Jump to content

Lazarov-90

Members
  • Мнения

    121
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Lazarov-90

  1. Винаги ще има доволни и недоволни клиенти. Колегите, които ме познават и преценят, че мога да им бъда полезен знаят къде да ме намерят. На мен лично ми омръзна и се изморих от безкрайните дебати и уточняването на кой е крив и кой прав, затова приключвам изобщо участието си във форума. Приятна вечер на всички.
  2. Като с всеки един друг продукт с гаранция. Каква е гаранцията, че като си закупите примерно хладилник с гаранция 3 г. , няма да се наложи всеки месец да викате техник да го отремонтира безплатно в рамките на гаранцията или да го заменят с нов при невъзможност да се отстрани даден фабричен дефект. Никой производител не може да гарантира това нещо.
  3. Дали ще пиша или не решението е мое а не на шпекски и компания. Квалификаций на хората не давам, кой е тъп и неграмотен и кой не, преценява аудиторията.
  4. Беше ми предизвикателство тази схема. Това е макет от заготовки по нея, всъщност не е проблем да се изработи и цялото гърне.
  5. До сега не се обаждах защото се опитвах да ви разбера и не мога и това си е. Обадя се за оригинални части - било скъпо, предложа заводски гърнета - едните били скъпи, други не били добри, монтирам мои гърнета и те не струват. Честно, не мога да разбера какво да предложа. Дайте схема и кажете: " искам ето това гърне, по тази схема" - без значение дали ще е резонатор, задно, средно и т.н. Колеги са качили схеми на гърнета, които явно ви харесват. Добре! Ще разработя някоя от тях. Първо в разрез като заготовка както е по схемата. Ще създам технология за разработка и монтаж на отделните елементи в корпуса. Номерология на последователност за монтаж на елементите при изработка на цяло гърне.
  6. Колеги, за ценители ето вариант на катализаторно гърне от неръждаема стомана с 3 год. гаранция, ръчна изработка по поръчка но цената му не е 100 лв. А утре ще кача снимки как изглежда нова вградена инсталация в катализатор т.е. това за което става въпрос в темата но не така зловещо топено и разпрано.
  7. Чудесен снимков материал. Да, точно по този начин ще бъде изработена и вградена нова инсталация в корпуса на дефектирал, оригинален катализатор за 1.8Т. При възникване на проблем с катализатора: Първоначален преглед за установяване на изправността на катализатора - безплатен. При дефектирал или запушен катализатор: Демонтаж на катализатора - 20лв. Отваряне на корпуса, изчистване на керамиката и всички остатъчни елементи от обшивки, капсуловки и т.н. Изработка на нова инсталация от горещо валцована листова стомана- 2мм., оразмеряване и разграфяване на корпуса за монтажа на новите елементи. Вграждане на новата инсталация в оригиналният корпус, сглобяване на корпуса - 100 лв. Монтаж обратно на автомобила - 20 лв. Общо - 140 лв. Гаранция - 2 год. Всеки елемент се изработва и монтира ръчно - не на преси. Като време цялата процедурата отнема около 3 часа. Гарантира се: перфектна работа на сондата; смесообразуване и работа на ДВГ в различните режими, като с оригиналният катализатор; гарантира се разход гориво, като с оригиналният катализатор. Съпротивление и проход, като на оригиналният катализатор за работата на турбото ( без пищене и свирене). Не подлежи на механична повреда ( няма елемент, който да се разтроши или спука). Не подлежи на запушване в процеса на експлоатация, както при катализатора. Не променя параметрите си с времето по време на експлоатация. На практика това решение е за минимум 6 - 7 години без значение дали автомобила е на бензин или газ. Няма нищо по- лесно и елементарно да се монтира тръба на мястото на катализатора ( отнема не повече от 30 - 40 мин.). Не извършвам тази процедура защото не мога да гарантирам горе изложеното. Това е колеги което мога да предложа, като решение за стандартен сериен автомобил предназначен за нормална експлоатация 1.8Т с дефектирал катализатор за сумата от 140 лв. Естествено има и много по-добри оригинални решения ( оригинални части - едно телефонно обаждане), но не са на тази цена. За който представлява интерес и реши, че не съм мошеник и некадърник - за контакти: 0888746507 или 8 45 17 49 - Лазаров п.п. Чест и почитания към колегата drizzly най-после един технически грамотен и мислещ човек.
