dak Публикувано 26 Октомври 2010 Доклад Share Публикувано 26 Октомври 2010 (Редактирано) Колеги , преди няколко дни се сдобихме с А3 1.8 125 кс. и имам няколко въпроса:1. Колко излиза обслужването - ангренаж и ролки (другите ремъци са нови) ?2. Какви са функциите на фабричната аларма (бутоните на ключа) ? За сега разбрах ,че при задържане вдига и сваля стъклата.3. Нормално ли е хидравликата да е по тежка от тази на А4-ката ми ?4. Имам 2 изголели диода на 3тия стоп , как да ги сменя ?5. Сълзи масло върху колекторите от гарнитурата на капака на клапаните , сложна ли е смяната на тази гарнитура и каква гарнитура да купя за да нямам проблеми след време ?6. Има ли някакъв блокаж на предния диф или при потегляне ? Някъде го бях чел това за А3ките Редактирано 26 Октомври 2010 от dak Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0858 Публикувано 26 Октомври 2010 Доклад Share Публикувано 26 Октомври 2010 Аз съм с двигател AGN1. 500 лв. включително водна помпа, частите бяха на някаква немска марка, не си спомням името, имаше и поевтини варианти но аз избрах този2. нямам тази екстра 3. факт, лично съм проверил хидравликата с три други автомобила, в началото и аз мислех че е прекалено тежка4. свали пластмасовия капак на багажника и след това самия стоп, крушките можеш да ги купиш във всяка една бензиностанция5. най-добре се обърни към сервиз6. не Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
dak Публикувано 26 Октомври 2010 Автор Доклад Share Публикувано 26 Октомври 2010 Аз съм с двигател AGN1. 500 лв. включително водна помпа, частите бяха на някаква немска марка, не си спомням името, имаше и поевтини варианти но аз избрах този2. нямам тази екстра 3. факт, лично съм проверил хидравликата с три други автомобила, в началото и аз мислех че е прекалено тежка4. свали пластмасовия капак на багажника и след това самия стоп, крушките можеш да ги купиш във всяка една бензиностанция5. най-добре се обърни към сервиз6. неМотора не е ли с код АДР Нали А4 има 1.8 125 кс. какви са разликите ?Ангренажа през водната помпа ли минава ? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Nero_ Публикувано 26 Октомври 2010 Доклад Share Публикувано 26 Октомври 2010 ...6. Има ли някакъв блокаж на предния диф или при потегляне ? Някъде го бях чел това за А3ките Би трябвало да има електронен блокаж през ABS-a. Мисля че е стандарт за А3. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Dorian Публикувано 26 Октомври 2010 Доклад Share Публикувано 26 Октомври 2010 ADR се слага в а4 и е надлъжно разположен,а AGN в А3 иначе и двата са еднакви атмосферни 1.8-ци.Блокаж до колкото знам от моделите до 2000г. имат само 1.8Т,но един колега каза че имал същия на чисто 1.8,но до колко е вярно незнам,за 1.6 абсурд да има блокаж-той горкия е токова куц мотор и едва ли ще може да превърти гумите лесно че да му трябва Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
a3_karam_a3 Публикувано 26 Октомври 2010 Доклад Share Публикувано 26 Октомври 2010 Ангренажа през водната помпа ли минава ?При 1.6 водната помпа е ролка на ангренажа Но дали и на 1.8 е така Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
dak Публикувано 27 Октомври 2010 Автор Доклад Share Публикувано 27 Октомври 2010 (Редактирано) При 1.6 водната помпа е ролка на ангренажа Но дали и на 1.8 е така Има ли вариянт да не сменявам термостат и водна помпа защото колата загрява супер бързо и като я карах на 2ва и 3та по едни баири в продължение на 30 мин. температурата не мръдна от 90то градуса. Съмнява ме че от БГ ще купя по читав термостат и водна помпа от тези които са на колата Редактирано 27 Октомври 2010 от dak Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Anbuch Публикувано 27 Октомври 2010 Доклад Share Публикувано 27 Октомври 2010 (Редактирано) 