Jump to content

DANI_SAVOV

Members
  • Мнения

    185
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от DANI_SAVOV

  1. DANI_SAVOV

    ASR, ABS AUDI A2

    Във връзка с светването по време на движение на лампите на ASR-a и ABS-a и задеистване на спирачките. За улеснение на колегите и липсата на обяснение на въпросния проблем. Дефектира датчик 1J0907657A (за скорост на завиване), който се намира в средната конзола до педала на газта. Свалят се двата панела на централната конзола от към щофьра и пасажера (от там са контакторите). Ключ 10 тръбен и кръстата отверка. Около 30 мин. работа.
  2. Колежке проблема е в датчик той е за скорост на завиване и мери страничното натоварване по точно. (1J0907657A) или така наречения (G 202). Има ги втора ръка по около 70 - 90 лв. не е нужно да се взима нов. Намира се в централната конзола до педала за газта. Свалят се и от двете страни панелите защото контакторите са от към страната на пасажера. Капака се демонтира с 10 глухо ключе. Надявам се да съм бил полезен!
  3. Колега имам А2- 1.4 тди имах проблем със загрявнето. Смених термостата и готово. Няма никаква магия. Преди смяна - При задръстване загрява за отрицателно време при дълго няма отлепване. Класика за отворен термостат. Колата има фабрично печка за малкия кръг. Пуска се автоматично като падне под +6 С .
  4. това е ключа с дистанционното за което говорихме по телефона. На пощата съм ти писал телефона ми. Поздрави.
  5. Колега махни катализатора преди да си преебал турбото и газ пак с 200км.ч. На АУДИ дизелите са им манечки катакизаторите на 90 и110 к.с. и на около 260 000 - 320 000 задръстват и край с карането. Имал сам същия проблем.
  6. Сваля се решетката и едно г-образно желясо около ф-5 се натиска един палец които се намира над лостчето за заключване. Голяма врътня но трябва да се направи от някои който го е правил.
  7. - датчик за хода иглата на дюзата - датчик за оборотите на двигателя - разходомер на въздуха - датчик за височина /надморско равнище/ - датчик за температура на антифриза - датчик за температура на смукателния колектор - изключвател за педала на съединителя - датчик за положението на педала за газта - датчик за преместване на регулиращия плунжер Датчици и проблеми много!
  8. DANI_SAVOV

    Проблем с ABS

    Колега ако си правил някакъв ремонт свързан с избиване и чукане по ходовата част на предницата, просто датчика се е измъкмал леко от леглото. Просто с гуменио чукче или с дървената дръжка на чука леко го набиваш, ако се е измъкнал би трябвало да влезе навътре с около 2-3 мм. Успех.
  9. колега дай цена за дискове вентилирани и накладки с датчици за а4 б5 феислифт 2001г. благодаря!
  10. благодаря колега ще пробвам Весели празници!!!
  11. DANI_SAVOV

    турбина смяна

    не са съвместими моторите са различни!! Сложи чип и ще го направиш 115 к.с. Разхода малко ще ти падне.
  12. колеги за а4 феислифта климатроника и тернометъра на таблото показват фаренхаит, как да мина на целзии. не ми се ровчи дали има друга такажа тема ако има някои да помогне???
  13. Колеги моля за помощ, имам А4 1.9 тди комби модел 2001г. Като пусна задната чистачка с натискане на лостчето на пред след това неиска да се спре. Трябва 3-4 пъти да го ръчна напред назад докато спре , прави ми впечатление че също така и работи на по бързи обороти от преди. Имам и теч на вода при пръскане под кората . Възможно ли е да се мокри нещо морорчето и да се побърква нещо . Даите съвет или ме насочете към некои маистор. Благодаря предварително.:-)
  14. антикрилото започва ефективната си работа на скорост над 130 км. ч. а се самнявам че някои от нас които карат по магостралатъа карат с под тази скорост. По въпроса за споилера на А6 просто на модела след "98 г . му седи добре и със споилер и без. По въпроса за дизелите --- колегите с бензинките данесе исказват неподготвени!!!
  15. Аз си мисля че в името на тоз Чиляк требе да е некоя буква Ю кото ПенЮ, ПеЮ или в краен случаи ЛЮляк. Но пък в краина сметка е некои селски Юнак. За тези от провинцията пояснявам че определението "СЕЛСКИ" се употребява за хора в определено състояние на духа и тялото.
  16. на мен ми прилича на "MESERCHMIT" но данете излъжа, има няколко немски изгъзици от FRG след воината доколкото знам и на BMV има един подобен модел следвоенен . Макар че и италианците и те непадат по доло със следвоенните ди модели.
  17. DANI_SAVOV

    А4 РАЗХОД МАСЛО

    колега чисто фабрично е зададено при коли с турбини да харчи масло!!! ОК прочети малко литература!!! имал съм пежо 406 с 2.1 л. мотор дизел в книгата му пишеше за разходи на масло до 600 г. на 1000 км. да се игнорират. Ненапразно някои модели имат датчици за нивото на маслото директно в купето !!! Доливаш и караш. Не всеки път когато маслото е намаляло значи има проблем и така. Говоря специално за колите с турбокомпресори . Благодаря.
  18. DANI_SAVOV

    Цената на AUDI?

    Мойта към 32000 евро без 100-200 за черпнята след покупката хехе. 2000 г.
  19. DANI_SAVOV

    А4 РАЗХОД МАСЛО

    колеги турбото се смазва с маслото от автомобила а и с него се охлажда така че моля ви. С турбо ли е колата и се кара в режим ще гори масло винаги. Ако я карате само градско и турбото почти не се включва е нормално да не гори. Зависи и това дали е с постоянно турбо или с променлива геометрия !!!
  20. Колега провери си датчика за температурата. Намира се при термустата или е черен или зелен с 4-крачета. Обикновенно от там става некоректно отчитане на температурата на мотора и от там грешна информация за подаването на гориво. Имал съм същия проблем на дизела . Въпросния датчик е 2 в 1 отчита температурата на водата и единия я подава вътре на таблото а другия на подаването на горивото. При мен куректно ми отчиташе на таблото а лъжеше мотора че работи на -20 градуса и бичеше нафта яко и се дунеше мотора в страшна вибрация и смяна на оборотите. Успех ) Може да се намери 2-а ръка до 150 лв. но гледай да не е отварян !!!
  21. Намира се на самия горивен филтър бил свързан нещо с обратната нафта.
×
×
  • Create New...