината е ксенонът, ама цената мачка!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Roni имаш си релета не се занимавай с глупости :angry:

Б3-ките нямат гориките та и всичко през ключа на волана минава за капак.

Моята Б4 е 94г. и няма фабрично поставени релета :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте колеги,

Темата много си я бива и ФауВе форума също. Имах същия проблем и го реших доста кардинално. По съвет на Falcon :hilezh: БОГ ДА ГО ПОЖИВИ! отидох до Киров на Оборище. Питах за крушки Бош плюс 60% Естествено казах си модела на машинката. За 16 лева крушката сега съм като нов! А друг приятел който кара Ланд Ровер и е с две различни крушки за къси и дълги като направи тази операция за 70 кинта за 4-те крушки, да не си пред него като е на дълги - получаваш слънчево изгаряне. Да спомена - крушките НЕ СА С ПО-ГОЛЯМА ЕЛЕКТРИЧЕСКА МОЩНОСТ И НЕ ГРЕЯТ ПОВЕЧЕ! Пълни са с някакъв газ - не е ксенон ама светят ЗДРАВО!

Ефекта е... видим :D

Хайде наздраве!

Редактирано от Liudmil Peshev
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При мен смяната на крушките имаше поразяващ ефект!

OSRAМ Silverstar 50+ и сега осветява доста напред,дори не се налага пускането на дългите в напълно затъмнени участъци от пътя.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

не светя няма спор, макар че сложих бошовски крусшки и е по-добре, но б3- и б4 е слаб на фар,а купето е с по-хубав рефлектор на големия фар пък и има халогенна крушка вътре, което е истината на светлината, ксенон или фар с халогенна крушка както са всички нови коли и се вижда:D или като мен ..знам си пътя и на сляпо :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
  • Create New...