Jump to content

j1360

Members
  • Мнения

    218
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от j1360

  1. Иди при Газаджията и му кажи да ти вдигне температурата на която колата обръща на Газ.Може и температурния датчик на газовото да е заминал и да я лъже и колата да обръща на по-ниска температура на газ.
  2. j1360

    Номер на двигател

    Номера е под всмукателните колектори,там където е пластмасовия отдушник на картерните газове.
  3. Идеята колега е смяна на радиаторчето това,че са топли маркучите не значи че не е задръстено със мръсотия.Радиаторчето е като серпентина и реално водата минава само през много малка част от него (10%) което не е достатъчно.Аз също моето го промивам вече 2 години преди зимата,но и аз ще свалям табло и ще сменям няма друг изход просто.
  4. Колега: vladyp я кажи откъде си купи носачи "Беса" и каква е цената за комплекта.Също така ще е интересно да кажеш колко КМ си минал и какви са отзивите ти до тук.
  5. Ами има го на Ауто + магазина на бул.Черни връх точно преди колелото на околовръстното с Драгалевци.Аз моето го купих от Бургас немско на Mahle,иначе на Ауто + е Topram.Само да ти кажа,че ще с новата капачка и нея трябва отделно да закупиш.Тоест от по-големите като на по-новия модел,но е със старата букса.Много търсих да е със старата капачка но няма вече са само с новата.
  6. Колега това със антифриза по-ръба на разширителя и аз го имах.Проблема е спукан разширител,спукан е точно там където се намушва тънкия маркуч.Това се получава от пренатягане на този маркуч и старата вече пластмаса на разширителя се пука.Решението е нов аз купих първият път стар за 15 лева и изкара година и пак там се спука.Новият е около 40 лева.Само внимавай какъв ще вземеш,понеже първите А4 са със стария (кръгъл) датчик за ниво по-новите (след 98 мисля) са със по различен датчик.
  7. j1360

    Смяна на волана а4 б5

    На втората снимка е волана който ще стане дори и без втулка според мен.Има А 4 (95 -96) и 100(А6) с такива волани важно е шлиците да са като на оригиналния ти от първата снимка.
  8. Колегата по-горе е писал"ТЕРМОСТАТ".Колата трябва да загрява за около 4 -5 км и да държи 90 градуса независимо къде и как я караш.Относно парното след като оправиш загряването ако не доийде,трябва да се погледнат клапите дали работят.Ако са наред вече идва по-лошия момент с радиаторче на парното,за смяна на което се сваля цялото табло.
  9. Помпата работи (подкачва гориво) когато върти стартера.Вземи някой приятел и развиите маркуча за рейла на дюзите.След това единия влиза да върти а другия гледа дали идва гориво (трябва да излзиа с голямо налягане).
  10. Още малко материал по-тема:http://news.data.bg/2/bulgaria/533855/%D0%B3%D0%B0%D0%B7%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B5_%D1%83%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B1%D0%B8_%D0%BD%D0%B0_%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B5_%D0%BD%D0%B5%D0%B7%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D0%BD%D0%B8
  11. Здравей колега и честито за покупката,по-въпросите ти набързо ще кажа някой съвети. 1.Това бавно загряване според мен е от термостата,моята беше същата като я купих преди години.Смени си го не е скъп около 20 - 30 лева. 2.Няма лампа за къси светлини,има само за габарити и дълги. 3..Трябва да светят плафоните на отворени врати когато е в крайно дясно положение копчето на големия плафон,а задните си имат нарисувана количка с отворена врата тогава трябва да светят.Относно несветенето според мен е от блока ти на централното,понеже той управлява и плафоните.Намира се в багажника отдясно зад мокетите. И по-последния въпрос моята кола е същата и съм с ГИ Landi -Renzo от 4 години и около 42 000 хил.км бих ти препоръчал и ти да заложиш на тази марка.
  12. Колега може и да се е оправил проблема ти но:Не виждам логика да гори бензин заради този клапан.Този клапан е за бензиновите изпарения и когато не работи надува резервоара реално.От което може да ти гори бушона на бензиновата помпа (или самата помпа) или като отваряш резервоара да съска от събраните изпарения.По-скоро виж настройките на ГИ да не би да е бедна и да обръща на моменти на бензин.
  13. Колега незнам за какви 1000 км говориш,но аз когато карам извън града не ми намаля бензина.Понякога мърда стрелката но го отдавам на това,че се клати колата или не е на равно място.А ако се кара в града нормално е на месеца да сложиш 20 лв.,все пак палиш всеки път на бензин и той се хаби мако по-малко.И това особено когато колата е студена сутрин или вечер.
  14. Здравей колега,честито за колата.Относно проблемите:тресенето може да идва от разбито вътрешно каре.а отнсно турбото хубаво е да закачиш колата на диагностика..
  15. Колеги никой ли няма идея от какво може да е това ?
  16. Здравейте колеги,имам малък проблем с колата.От няколко дни когато тръгвам по рано и е хладно сутрин се получава нещо странно.Запалва норамлно и след като тръга (още докато е студена) светва червената лампа за маслото и пищи,Естествено изгасям и пак паля при което се оправя но като тръгна го прави пак.Това го прави само докато е студена като загрее проблем няма.Дори единия път не изгасих а продължих,при което лампата светеше около 30 40 секунди и изгасна и след 10 секунди пак светна и пискаше.Това става когато е по-студено,предния ден я палих по обяд около 17 градуса беше никакъв проблем не направи.Само да вметна когато светне двигателя не трака а маслото е на около 1000 км 10W40 Mobil 1 и е на MAX.Колата е от подписа А 4 1.8 ADR 95.
  17. Само при първи старт (когато колата е напълно изстинала) не е добре да се пали на газ.Ако е на 70 80 градуса не виждам нищо притеснително,така или иначе като я запалиш на бензин ще обърне след няколко секунди на газ.
  18. Иди да я видиш,по-снимките колата изглежда добре.Според мен няма да се минеш толкова с парите, дори и да не е стока.
  19. j1360

    Охлаждане А4 В5 1.8 125ps

    Нормално е като изгасиш двигателя температурата да се покачи с 5-10 градуса.А перките на този двигател Не остават да работят след изгасяне на мотора.Така,че като си запалил трябва нещата да са се оправили и да нямаш проблеми.
  20. Това се получава когато колата е загряла, освен, че виското увлича по-силно също и реагира на оборотите на мотора.Но ако ти прави това и на студена кола значи не е наред.
  21. j1360

    Проблем с акомулатор

    Забравих да напиша,на тия акумулатори трябва на 3-4 месеца да се проверява нивото на киселината и ако е ниско да се долива дестилирана вода.
  22. j1360

    Проблем с акомулатор

    Колега при акумулаторите "Искра" проблема е,че много бързо разреждат на по-ниска отрицателна температура.Тоест и да е нов падне ли -10 почва да разрежда бързо.Иначе като качество са добри но както написах при по-ниски температури разреждат много.Съвета ми е зареди си го и ще кара.
  23. Колега интересува ме разширителният съд на охладителната система.И цена евентуално (може и без капачката)
  24. Колега интересува ме разширителният съд на охладителната система (казанчето) имаш ли го и от кой вид е (ако може снимки).И цена евентуално (може и без капачката)
×
×
  • Create New...