1. Днес я правих тая работа ето ти "пресни" цениРемък ангренажен 45 лв на континентал немски ,ремък пистов 40 лв пак на конти. Има ги в Аутохелп и на други места ги има ,ама са румънско контиобтягаща ролка SKF 112 лвдемпер(хидравличният обтегач) SKF 165 лв , на INA е 120 лв ,а ако сменяш само паразитната ролка на демпера както направих аз ,на INA e 42 лвОбтегач за пистов ремък SKF 90 лв (лагера му беше заминал и го смених)Водна помпа на Valleo 80 лв ,на SKF 109 лв ,а 120 лв е оригиналната ,ако върнеш старата ,която също е трябва да е оригинална ,ама трябва да чакам 1 седмица след като оставя моята ,а колата да кисне в сервизаЗа труд ми взех 60 лвФилтрите 4 бр ми излязоха 65 лв ( маслен,горивен,въздушен и за климатроника - марка HENGST )Водната помпа си я оставих старата нямаше грам луфт или теч. Даже и обтягащата ролка по настояване на майстора който ме закле ,че каквато и да купя нова освен оригинална за 200 лв ще е по-кофти от тази оригиналната която в момента е на колата. Каза ми на другата смяна на ремъка да си взема оригинална вместо парите да ги давам на 2 пъти за боклуциВсички части които видях по ангренажа имаха щампи на ауди6. Ако на лепенката в багажника ти има тези букви 1AH , значи абс-а ти е с EDL или така нареченият Electronic differential lock (моят AGN 98г го има) Редактирано 27 Октомври 2010 от Anbuch Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
a3_karam_a3 Публикувано 27 Октомври 2010 Доклад Share Публикувано 27 Октомври 2010 Има ли вариянт да не сменявам термостат и водна помпа...Ами, според мен, ако си загрява нормално колата, не сменяй термостата. Аз моя го смених преди смяната на ангренажа, защото очевидно имаше проблем - колата не достигаше 90 градуса, освен в екстремни натоварващи ситуации. След смяната всичко си дойде на мястото За водната помпа не знам какво да ти кажа, аз си я смених с ангренажа накуп. Респективно и нов антифриз се изискваше след операцията Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
gsb Публикувано 27 Октомври 2010 Доклад Share Публикувано 27 Октомври 2010 (Редактирано) Много съвестен майстор ще излезе този - спестява ти части, после ще ти купи ли нов мотор.Ангренаж се сменя както следва - ремък, ролки (всичко до една без изключение), водна помпа (ако се върти от ангренажния ремък).Такъв филм - тая ролка си е добре - НЕМА!Ако изтропа след 100, 200, 500 км какво ще правиш бе пич?! Пак ще отваряш ангренажа да сменяш само нея ли. Водната помпа като протече - пак така. Не дай си боже да блокира някоя от тея "екстра" ролки, дето са си "оригиналните". Па тоя майстор колко ли им разбира на оригинала не знам.Ами като блокира нещо от тея чаркаля и прескочи зъб или 2 или тоталка на мотора как ти се види а?!Писано е, а на мен ми се изтриха пръстовите отпечатъци да напомням - "економията" е майка на моторите - тоталки. С хубави ремъци, ролки и каквото трябва още се минават спокойно 50 000 км до следващата смяна, когато всичко отива в кофата и ново! Но вий сте хора експериментатори! ДЕРЗАЙТЕ. Ние сапунки обичаме!Колега, ако си от София- мини през сервиза - ще получиш точни цени, разумни съвети и ако решиш и добросъвестно извършен ремонт . Редактирано 27 Октомври 2010 от gsb Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Anbuch Публикувано 27 Октомври 2010 Доклад Share Публикувано 27 Октомври 2010 Пич , гащите са си мои и мога да акам в тях колкото си искам! (най-доброжелателно се шегувам със себе си без да целя да те засегна )Всеки сам решава за себе си! Никой не съветвам да прави това което аз направих!Едно примерче ще ти дам ,защо съм склонен да правя такива работи: Имах VW polo 1.05 91г - там няма никакви ролки на ангренажният ремък - опъва се от водната помпа! На 3-тата смяна на ремъка (100 000 км след като го взех) реших все пак да я сменя - един Господ знае,реално на колко км беше - взех си Hepu ,след 7 000 км текна като лейка и като я свалих и луфт по-голям от старата имаше ,която си я върнах и така още 15 000 км докато не продадох колата , да не говорим за прехвалените съединители на LuK дето ме изкара точно 1000 км и куп други неща ,общо взето - каквото сменя пак е за смяна,ма не виждам смисъл да отклоняваме темата на колегата който я е пуснлп.п. Не пазарувам от някакви автомании тип пушкаджиницата на джони ,чарли и т.н. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