  8. Излишно набиване на пари. Една права тръба върши същата работа като твоите творения. Щом мислиш че е едно и също набий пари в една педя тръба и си я монтирай - теорийте си ги остави за кръчмата, практиката показва друго. ...."За да разсея всякакви съмнения относно свалянето, поставянето на катализатор (резонаторно гърне), както и какво отражение има всичко това върху ламбда сондата ще ви споделя през какво минах аз. Както и колегата и аз съм със двигател АЕВ. Преди месец някъде отидох да ми направят компютърна диагностика при Сумиста. При проверката на ламбда сондата се оказа че е твърде мудна, правеше твърде плавни пикове и спадове (по 3-4 на екран).Това беше първия проблем. След което ми провериха температурата на входящия въздух. Тук вече Стефан извади фотоапарата с 10см. обектив силно заинтрегуван от числото 65С. Съвета бе че може би е дошло време да махна катализатора. Тръгнах да ровя из нета за да се ориентирам къде е най-добре да направя смяната и се спрях на Лазаров-90 след всичките добри отзиви за него в нашия форум. Закарах колата, отворих капака, почукаха на катализатора, "вътре нема нищо, вече е избушен". Това за първите 30 сек. Последва внимателно развиване на сондата, която някой вече бе завилтил накриво. Думите му се потвърдиха, наистина бе изтърбушен. Обсъдихме какви са вариантите и се спряхме на това да сложи малки преградки в оригиналното гърне, да закърпи един процеп в него от който пушеха неизгореили газове. Освен това постави малък катализатор под шасито за да убие съвсем миризмите. Така след цялата процедура трябваше да проверя как ще се представи колицата пред Стефан. Вчера пуснахме програмчето и ламбдата работеше перфектно с рязки амплитуди и активен контрол който преди липсваше. Входящата температура също бе по-ниска но там проблема вероятно е в дебитомера. Та във връзка с "компетентните" мнения по горе за тръби и т.н. искам да кажа само едно прецаквате нормалната работа на сондата, но в крайна сметка всеки сам си решава. Лично аз съм благодарен на Стефан за съдействието и Лазаров за добрата работа.".....
  9. За цена от около 100-ина лева това е най-доброто и дългосрочно решение за катализатора ( не само за AUDI). А който желае абсолютно оригинален ефект има и още по-добър вариант, но ще му трябват 10 х 100 лева, че и повече. Въпрос на избор.
  10. Колега ако не ви изпуска от гарнитурата на фланеца след катализатора а има съскане откъм колекторите, проверете дали няма изпускане между фланеца и тръбата пред катализатора. На това място има вътрешна заварка на тръбата към фланеца, която често се пука. Няма външни белези но от там си изпуска.
  11. Колега, като за вашият дизел нов катализатор с гаранция струва 360 лв. Има по- евтини за 240 лв. също вършат чудесна работа но са без гаранция.
  12. Колега ако е правено нещо от мен по автомобила ви трябва да имате гаранционна карта........
  13. Колега грешно сте ме разбрал. Говоря за нов катализатор, не за втора употреба, а да се рециклира оригинален катализатор и да работи като катализатор няма ( относно екологията). Един оригинален катализато струва около 1000 лв. и повече. А катализатор на 200 - 250 хил. км. не ви съветвам да си купувате.
  14. Колега, ако сте решили да си слагате катализатор по-добре си потърсете нов дори и да не е оригинален. Има такива за около 200 лв.
