Пламен Янев Публикувано 14 Март 2008 Доклад Share Публикувано 14 Март 2008 Здравейте някой знае ли как се прави (за Б3) забавено изгасване на светлината в купето( искам да си направя) .Мисля че бях чел такава тема, но опитите да я намеря бяха безполезни. Благодаря на всички Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SunShine Публикувано 14 Март 2008 Доклад Share Публикувано 14 Март 2008 Oт практикер си купуваш димер за 5-6 лева италиански 30 сек. забавяне.Колегата Сектор си монтира и каза че елементарно се поставял и става добре. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Пламен Янев Публикувано 14 Март 2008 Автор Доклад Share Публикувано 14 Март 2008 Sun Shine, а дали няма по малко време 30 сек сякаш са множко Благодаря ти все пак за бързия отговор Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
СЕКТОР Публикувано 14 Март 2008 Доклад Share Публикувано 14 Март 2008 Виж в тази тема имаше нещо по въпроса Цък Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vilik Публикувано 1 Декември 2008 Доклад Share Публикувано 1 Декември 2008 Хайде и аз се уредих с устройство за плавно гасене на плафона, функциите му са: При отваряне плавно включване на плафона.При затваряне закъснение от 25 сек и последващо плавно гасене.При затваряне и запалване на двигателя незабавно плавно гаснене.При отворена врата повече от 5 мин - аварийно гаснене на плафона. Брат ми го направи малко импровизирано, ама си е добра екстра де По-късно ще пусна и снимка на устройството Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
feri Публикувано 1 Декември 2008 Доклад Share Публикувано 1 Декември 2008 в Бриколаж има мисля че 8лв. струваше Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vilik Публикувано 1 Декември 2008 Доклад Share Публикувано 1 Декември 2008 Та това е устройството, дума не може да става за сравнение с тези от Бриколаж, онези са само забавяне, нищо повече http://video.google.com/videoplay?docid=-6...69075&hl=enСтартhttp://video.google.com/videoplay?docid=43...91262&hl=enИ след 25 сек плавно гаснене или веднага щом запалиш двигателя и вратата е затворена Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
MARTI4EK Публикувано 1 Декември 2008 Доклад Share Публикувано 1 Декември 2008 vilik станало е много яко, на мен един приятел ми направи преди време плавно загасяне понеже много ми харесва обаче твоето е по готино.Искам да те питам би ли могъл да ми напишеш какви са стойностите на елементите и как се свързва към плафона че на снимката не се разбира много.Наистина страшно ми харесва и ще съм ти благодарен ако споделиш тайната Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
qweasd Публикувано 1 Декември 2008 Доклад Share Публикувано 1 Декември 2008 Да хора дайте я тази схема заедно със стойностите на елементите. Ще съм ви благодарен Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Orelsky Публикувано 1 Декември 2008 Доклад Share Публикувано 1 Декември 2008 Хайде и аз се уредих с устройство за плавно гасене на плафонамного яко наистина Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vilik Публикувано 1 Декември 2008 Доклад Share Публикувано 1 Декември 2008 (Редактирано) За съжаление с точна схема не разполагам, но това осмокракото си е процесор и има алгоритъм за тези процеси, направи ми го човекът от подписа ми Както и това http://www.clip4e.com/play_moite_migatchi_konfort.htmчукваш само леко мигача и повтаря определен брой пъти мигането ( програмира се за точния брой) като дадеш задна ти пуска аварийни Това ауди го набъках с екстри Редактирано 1 Декември 2008 от vilik Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L&R Публикувано 27 Юни 2009 Доклад Share Публикувано 27 Юни 2009 Ако се включат в играта и заключването и отключването на колата става още по-комфортно Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
plamen7905 Публикувано 27 Юни 2009 Доклад Share Публикувано 27 Юни 2009 Може от някоя морга да се вземе от ГОЛФ3 има в плафона тази екстра.Платката е вътре в плафона.Схемата е с таимер 555 и един тиристор за плавно гасене и палене. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