gsb Публикувано 27 Октомври 2010 Доклад Share Публикувано 27 Октомври 2010 Интересно как все на теб са се случили тея гадни работи с тея прехвалени марки. А дали тоя дето е опънал ремъка не е утрепал водната помпа, а?Щото съм се нагледал на майстори дето като натегнат и немат милост. За съединителя да не говорим, как само у нас ЛУК дава фира, а се продава в цяла Европа - ако караше по 1000 км да са фалирали Шефлер груп (ЛУК, ФАГ, ИНА) досега. Аре стига глупости. Понеже в нашата държава са мъдри и премъдри сите, затва сме на тоя хал. И понеже господин немеца си сменя всичко по предписание - се избивате за коли внос от немско, ама не се ли питате що са толкова гледани а, там не си правят ташак с обслужването като при нас. Там се казва - сменя се и толкова - тука се носи вода от 10 места да се докаже, че не требе да се сменя. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
dak Публикувано 28 Октомври 2010 Автор Доклад Share Публикувано 28 Октомври 2010 1. Днес я правих тая работа ето ти "пресни" цениРемък ангренажен 45 лв на континентал немски ,ремък пистов 40 лв пак на конти. Има ги в Аутохелп и на други места ги има ,ама са румънско контиобтягаща ролка SKF 112 лвдемпер(хидравличният обтегач) SKF 165 лв , на INA е 120 лв ,а ако сменяш само паразитната ролка на демпера както направих аз ,на INA e 42 лвОбтегач за пистов ремък SKF 90 лв (лагера му беше заминал и го смених)Водна помпа на Valleo 80 лв ,на SKF 109 лв ,а 120 лв е оригиналната ,ако върнеш старата ,която също е трябва да е оригинална ,ама трябва да чакам 1 седмица след като оставя моята ,а колата да кисне в сервизаЗа труд ми взех 60 лвФилтрите 4 бр ми излязоха 65 лв ( маслен,горивен,въздушен и за климатроника - марка HENGST )Водната помпа си я оставих старата нямаше грам луфт или теч. Даже и обтягащата ролка по настояване на майстора който ме закле ,че каквато и да купя нова освен оригинална за 200 лв ще е по-кофти от тази оригиналната която в момента е на колата. Каза ми на другата смяна на ремъка да си взема оригинална вместо парите да ги давам на 2 пъти за боклуциВсички части които видях по ангренажа имаха щампи на ауди6. Ако на лепенката в багажника ти има тези букви 1AH , значи абс-а ти е с EDL или така нареченият Electronic differential lock (моят AGN 98г го има)Значи да разбирам че водната помпа е и ролка на ангренажа в моя случай ?Всичко извън ангренажа е ново и няма да го пипам ! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Anbuch Публикувано 28 Октомври 2010 Доклад Share Публикувано 28 Октомври 2010 Да , задвижва се от ангренажният ремък Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
dak Публикувано 28 Октомври 2010 Автор Доклад Share Публикувано 28 Октомври 2010 Да , задвижва се от ангренажният ремъкКолега , сигурен ли си ? Майстора одеве ми каза че водната помпа е външна при мен , не се върти от ангренажа Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
