Jump to content

Забавено изгасване на светлината в купето

Recommended Posts

Здравейте някой знае ли как се прави (за Б3) забавено изгасване на светлината в купето( искам да си направя) .Мисля че бях чел такава тема, но опитите да я намеря бяха безполезни. Благодаря на всички :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Oт практикер си купуваш димер за 5-6 лева италиански 30 сек. забавяне.

Колегата Сектор си монтира и каза че елементарно се поставял и става добре.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Sun Shine, а дали няма по малко време 30 сек сякаш са множко :hilezh: Благодаря ти все пак за бързия отговор :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 8 months later...

Хайде и аз се уредих с устройство за плавно гасене на плафона,

функциите му са:

При отваряне плавно включване на плафона.

При затваряне закъснение от 25 сек и последващо плавно гасене.

При затваряне и запалване на двигателя незабавно плавно гаснене.

При отворена врата повече от 5 мин - аварийно гаснене на плафона.

Брат ми го направи малко импровизирано, ама си е добра екстра де :rolleyes:

По-късно ще пусна и снимка на устройството :P

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

dsc00685ij4.jpg

dsc00686xs3.jpg

dsc00687bz2.jpg

Та това е устройството, дума не може да става за сравнение с тези от Бриколаж, онези са само забавяне, нищо повече :hilezh:

http://video.google.com/videoplay?docid=-6...69075&hl=en

Старт

http://video.google.com/videoplay?docid=43...91262&hl=en

И след 25 сек плавно гаснене или веднага щом запалиш двигателя и вратата е затворена :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

vilik станало е много яко, на мен един приятел ми направи преди време плавно загасяне понеже много ми харесва обаче твоето е по готино.Искам да те питам би ли могъл да ми напишеш какви са стойностите на елементите и как се свързва към плафона че на снимката не се разбира много.Наистина страшно ми харесва и ще съм ти благодарен ако споделиш тайната

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За съжаление с точна схема не разполагам, но това осмокракото си е процесор и има алгоритъм за тези процеси, направи ми го човекът от подписа ми ;)

Както и това http://www.clip4e.com/play_moite_migatchi_konfort.htm

чукваш само леко мигача и повтаря определен брой пъти мигането ( програмира се за точния брой)

като дадеш задна ти пуска аварийни :steinigung:

Това ауди го набъках с екстри :flehan:

Редактирано от vilik
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 6 months later...

Може от някоя морга да се вземе от ГОЛФ3 има в плафона тази екстра.

Платката е вътре в плафона.Схемата е с таимер 555 и един тиристор за плавно гасене и палене.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

само да питам да не отварям нова тема. карам б3 Има ли смисал да си сложа плафона от Б4 които е с 2 крушки и дали единия кабел с буксата ще захрани и двете крушки или ще е много играчка за допълнителен. Мерси предварително!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Идеята на резисторите е че нямах 200 ома :) под ръка, но тъкмо така разсейваната мощност се споделя между двата резистора. Иначе платката си е друго като си е правена за плафона-няма връзка с ширпотребата.

led_dome3.jpg

Редактирано от L&R
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Идеята на резисторите е че нямах 200 ома :hilezh: под ръка, но тъкмо така разсейваната мощност се споделя между двата резистора. Иначе платката си е друго като си е правена за плафона-няма връзка с ширпотребата.

Платката е красота, а резултата перфектен!

Благодаря L&R :blackey:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Днес направих и на пасата, като снимах повече, въпреки че направата e ясна.

Диодите които намерих са тези Osram LW T67C-T2U2-3C5D

LW%20T67C-S2U1-5K8L-Z,%20LW%20T67C-T2U2-3C5D.jpg

пуснати на половин мощност за да не се тормозят или да вземат да изгорят при някой пик. Разбира се може да се ползват всички подобни диоди каквито намерите по ел.магазините например показаните в началото на тази тема пирани:

Super_Flux_LED__Piranha_Type_LED_.jpg важното е да са повечко и равномерно разположени в плафона-при мен 30 бр., а не 2 по 1W.

Ако можете намерете си плафон Hella , както се казва има два вида автоосветление, Hella и всички останали, аз се подлъгах и се заиграх с плафона на пасата марка FER :horror: , който по-късно си прояви "дефектите"

1/Взимаме мерките и изрязваме парче заготовка за платки с размерите на плафончето:

led_dome6.jpg

2/От тук има два пътя (а)ножовка :flipoff:,(б) химия.

а) Нарязваме успоредни линиии с ножовката по които после ще наредим диодите и резисторите.

led_dome18.jpg

б) Как се правят печатни платки има доста инфо в нета и затова само снимки:

led_dome7.jpg

led_dome8.jpg

led_dome9.jpg

3/Палим поялника и редим диодчетата+резисторите

led_dome10.jpg

след 30 мин :banana

led_dome11.jpg

4/Плафона както казах е доста чип и затова ползваме и втората страна на платката за държачите от стара лампа

led_dome14.jpg

led_dome15.jpg

5/Слагаме вече готовото осветително тяло на място

led_dome13.jpg

led_dome12.jpg

led_dome17.jpg

6/Светим

led_dome16.jpg

и те така

Както се вижда леко си личат диодчетата, но с Фера направен в ГДР толкова :banghead:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
  • Create New...