ruru Публикувано 28 Август 2007 Доклад Share Публикувано 28 Август 2007 HI на всички , искам да помоля за някаква информация относно ауди 100 модела след 91 г. с 2.0 мотор и 2.0 16v.Какъв ми е проблема с две думи искам да сменя старият WV с стотица,ама си нямам представа кво да търся,гледам итн.Благодаря предварително Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
JohnP Публикувано 28 Август 2007 Доклад Share Публикувано 28 Август 2007 Ако пробваш да пуснеш търсачката за Ауди 100 бедна ти е фантазията колко много информация ще излезе. Накратко: аз ако купувам А 100 с 2.0 двигател бих търсил само АВК - пълна електронна инжекция. Той обаче се среща по-рядко. Най-разпростанен е двигателят AAD - механична инжекция с електронен блок за управление. 16-клапановия двигател има добри експоатационни качества но поддръжката му е малко по-скъпа - имаш 16 гумички на клапаните при смяна и т. н. За най-оптимален вариант за този модел се смятат 5-цилиндровите двигатели 2.3 куб. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ruru Публикувано 28 Август 2007 Автор Доклад Share Публикувано 28 Август 2007 Ако пробваш да пуснеш търсачката за Ауди 100 бедна ти е фантазията колко много информация ще излезе. Накратко: аз ако купувам А 100 с 2.0 двигател бих търсил само АВК - пълна електронна инжекция. Той обаче се среща по-рядко. Най-разпростанен е двигателят AAD - механична инжекция с електронен блок за управление. 16-клапановия двигател има добри експоатационни качества но поддръжката му е малко по-скъпа - имаш 16 гумички на клапаните при смяна и т. н. За най-оптимален вариант за този модел се смятат 5-цилиндровите двигатели 2.3 куб.Чудесно това е някакво начало,аз карам основно извънградстко и минавам около 35 -40 хил на година.Интересувам се дали ще ми се налагат чести ремонти по предницата и гние ли ???? По принцип не съм състезател Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
JohnP Публикувано 28 Август 2007 Доклад Share Публикувано 28 Август 2007 4-цилиндровите двигатели са доста икономични - предполагам това ще предпочетеш заради разхода с тия 40 000 км годишно. Предницата на Ауди 100 е много здрава, а и не гние (освен ако не е удряна колата), тъй като купето е поцинковано двустранно. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ruru Публикувано 30 Август 2007 Автор Доклад Share Публикувано 30 Август 2007 Днес обиколих 10 автокъщи в гр. Дупница и само две аудита 100 2.0 16v едното комби с кожен салон,93г- 4700лв,другото без кожа и седан5000лви двете имат климатроник,ABS,ел пакет.Цената приемлива ли е?Търся такава кола от 2-3 седмици и се срещат рядко така ли е и с резервните части?Един от продавачите кара ауди 100 2.0 Е и ми обясняваше как ще се набутам ако си взема винтилка ??? толкова ли е скъпа подръшката им ? Благодаря. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
KOKO 100 C4 Публикувано 31 Август 2007 Доклад Share Публикувано 31 Август 2007 Търся такава кола от 2-3 седмици и се срещат рядко така ли е и с резервните части?Един от продавачите кара ауди 100 2.0 Е и ми обясняваше как ще се набутам ако си взема винтилка ???1. С резервните части нямаш никакъв проблем и цените са достатъчно поносими. Действително вече рядко се намира 100-ца. Собствениците им не искат да се разделят с тях. И аз съм същия случай. 2. Не вярвам да се набуташ толкова с 16 клапановия АСЕ, но той определено създава проблеми. 2.3 NG просто не вярвам да намериш. Годишно минаваш доста километри и се замисли за газифициране - прочети всичко във форума!!! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ruru Публикувано 31 Август 2007 Автор Доклад Share Публикувано 31 Август 2007 1. С резервните части нямаш никакъв проблем и цените са достатъчно поносими. Действително вече рядко се намира 100-ца. Собствениците им не искат да се разделят с тях. И аз съм същия случай. 