Cucurko Публикувано 8 Април 2010 Доклад Share Публикувано 8 Април 2010 Здравейте,Има ли такова нещо като настройка на педала на газта или някаква друга настройка на начина, по който моторът реагира на натискането на педала? Защото на първа и втора(може да се усети и на неутрална) има някаква нелинейна зависимост между ъгъла на педала и оборотите на двигателя, т.е. до 2000 оборота натискаш педала нормално и колата си ускорява пропорционално на натискането(или покачва оборотите на място), след 2000 обаче иска от теб да натискаш все повече и повече педала за да покачваш оборотите, ако до 2000 съм натиснал педала 1см, за да стигна 3000 трябва да го натисна още 2см, просто на първа при достигане на 2000 оборота имаш чувството, че колата се спъва, а реално ако го компенсираш с даване на повече газ не се получава спъване. Не знам дали го обяснявам правилно, при 1.9TDI няма такова нещо, оборотите са напълно линейно свързани с ъгъла на педала. Двигателят е 2.0TDI, BRE, 2007-ма с шест степенна ръчна скоростна кутия. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Jacob12 Публикувано 8 Април 2010 Доклад Share Публикувано 8 Април 2010 063 Basic setting: Adapting kickdown point (only for vehicles with automatic gearbox) 1) Ignition ON 2) Start basic setting 3) Follow the instructions: - First leave accelerator pedal in rest position (accelerator pedal) - then press down accelerator pedal fully (press accelerator pedal) 4) Wait for status ADP.OK to be displayed, then adaption is OK 5) Value is only stored in engine control unit after approx. 5 seconds ignition OFF. (Ignition must not be switched on again during this time!!!) Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Cucurko Публикувано 8 Април 2010 Автор Доклад Share Публикувано 8 Април 2010 Мерси, ще го пробвам довечера, макар да пише, че е за автоматични трансмисии.След някоя друга седмица ще я закарам и в Порше за ъпдейт на софтуера, може и това да окаже влияние. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Cucurko Публикувано 8 Април 2010 Автор Доклад Share Публикувано 8 Април 2010 Нещо не ми дава достъп до тези настройки, явно наистина работи само при автоматик.Сега обърнах повече внимание какво точно се получава, до 1800 оборота моторът развърта много пъргаво, след това все едно нещо го спира и до 2200 трябва да натисна може би още толкова газта колкото до 1800, ако не и повече, след 2200 пак продължава леко да развърта. Това на място. В движение на първа и втора е същото.Така е от както имаме колата, така че не вярвам да е хардуерен проблем, освен може би с педала на газта. Ще видим софтуерен ъпдейт какво ще направи. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
carlitobrigante Публикувано 8 Април 2010 Доклад Share Публикувано 8 Април 2010 Двигателят е 2.0TDI, BRE, 2007-ма с шест степенна ръчна скоростна кутия.От тази комбинация могат да се извадят доста коне.Питай Стоил. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Cucurko Публикувано 8 Април 2010 Автор Доклад Share Публикувано 8 Април 2010 Хаха, нее, баща ми няма много мераци за мощности, пък и думичката 'тунинг' е мръсна Аз не знам дали и тези коне ги ръчка докрай, с годините нещо му се е изпарил ентусиазмът за мощни коли, само си прави кефа по Искърското дефиле или други такива готини пътчета Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
carlitobrigante Публикувано 9 Април 2010 Доклад Share Публикувано 9 Април 2010 Хаха, нее, баща ми няма много мераци за мощности, пък и думичката 'тунинг' е мръсна Нищо, ти питай Стоил! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Cucurko Публикувано 9 Април 2010 Автор Доклад Share Публикувано 9 Април 2010 Е, питах го :lol: Абе, а може ли някаква кодировка за теглича да влияе на управлението на мотора. Май модифицира разни настройки по ESP или бъркам? Ама пък дори и така да е, което ми се струва странно, нещата би трябвало да се променят при пуснат теглич. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Cucurko Публикувано 10 Април 2010 Автор Доклад Share Публикувано 10 Април 2010 Със съответните части и пари можело доста над 200 И все пак моторът си остава фабричен... най-много да използвам някой неоригинален парцал да му избърша прахта Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kpematop Публикувано 10 Април 2010 Доклад Share Публикувано 10 Април 2010 Ами виж да не ти е спекла геометрията на турбината? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Cucurko Публикувано 10 Април 2010 Автор Доклад Share Публикувано 10 Април 2010 Не, не вярвам, колата я взехме на 11 000км, сега е на 35 000, все така си е било. Но баща ми напоследък я кара повече градско и му прави впечатление.Ще видим и на тази като й ъпдейтнат софтуера какво ще стане. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
