Jump to content

BOSE-то се усилва само

Stepenwolf

Recommended Posts

Отиди в сервиза и им обясни това което е написал колегата вертер - да направят едно отопление на процесора със съпротивление и термопаста, но ги накарай да ти го вържат под постоянно напрежение за да е отоплено винаги. Аз си реших проблема по този начин и съм много доволен, запазих си качествената музика на колата.

извинявай но може ли да сложиш снимки как точно е направено и какви работи си използвал.Мерси предварително

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Става въпрос за А6 - 99г.

С оригиналния касетофон с чейнджър съм. Bose е системата.

Като дам на контакт и да се пусне плейъра всичко е нормално, обаче ако реша да бутна копчето за усилване или намаляне се усилва докрай. После си го намалям, ама първия момент изкарва ангелите на всички, пък не всеки път се сещам да им кажа да си запушат ушите :hilezh:

А и като цяло не е никак приятно :dance:

Това не го прави всеки път, обаче имам чувството, че напоследък все по-често се случва. Някой имал ли е подобен проблем или да има идея от какво може да е.

Усилва се само независимо дали е на CD или на радио.

ето тук може да се види как изглежда: http://home.tiscali.de/matthiasklumpp/CdcE...di_Concert1.jpg[/url

Гледай сега,караш по Цариградското в локалното по посока Младост, на завоя към Ал.Малинов има един ПАНСЕРВИС /високия блок/,влизаш вътре и търсиш /мисля ,че беше Стефан/,убий ме не му помня името.Той не е висок и е един такъв слабичък.Значи цялата работа е за петнайсет минути,сменява ти вътре някаква джаджа,плащаш 70лв.и касетофона става като нов :dance: При мен беше точно същото.Сега няма топло,студено свири та се дига пушек.Аиде късмет!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 10 months later...
Не е потенциометъра (всъщност копчето не е потенциометър), проблемът е много по-сериозен и се оправя със замяна на касетофона.

Да да, ама не

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте колеги.

Понеже гледам , че колкото повече мнения се появяват толкова повече ви се размътват мозъците , ще се опитам да вкарам малко яснота по въпроса.

Проблема е в еепрома на контролера 05В16 на моторола. Та'я работа с нагряването чрез съпротивление ще работи доста за кратко и несигурно , защото еепрома прогресивно умира .

Решенията са две :

1 . запис и смяна на нов контролер / т'ва дето имал защита и не можел да се чете - да не съм го чул повече / прикрепям файлове за него .

2 . Добавяне на допълнителен процесор , който от тук на-сетне да се грижи за звука.Прикрепям файлове на моя разработка от-преди 7-8 години , тествана многократно.

Понеже ми се появява съобщение: Upload failed. You are not permitted to upload this type of file

след като свалите файловете изтрийте разширението .txt

Успех.

Repair_sound_control.rar.txt

Chorus.rar.txt

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само към ADMINISTRATRIX !!!

След-

User

Group:

From:

Member No.

Е т'ва на края :

Kaра: - да се чуди човек как да си го преведе!

Не става въпрос за мен и 99.9% от участниците в този форум , ама дайте да се разберем на к'ъв език ще си пишем ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 2 years later...
  • 1 year later...
  • 5 months later...

Добре,аз имам елементарни познания в електрониката,ама това май неможе всеки да си го свърши в домашни условия.

Доколкото разбирам се късае до препрограмиранне и дори за добавяне на нов елемент памет.

Къде трябва да отида с тези файлове и да се реши проблема?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте. Имам проблем, подобен на описания тук, но не е 100 % идентичен. Първо CD-плеърът ми е Concert II (Ауди А4 Б6) и второ проблемът е в това, че когато тръгвам да усилвам звука (въртя копчето надясно), вместо веднага да започне да се усилва, звукът първо се занулява (намалява докай) и след това тръгва да се усилва. Появява се и в топло и в студено време еднакво често. Не съм имал проблем с внезапно усилване както авторът на темата е описал. Та, въпросът ми е дали причината за моя проблем е същата (процесорът/EEPROM чипа на Моторола) или е някаква друга. Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем при Concert II и намерил ли е решение?

Благодаря предварително! :bia:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте. Имам проблем, подобен на описания тук, но не е 100 % идентичен. Първо CD-плеърът ми е Concert II (Ауди А4 Б6) и второ проблемът е в това, че когато тръгвам да усилвам звука (въртя копчето надясно), вместо веднага да започне да се усилва, звукът първо се занулява (намалява докай) и след това тръгва да се усилва. Появява се и в топло и в студено време еднакво често. Не съм имал проблем с внезапно усилване както авторът на темата е описал. Та, въпросът ми е дали причината за моя проблем е същата (процесорът/EEPROM чипа на Моторола) или е някаква друга. Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем при Concert II и намерил ли е решение?

Благодаря предварително! :bia:/>

В Concert II процесора е друг и този проблем не се среща

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

проблема е аналогичен , сменя се моторолата и се препрограмира ;)/>

Накой от форума може ли да я свърши тая,срещу заплащане естествено,че в нашия град едва ли ще открия човек да го направи това.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В Concert II процесора е друг и този проблем не се среща

Добре, на какво може да се дължи моят проблем тогава? Копчето за усилване на звука ли е възможната причина?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето снимки на прословутия бутон за който всички си мислят, че проблема е у него.

Няма как проблема да е в него. Проблема си е в процесора.

Опитах да напъна крачетата които контактуват по-добре като си мислех, че може случайно проблема да изчезне.

Е не изчезна :angry:

5530437O.jpg

5530438O.jpg

5530439S.jpg

5530440r.jpg

5530441D.jpg

5530457c.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, колега, убеди ме. Няма как проблемът да е в копчето за усилване. Благодаря за снимковия материал.

С други думи Concert II въпреки че е с друг процесор, страда от същия проблем. Или просто е със същия процесор ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 3 months later...

И при мен го има проблема със незацепването на врътката за усилване и ми прави номера когато се опитам да увелича. Или се намалява до максимум или с няколко надолу. Зацепва само при бавно въртене или леко притискане навътре. Имам друг проблем, който искам да отстраня бързо, а той е, че дисковете не ми тръгват. Не заради скорост или проблем в диска, ами concert- а изобщо не иска да завърти диска. Ясно се вижда след като влезе в гнездото, че стои статичен и ми изписва error. Да ме насочите кой може да го погледне и оправи?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 9 months later...

И аз чак сега опрях до проблема: явно не съм си играл много с копчето. Звънях на колегата с Volume repair, но няма връзка стози номер. На три други места ми отказаха, поради липса на чипове.

Въпроса ми е има ли колега от София, който да може да извърши услугата?

Поздрави и весели празници

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 1 month later...

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
  • Create New...