miroelskov Публикувано 28 Октомври 2010 Доклад Share Публикувано 28 Октомври 2010 да и моето А3 98г. AGN има EDL система Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Anbuch Публикувано 28 Октомври 2010 Доклад Share Публикувано 28 Октомври 2010 Да сигурен съм за водната помпаМожеш да се убедиш и сам: Всички ролки на пистовият ремък могат да се опипат с ръка 1 Демферна шайба на коляновият вал2. Хидравлика3. Компресор за климатроника (ако имаш климатроник де)4. Алтернатор5. пластмасовата ролка на обтегача6 - просто НЯМАтрети ремък нямашПогледнах и в справочните данни за всеки случай, защото аз все пак съм със новият AGN ,а ти със старият AGN двигател: и на двата водната помпа си е на ангренажа Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
dak Публикувано 28 Октомври 2010 Автор Доклад Share Публикувано 28 Октомври 2010 Да сигурен съм за водната помпаМожеш да се убедиш и сам: Всички ролки на пистовият ремък могат да се опипат с ръка 1 Демферна шайба на коляновият вал2. Хидравлика3. Компресор за климатроника (ако имаш климатроник де)4. Алтернатор5. пластмасовата ролка на обтегача6 - просто НЯМАтрети ремък нямашПогледнах и в справочните данни за всеки случай, защото аз все пак съм със новият AGN ,а ти със старият AGN двигател: и на двата водната помпа си е на ангренажаЯсно , значи общо какво имам ? Ангренажен ремък , водна помпа и 2 ролки ... това ли е ? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0858 Публикувано 28 Октомври 2010 Доклад Share Публикувано 28 Октомври 2010 ДА Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Anbuch Публикувано 28 Октомври 2010 Доклад Share Публикувано 28 Октомври 2010 Има и още нещо : демперАко е блокирал ще трябва да го смениш ,поне аз бих го сменил тогава. Иначе се води ,че и той се сменяЕй това представляваhttp://drive.bg/images/1313/721573.pngна него е паразитната ролка ,която се продава отделно и може само тя да се смени ,ама всеки сам си решаваНа снимкта, демпера (абе амортисьора) е събран - като се разпъне опира в обтягащата ролка Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
dak Публикувано 28 Октомври 2010 Автор Доклад Share Публикувано 28 Октомври 2010 Има и още нещо : демперАко е блокирал ще трябва да го смениш ,поне аз бих го сменил тогава. Иначе се води ,че и той се сменяЕй това представляваhttp://drive.bg/images/1313/721573.pngна него е паразитната ролка ,която се продава отделно и може само тя да се смени ,ама всеки сам си решаваНа снимкта, демпера (абе амортисьора) е събран - като се разпъне опира в обтягащата ролкаБахти мотора , обслужването излиза по скъпо от на 2.6 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
dak Публикувано 28 Октомври 2010 Автор Доклад Share Публикувано 28 Октомври 2010 6. Ако на лепенката в багажника ти има тези букви 1AH , значи абс-а ти е с EDL или така нареченият Electronic differential lock (моят AGN 98г го има)Имам тези букви на лепенката в багажника Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
dak Публикувано 5 Ноември 2010 Автор Доклад Share Публикувано 5 Ноември 2010 Някой знае ли какво е маслото в скоростната кутия ? Мисля да сменя и него или ако е намаляло да долея. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Lambo_sl Публикувано 5 Ноември 2010 Доклад Share Публикувано 5 Ноември 2010 Някой знае ли какво е маслото в скоростната кутия ? Мисля да сменя и него или ако е намаляло да долея.Само доливай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Anbuch Публикувано 5 Ноември 2010 Доклад Share Публикувано 5 Ноември 2010 И аз това бих те посъветвалИначе маслото трябва да е пълна синтетика 75W/90 (цялото ти е 2.0 литра)Според сервизните интервали които са до 405 000 км ,на нито едно място няма думата "смени" , има само "провери" маслото на скоростната кутия ! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts
Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате
За да коментирате, трябва да имате регистрация
Създайте акаунт
Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!
Регистрация на нов акаунтВход
Имате акаунт? Впишете се оттук.
Вписване