2. Не вярвам да се набуташ толкова с 16 клапановия АСЕ, но той определено създава проблеми. 2.3 NG просто не вярвам да намериш. Годишно минаваш доста километри и се замисли за газифициране - прочети всичко във форума!!!Мерси колега продължавам да търся... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Караконджул Публикувано 31 Август 2007 Доклад Share Публикувано 31 Август 2007 (Редактирано) Аз ще ти препоръчам да не се ограничаваш само с един вид двигател!Ако искаш икономичност търси ABK!Ако искаш динамика NG!От прочетеното до момента в този форум ACE двигателя е един от най-оплюваните(Митак не се сърди)!Прочети това онова!Не прибързвай!Поздрави от село Редактирано 31 Август 2007 от Караконджул Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ruru Публикувано 31 Август 2007 Автор Доклад Share Публикувано 31 Август 2007 Аз ще ти препоръчам да не се ограничаваш само с един вид двигател!Ако искаш икономичност търси ABK!Ако искаш динамика NG!От прочетеното до момента в този форум ACE двигателя е един от най-оплюваните(Митак не се сърди)!Прочети това онова!Не прибързвай!Поздрави от село Аз съм нов и не разбирам от тези съкращения: АВК и АСЕ , NG ,ако можете да ме светнете мерси...... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
BADJO Публикувано 31 Август 2007 Доклад Share Публикувано 31 Август 2007 Пич, всеки си пише, каквото чул или прочел!Аз от 5г. си отглеждам АСЕ двигател, т.е. 16 клапановата 2-ка, 140к.с. и не разбирам, какво точно не и харесват Въртя около 20-30 000км. на година/според зависи/ и до сега съм дал 300лв за нови дюзи за въпросния оплюван двигател- да не викам дявола все пак А, и един датчик за маслото изгърмя!Сменял съм и гарнитура на главата, но така купих колата, за което бившия собственик ми смъкна 500лв., а ремонта струваше 300лв.!!Ако питаш мен, взимай каквото ти е на душата и си решил, че го искаш, защото мненията са колкото и хората Ще излезе, че не си взел това, което ти искаш, а това което иска Гошо, Пешо или Тошо!Успех в избора Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
motovilko Публикувано 2 Април 2009 Доклад Share Публикувано 2 Април 2009 HI на всички , искам да помоля за някаква информация относно ауди 100 модела след 91 г. с 2.0 мотор и 2.0 16v.Какъв ми е проблема с две думи искам да сменя старият WV с стотица,ама си нямам представа кво да търся,гледам итн.Благодаря предварителноЗдравейте и от мен.Аз съм малко нов във форума на ауди,но за сметка на това не и като шофьор на тази марка. Та исках да изразя мнение относно въпроса на колегата дето се чуди кой двигател да избере - ACE, ABK- или някоя друга разновидност ства въпрос за този мотор монтиран на ауди 100. Та както казах от дълго време карам коли от тази марка и останах най-доволен именно от 2000 16V-ACE мотора. Освен това аз по професия съм автомонтьор и не съм виждал по надежден двигател от този за 100-чка. Единствените проблеми, които може да ти създаде ще дойдат ако евентоално му сложиш газова уредба и то обикновенна а не газов инжекцион. Имам напредви, че ще вземе да гърми през клапата на дебитомера от недобре регулирана газова, и от там ще тръгнат проблеми с дебитомера, а в България трудно дори и да си купиш друг някой може да ти го центрова както трябва, за да работи добре на бензин. Иначе ако някой от Вас Колеги ще си купува А100 с този мотор и има намерение да го кара само на бензин ще остане много доволен от колата. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts
Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате
За да коментирате, трябва да имате регистрация
Създайте акаунт
Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!
Регистрация на нов акаунтВход
Имате акаунт? Впишете се оттук.
Вписване