carlitobrigante Публикувано 11 Април 2010 Доклад Share Публикувано 11 Април 2010 Със съответните части и пари можело доста над 200 Ей за това ти говорех. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Cucurko Публикувано 14 Април 2010 Автор Доклад Share Публикувано 14 Април 2010 Днес ходих до Порше за смяна на спирачна течност и да видят дали има нещо за правене, оказа се, че няма по-нови версии на софтуера за тази кола. И другото, което се оказа е... че не успях да им покажа какво прави, 2 дни я карам и може би свикнах, а и приемчика не го усети... може би не винаги се получава, не знам. Но пък доста си играх с натискане на педала с ръце, гледане на оборотомера, оказа се, че като че пружината става по-твърда точно около тези обороти, не трябва да натисна по-надолу газта, за да подмина 2000 оборота, ами трябва да я натисна по-силно. Все тая де, явно няма какво да й правим...Останах силно изумен от маркетинговата стратегия на Порше, стоях ме поне час и половина отгоре ей тъй, за да разгледам всичките коли по 3 пъти и да си харесам едно Кю 5 Бати, оставих колата в 10:15, към 11:00 беше готова смяната на спирачна течност, после трябваше да направят диагностика и аз чинно си чакам до 13:00, през това време не виждам колата в сервиза, решавам че нещо я карат... отивам при приемчика, а то документите на колата стоят на бюрото му от часове сигурно, не разбрах защо си оставих телефона, а и 10 пъти сигурно ме видя вътре.... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Cucurko Публикувано 14 Април 2010 Автор Доклад Share Публикувано 14 Април 2010 (Редактирано) Тази вечер вече си играх както трябва, а не на око, определено има нещо, което е бъгаво в управлението на мотора. Ето това са графиките на зависимостта между оборотите и натискането на педала на газта. На едната фигура са двете заедно спрямо времето, където доста ясно се вижда как до около 1800 оборота вървят "ръка за ръка", а след това натискането на газта се увеличава, само че обрототите почти не мърдат, докато не скочат в един момент и след това не продължат да се движат успоредно. На другата се вижда същото, ама по друг начин. Утре ще сваля и от мойта кола, но съм убеден, че освен скокът при около 2100 оборота другото не е така. Тези ги свалих на място, в движение на първа предавка е същото, на втора вече почти не се усеща тази нелинейност и на трета субективно изчезва напълно. Явно аз за няколко дни каране привкинах, но баща ми не може и когато се кача от тази на мойта усещам разлика. Според VCDS при предното ходене до Порше преди година са ъпдейтнали софтуера на мотора. Ето какво изкарва: Address 01: Engine Control Module Part Number: 03G 906 016 ME Component and/or Version: R4 2,0L EDC G000SG 1141 Software Coding: 0000072 Work Shop Code: WSC 00100Advanced Identification Serial number: Identification: BPG-810 Revision: --H05--- Date: 24.05.07 Manufacturer number: 0079 Test stand number: 1480Flash Status Programming Attempts: 1 Successful Attempts: 1 Programming Status: 00000000 Required Conditions: 00000001 Flash Tool Code: 56495 470 00100 Flash Date: 28.05.09Software P0101 AAXR Misc. Hardware number: 03G 906 016 ME Immo IV Challenge: BB 2B B8 3DЕдит: То не било Throttle angle на първата графика, ами % натискане, но това е без значение. Редактирано 14 Април 2010 от Cucurko Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Cucurko Публикувано 15 Април 2010 Автор Доклад Share Публикувано 15 Април 2010 Ето за какво говоря, това е графиката от мойта кола, която смятам за нормална и приятна за ускорение на първа, на другия мотор му привиквам бързо, но се усеща.Тук дори зависимостта е наобратно, трябва да даваш по-малко газ около 1800 оборота, за да ускориш. Взема да драсна едно писъмце до съпорта на Ауди, ако има такова нещо, че в Порше ме съмнява да ми обърнат внимание. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kpematop Публикувано 15 Април 2010 Доклад Share Публикувано 15 Април 2010 Има едно лице в ауди и се казва Райко Гаргов, пълни глупости говори човека, въобще незнае за какво става на въпрос. Как ми е подновил софтуера на колата и аз нямам идея. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Cucurko Публикувано 15 Април 2010 Автор Доклад Share Публикувано 15 Април 2010 (Редактирано) Промблемът е, че това лице се занимаваше и с мен. Добре, че май не пипа по колите. Тоя човек ме видя поне 10 пъти в салона, така и не разбрах защо не ми се обади или не ми каза, че колата е готова.Ще видя, ще търся и по-чужди форуми. Дали е възможно при флашването на софтуера миналата година да се станал някой гаф? Т.е. нещо по картите да е било счупено, макар че ме съмнява. Редактирано 15 Април 2010 от Cucurko Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Cucurko Публикувано 18 Април 2010 Автор Доклад Share Публикувано 18 Април 2010 Днес ходих да видя колата на xenonsystem, неговият мотор се държи по подобен начин, малко по-малък е участъкът, в който даваш газ, а нищо не става, но пак го има. Не мога да разбера каква им е била идеята на Ауди, за да го направят така. 1.9TDI е много по-добре. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Cucurko Публикувано 19 Април 2010 Автор Доклад Share Публикувано 19 Април 2010 Ровенето ми по разни други форуми показва, че има и други хора, които са забелязали такова нещо. Според един човек в UK Ауди са римапнали 2.0TDI-тата, така че да развиват по-нисък въртящ момент на първа предавка, за да не чупят двумасовия маховик, в което има някаква логика, защото мойта кола наистина много грубо може да се изреже на първа, макар че има само 240Nm въртящ момент, представям си 2.0TDI ако го позволяваше какво щеше да се случи, а то просто не ти дава. Според друг от VW форума тук може би различният EGR клапан причинява това. Други в Германия също са имали такива проблеми след ъпдейт на софтуера и дилърът нищо не е успял да направи....Явно, на който му прави впечатление има проблем, на който не, няма проблем. Днес xenonsystem я видя, и той усети, че е по-мудна от неговата, каквото показват и графиките, но все пак и неговата не е като 1.9, ами пак си го има този лаг. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Cucurko Публикувано 10 Май 2010 Автор Доклад Share Публикувано 10 Май 2010 Писах си с един германец, явно е ползвал преводачка, за да ми разчете, защото ми отговори на немски, но Google translate не се справя много точно и еднозначно. Би ли могъл някой да преведе следващите няколко редчета Einfach zum Händler fahren. Der Händler soll das STG mit dem SVM Code 4F01A026noch einmal online updaten. dann gibts den "geänderten" Softwarestand. Es wird dafür auch eine CD benötigt. Mit dem SVM-Code findet der Händler die Information im Computer. Bei meinem A6 wurde das Update 26D9 aufgespielt und dadurch wurde die Leistung in den ersten Gängen begrenzt. Das neue Update wird nur auf Kundenwunsch durchgeführt. Das alte Update dient zur Materialschonung.Mein Händler hat mit der Fahrgestellnummer und dem Antriebsaggregat gesucht.Viel Erfolg!Доколкото разбирам има и друг софтуер, който по желание на клиента може да се сложи. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Jacob12 Публикувано 10 Май 2010 Доклад Share Публикувано 10 Май 2010 Доколкото разбирам това е кода за ъпдейт на Ауди А6 4F., т.е. ако си по -стара версия да качи по нова. Освен това виждам Акция 26 D9, която е софтуерен ъпдейт. Това което виждам е графика на газта, която в Порше на фабричния тестер не може да се извади, но един кадърен диагностик може веднага да ти каже състоянието на ЕГР и на турбото, работа на дюзи и цилиндри. Ако всичко е наред, разбери няма човека да седне и да пише нов софтуер, нито пък е по възможностите му. Освен това виждам, че си флашнат вече в Порше София, само не виждам версията, вероятно скоро е станало това Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Cucurko Публикувано 10 Май 2010 Автор Доклад Share Публикувано 10 Май 2010 Флашнат е миналата година месец Май, мисля че основната причина за флашването му тогава е нова била ново управление на DPF. В Порше правиха диагностика и казаха, че колата е напълно изрядна. Мойте скромни диагностични познания също казват, че турбото и дюзите са ОК, на тринадесети канал и четирите са практически на 0, все пак моторът е на 36 000км. Този човек който ми отговори е имал това 2.0TDI(може би и още го има) преди години, когато я е купил не имало нищо странно, след ъпдейт на софтуера се е появило това, което се получава и при нас. Доколкото го разбрах по желание могат да ти сложат друг софтуер, който не "пази" маховикът, но в Порше ми казаха, че по-нов няма, интересно дали има някакъв по-различен...който обаче отново да е с оптимизираното управление на DPF. Затова се надявах някой да го преведе по-точно, за да знам какво точно да ги питам. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Jacob12 Публикувано 10 Май 2010 Доклад Share Публикувано 10 Май 2010 Стар софтуер не може да се върне, даже и да искаш. Винаги цифрите растат нагоре. Комбинация не може да се направи , тестера не предлага такава опция. Нов софтуер ако няма почти нищо не може да се направи в Порше. Остават чипове и бърникъне в софтуера с нелицензиран софтуер Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Cucurko Публикувано 10 Май 2010 Автор Доклад Share Публикувано 10 Май 2010 Ясно. Мерси. Бърникане в софтуера от "чипьор" е изключено. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Jacob12 Публикувано 11 Май 2010 Доклад Share Публикувано 11 Май 2010 Дано това ти е помогнало Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts
Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате
За да коментирате, трябва да имате регистрация
Създайте акаунт
Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!
Регистрация на нов акаунтВход
Имате акаунт? Впишете се оттук.
Вписване