Jump to content

Дисплея(управлението) на климатроника прекъсва?


Recommended Posts

Здравейте колеги, вчера купих една А4-ка 96год. Дисплея(управлението) на климатроника прекъсва, тъ светне, ту не. Иначе климата си работи, копчетата за управлението сищо, но не виждам колко градуса е и на каква степен е вентилатора винаги. Моля Ви помагайте, дайте съвети, от какво може да е? благодаря Ви предварително!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Зависи какво гасне - подсветката или показанията на дисплеите :steinigung: . Единия ли гасне или и двата? Все пак не е лошо да свалиш блока на климатроника, да го отвориш и да провериш за судени спойки - на определени годинки това си е проблем. Презапой връзките м/у платката на дисплея и основната платка и би трябвало да се оправи. Огледай и как са спойките отзад, където влизат куплунзите от ел. инсталацията. Предполагам, че говориш за климатроника с 2-та дисплея?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Все пак не е лошо да свалиш блока на климатроника, да го отвориш и да провериш за судени спойки - на определени годинки това си е проблем. Презапой връзките м/у платката на дисплея и основната платка и би трябвало да се оправи. Огледай и как са спойките отзад, където влизат куплунзите от ел. инсталацията.
Показанията на дисплеите прекъсват. и на двата прекъсват едновременно. говоря за климатроника с двата дисплея!

слушай човека(VBI),няма да сгрешиш :steinigung:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колегата "NIKO" точно го е казъл. Презапой си спойките и всичко ще е ОК. Аз го правих с комщията (и той има А4 и страдаше от същия проблем) и за 10 минути дисплея е като нов.

Прилагам един фаил където всичко е нагледно обяснено.

Дано да съм бил от полза.

Remont_na_displeia_na_Klimatronika.doc

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега kostaIliev, след като си участвал в ремонта би ли ми обяснил как да откача самия дисплей? Става въпрос за стъпките, които трябва да извърша между предпоследната и последната снимки от файла. Вчера го свалях въпросния панел и почти го разглобих, ама ме достраша да сваля дисплея(стъклената плочка). Изглеждаше ми залепена и си викам ако я разлепя после няма с какво да я залепя...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз сам си оправих моя дисплей, а преди това оправихме на комшията. И двата имаха проблема които имаш ти. Дисплея не се сваля. Гледай последната снимка. Там има едни "крачета" които трябва с клещи (и с нокти става :hilezh: ) да се изкривят и тогава ще можеш да презапоиш спойките. Между другото трябва да придържаш крачетата на буксата защото могат да потънат.

Обяснението ми е глупаво но няма как да го обесня...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, как да не се сваля дисплея - нещо не можем да се разберем? Точно на последната снимка дисплея го няма(или поне на това което аз казвам дисплей). Точно въпросните крачета се падат под дисплея(това стъкленото) Става въпрос за тези контакти в жълтия правоъгълник. Има още една редица от другата страна. На тези контакти има някаква гъвкава връзка. Та мисълта ми беше само с притискане ли става контакта или въпросната връзка е залепена за платката и дисплея?

post-15832-1251195025.jpg

Дано да си ме разбрал за какво говоря. И аз не мога да го обясня.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Презапояват се само споиките които са оградени в синьо.
Да, разбрах, че затова става въпрос, но въпросните спойки се намират под екрана(дисплея или както там се нарича). Ако не махна екрана почти няма достъп до въпросните крачета(тези в синьо). На мен проблема ми може би идва от чипа. Някой преди мен вече е разглобявал управлението. На няколко крачета от чипа имаше нещо кафеникаво. Позачистих колкото можах, понатиснах ги към платката и сега работи добре. Проблема беше следния:

Гаснат и двата екрана, климатика се изключва(става въпрос за компресора) и вентилатора започва да духа на максимална стойност. След като натисна някой от бутоните (+) или (-), дисплеите светваха, компресора се включваше, но въпросните четири бутона (два(+) и два(-)) не работеха.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...