BenX Публикувано 28 Юни 2009 Доклад Share Публикувано 28 Юни 2009 само да питам да не отварям нова тема. карам б3 Има ли смисал да си сложа плафона от Б4 които е с 2 крушки и дали единия кабел с буксата ще захрани и двете крушки или ще е много играчка за допълнителен. Мерси предварително! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L&R Публикувано 11 Юли 2009 Доклад Share Публикувано 11 Юли 2009 Кабелът ще стигне иначе за смисъл незнам. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vilik Публикувано 22 Юли 2009 Доклад Share Публикувано 22 Юли 2009 Плафончето направо грейна Утре ще има снимка как Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vilik Публикувано 22 Юли 2009 Доклад Share Публикувано 22 Юли 2009 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vilik Публикувано 22 Юли 2009 Доклад Share Публикувано 22 Юли 2009 от къде взе тая готена ламБа ?L&R е луд гений Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Shado Публикувано 22 Юли 2009 Доклад Share Публикувано 22 Юли 2009 а vilik каква е идеята на резисторите и от двете странистрахотия е лампатаето какво ще правя в дългите зимни нощи Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L&R Публикувано 22 Юли 2009 Доклад Share Публикувано 22 Юли 2009 (Редактирано) Идеята на резисторите е че нямах 200 ома под ръка, но тъкмо така разсейваната мощност се споделя между двата резистора. Иначе платката си е друго като си е правена за плафона-няма връзка с ширпотребата. Редактирано 22 Юли 2009 от L&R Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Shado Публикувано 23 Юли 2009 Доклад Share Публикувано 23 Юли 2009 Идеята на резисторите е че нямах 200 ома под ръка, но тъкмо така разсейваната мощност се споделя между двата резистора. Иначе платката си е друго като си е правена за плафона-няма връзка с ширпотребата.Платката е красота, а резултата перфектен!Благодаря L&R Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L&R Публикувано 23 Юли 2009 Доклад Share Публикувано 23 Юли 2009 Днес направих и на пасата, като снимах повече, въпреки че направата e ясна.Диодите които намерих са тези Osram LW T67C-T2U2-3C5D пуснати на половин мощност за да не се тормозят или да вземат да изгорят при някой пик. Разбира се може да се ползват всички подобни диоди каквито намерите по ел.магазините например показаните в началото на тази тема пирани: важното е да са повечко и равномерно разположени в плафона-при мен 30 бр., а не 2 по 1W.Ако можете намерете си плафон Hella , както се казва има два вида автоосветление, Hella и всички останали, аз се подлъгах и се заиграх с плафона на пасата марка FER :horror: , който по-късно си прояви "дефектите"1/Взимаме мерките и изрязваме парче заготовка за платки с размерите на плафончето:2/От тук има два пътя (а)ножовка ,(б) химия.а) Нарязваме успоредни линиии с ножовката по които после ще наредим диодите и резисторите.б) Как се правят печатни платки има доста инфо в нета и затова само снимки:3/Палим поялника и редим диодчетата+резисторитеслед 30 мин :banana 4/Плафона както казах е доста чип и затова ползваме и втората страна на платката за държачите от стара лампа 5/Слагаме вече готовото осветително тяло на място6/Светими те такаКакто се вижда леко си личат диодчетата, но с Фера направен в ГДР толкова :banghead: Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Shado Публикувано 23 Юли 2009 Доклад Share Публикувано 23 Юли 2009 O ле ле Беше ми неудобно да разпитвам как си го направил.Баси кефа Верно си зъл гений както каза vilik30 мин... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vilik Публикувано 23 Юли 2009 Доклад Share Публикувано 23 Юли 2009 :hilezh: Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SunShine Публикувано 23 Юли 2009 Доклад Share Публикувано 23 Юли 2009 и те такаКакто се вижда леко си личат диодчетата, но с Фера направен в ГДР толкова :banghead:Поръчки приемаш ли? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts