Jump to content

ЦецоКолев

Members
  • Мнения

    98
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от ЦецоКолев

  1. Може и така, може и да си вземеш нещо по-модерно, но с паричките, които ти имаш в банката/под дюшека. Да си нашиеш с кредит за гъзовоз просто е рецепта за проблеми и главоболия.
  2. Вие по цвят ли си избирате антифриза?
  3. Дано само да не е тежък филма, като Титаник с много мъка и удавяне накрая. Успех. П.С. Къде точно в Германия сте? Ако сте около моят регион, може да ударя едно рамо.
  4. Ясно това. Просто казвам, че хубавия екземпляр няма да чака нашия джамбазко да се начуди кога да тръгне. Хубавата кола се продава бързо, клозетите стоят със седмици и месеци и чакат някой да клъвне. Не очаквай голямо поевтиняване. Поне не и в този ценови диапазон
  5. Не че нещо, но хубава кола няма да чака 2-3-5 седмици някой си от България да дойде и евентуално да я вземе. Ако е читава ще замине за часове, макс за ден-два.
  6. Има има, ама тука не се разрешава назоваването на други марки, че вземе някой се откаже от хАлди.
  7. Има как ама не ви се дават жълтиците за такива.
  8. Бахти тръцоманите, честно. Вече се сменят турбини, биели, кулери и т.н. Човека пита за 2.8 6-так. Всички се изреждат да му обяснят как тръцко е големата работа... Колега, ако искаш спокоен автомобил с мазен двигател, нищо му няма на 2.8, особено ако ще правиш преходи през цяла европа. Не ги слушай раЦерите какво пелтечат.
  9. @Krischan Викаш да не казваме нищо и да ги насърчаваме хората да се нашиват?
  10. Бе човека иска А8 за 1000 евро да кара, ти го караш да се набутва с нови бутилки...
  11. С жълти няма как да стане, те са си вътрешно транспортиране в Германия. Преди мисля е можело, но много отдавна. Имаше и TÜV за износ, но вече няма такова нещо. Колата трябва да си има редовен такъв, застраховка и данък.
  12. @paxop Един път да сме на едно мнение. Само където 95% от хората не си и "позакърпват" дори колите. Карат до полуразпад и после да идва следващия желаещ. Никаква поддръжка и грижа. Искат кожен салон ама после не го и пипват, поне да махнат мазнотията от кожата, за подхранване не говорим. Лакът захабен, не виждал вакса и защита, гуми втора употреба дот 2010 "ма има грайфер, ще карат още"... И това са неща, които не струват много. Какво остава за важни и по-скъпи възли. И когато някой си от 5% си пусне хубавия и гледан автомобил на нормална цена спорер състоянието, идват професорите да обясняват колко е луд и тъп и как такава кола струва хххх лв.
  13. @paxop Защото нова и хубава струва една торба с пари, а много малко хора ги имат реално и се почват едни кредите, лизинги, обезценяване и после драми като при титаник. Да не отваряме пак тази тема. Проблема не е в 10к лева, а какво иска да се купи с тези пари. Колегата може да вземе много стойностен автомобил за тези парици, но няма да е 4F и няма да е царя на кварталЯ.
  14. Когато хората се научат, че хубавата и гледаната кола струва пари, тогава ще се оправи и пазара. Автора да продължава да търси бялата лястовица за 10 000 лв, успех му желая.
  15. През Сърбия никога не съм имал проблеми, винаги ми е било много по-леко от там, въпреки повечето такси и малко по-дългият път (ако си от северна България) . Последно минах преди около месец. Единствено горивото им беше кофти, на Еко заредих и разхода скочи с литър. На тол пунктовете внимавай, че са дребни тарикати, ако плащаш с евро. Вместо примерно 50 евроцента са ми връщали някакви дребни динари. Днеска каката 100 човека да ожули, не е малко. Румъния ще е добре, когато пуснат цялата магистрала. Дотогава няма да стъпя в тая цигания. Некадърни шофьори, кофти пътища, нагли каруци, села, легнали полицай, камери, ограничения...
  16. Как ви "грабва" тази кола, не знам. От тия снимки се вижда само, че има много гадна "паяжина" по лака и че седалката е смачкана яко. Като видя някой да ми пише, че е сменил накладки и го изтъква като голЕмата работа... само където не е написал, че я дава и с 20 литра нафта...
  17. Ама новите не струват 24 евра. Едно почти базово голфче може да вземеш 2020-та за тези пари, но няма да е А7. Трябва да си наясно, че може много скоро да се обади нещо и да решиш какво искаш и дали можеш да си го позволиш. И една кола, която стои със седмици и месеци и е на добра цена, 99.9% от случаите е проблемна и има причина да стои. Хубавите обяви заминават буквално за часове. Щом са детайлери може и след удар да е. Успех с покупката, но набележи и още няколко в региона, ако тази се окаже лимонка.
  18. @AKB FAN Нямам време да се занимавам с безсмислени неща, като дребни заяждания по автофоруми. Написал съм каквото мисля, нека автора отсее от всички мнения кое е истина и кое е глупост. Той ще купува кола с негови си жълтици. И никъде не съм казал, че съм единствения компетентен тук. @Fireblood Теб не те знам от къде скокна и за какво се бориш.
  19. Първо научи основните работи, тогава пиши ново мнение. Просто съвет...
  20. Гледам да избягвам да се занимавам с хора като теб, ама виждам си упорит като херпес. Опитваш се да се правиш на умен, може би съм те засегнал с нещо... Та по въпроса ти. Много хора купуват дизел зареди разхода и големият въртящ момент и го карат предимно дом-работа-дом. Дали е глупаво дизелова кола за града - да. Факт. Факт е, че и яко ги карат градско. Факт е и, че кратките отсечки съсипват всеки двигател, модерният дизел даже х2. Факт е и, че 100к км магистрално каране износва всеки двигател и всички компоненти по задвижването много по-малко от същият пробег в stop&go трафик и на къси отсечки. DPF-а, както каза колегата, се рециклира, но не е само той проблемен. Така че пробегът е важен, но далеч по-важно е как, от кого, в какви условия и кога е направен този пробег.
  21. 100 000 kм градско каране на къси разстояния същото ли е като 100 000 км чисто магистрално такова? Пробега е важен, но не е най-важното нещо при избор на автомобил.
  22. Защо изпадате в двете крайности? Не съм казал "Дайте да живеем като скотове в панелки". Казвам просто, че новата кола за средната класа е финансово самоубийство, което обаче малко хорат виждат реално. Самозалъгват се с приказки като "Ма не го мисля, найш ли колко ми е лесно." И "Ма старата ми кола се счупи и трябваше да правя ремонт." На запад чувам пък най-малоумното "Ами старият ми Голф гореше много." Е, колко много? "Ми два литра повече" А колко караш на година "8000 км, защо?"... Всичко това са оправдания на хората за пред себе си, да се самоуспокоят, че са направили правилният избор. В повечето случаи средната класа взема нова кола за да покаже статуса си на средна класа, че вече човека е стигнал това ниво. Една фасада е колата, само човека в нея си знае истината. Имал съм клиент, който движе с чисто ново АМГ, а нямаше 150 евро да си плати услугата, която му извърших. Започна да се цигани, да сумти и да изпада в кризи от "скъпите ми цени". Дали той, въпреки, че банката му е дала, може да си позволи това АМГ? На такива примери съм се нагледал, че... Колкото до мен, аз не печеля страшно много. Точно на средата съм по заплата в Германия в област Баден-Вюртемберг. Който се интересува колко е това, нека провери. Карам две прекрасни коли, доста надеждни и страшно удобни, но стари... по вашите мнения би трябвало всеки ден да съм в сервиза... ами не. Правилно подбрани коли и познания за конкретните модели са достатъчно да има човек спокойствие за придвижването си.
  23. Булка, всяка кола има данъци, такси, застраховки, даже на новите са по-скъпи (без данъците, но там е пренебрижима разликата). Няма да убеждавам никой в нищо. Всеки си изкарва парите и си ги харчи както намери за добре. Аз казвам само, че НЯМА чисто финансово нова кола, която да е по-изгодна от употребявана в същият клас. И че лизингът винаги е в ущърб на клиента. В България, Германия, Камбоджа, Марс... Но не се учудвам на ширещата се финансова неграмотност. Хората си купуват ТЕЛЕВИЗОР за бога на изплащане... Просто имам различна система от нормалната и общоприетата. Всичко купувам в кеш, когато го изкарам. Ако нямам пари за нещо, просто да ги извадя и да платя, значи не мога да си го позволя. Искам парите ми заработени с труд да ми носят повече пари, а не да ги затварям в глупости за да впечетлявам хората по светофарите и кафетата. Пак казвам, на нова кола мога да поема загубата на стойност, само ако цената и е 15% процента от дохода ми за годината.
×
×
  • Create New...