  15. Колега ще ви опиша подобен случай. Опел Зефира 1.9 2006 г. - запушен филтър, постоянни грешки и включваща се рециклация през около 50 км. пробег. Какво ли не било правено, всичко което вия сте описали + сваляне на филтъра и продухването с пароструйка на няколко пъти. Ефекта е за около 50 - 100км. и пак проблем. При демонтирането даже се оказа разпробиван в средата и частици от него ( понеже е правено на място) имаше и в задното гърне, които при движение дрънкат. Последно обявена диагноза - нов ФАП ( по думите на колегата около 4000лв.) Отне няколко дни за да открия параметрите на диференциалните датчици за налягане и работните параметри на термо датчиците по каталог. Как се реши проблема- изцяло изчистване на филтъра и изграждане на нова инсталация в оригиналния корпус за коректна работа на диференциалните датчици за налягане плюс вграждане на нов каталитичен елемент защото вторият термо датчик се оказа и газ анализатор. Отчита както температурата при рециклация така и състава на отработените газове и не може да отчете завършена процедура по рециклация. В момента автомобила работи както е зададено по книжката, включва рециклация както е обявено на около 500 - 600 км. за около 3-4 мин., завършва процедурата и не се отчитат никакви грешки. Разхода на гориво е като по книжката и покрива еко нормите. Конкретно по вашият случай не мога да взема отношение на "сляпо" без оглед и запознаване със съответната техническа документация. Ако имате такава и решите изпратете ми я ( вкл. и схеми на системата), както и всички изисквания и норми по книжка, които имате и автомобила трябва да покрие. Както прецените.
  16. Напълно е възможно колеги при пукнат колектор сондата да прави каквото си иска. Имал съм множество подобни случаи. Когато е студен двигателя съответно пукнатината е по-малка, когато загрее логично е заради разширението пукнатината да се увеличава. Поради тази причина сондата не може да работи коректно защото няма база-константа на газовият поток т.е. налягането и скоростта на отработените газове се променят постоянно и сондата не може да отчита правилно. Не съм сигурен дали проблема на колегата е точно там но така предполагам. Що се отнася до катализатора при прегледа нямаше никакви признаци на запушване или дефектация. Съветвам колегата да отстрани първо другите проблеми преди да се стигне до премахване на катализатора.
  17. Невиждам за какво да се защитавам. Може би за това че в момент когато "финансите ви скърцаха"- цитат, направих жест, постъпих човешки като ви извърших ремонт за стотици левове без пари ( сам проверете колко струват оригиналните меки връзки с монтаж) и интересно дали на друго място ще извършат този реверанс. Това какъв съм за вас си е ваше мнение и не ме интересува. Още един път повтарям, че в момента когато прегледахме автомобила нямаше никакво бучене ( или не беше така, сам го казахте). Що се отнася до гаранцията всичко си е описано там. Направо съм разочарован от безочието ви и отношението към хората. Жалка работа. За мен темата приключи.
  18. Колега, ако бях дребнав и се ловех за сламка както твърдите бих ви изкарал цитати от личните съобщения които сте пращали. Незнам тогава какво щяхте да кажете защото има множество пълни несъответствия с това което пишете с проблема на автомобила в тази тема. То не бяха проблеми на 2000 оборота, пък после на 4000, пък преди смяната на меките връзки беше големият проблем пък сега се оказа че е след това и вследствие на тях и т.н. Общо взето се пооплетохте доста в собствените си твърдения но сигурно и това е "образно" да не кажа нещо по-силно...... Но както и да е здраве да е, няма да ставам дребнав но уважавам честните и коректни отношения.
  19. Напълно сте прав колега, извинявам се на всички съфорумници и най-вече на колегата чиято е темата.
  20. Колеги, нямам никакво намерение и желание да влизам в спорове, полемики и интриги, както и да обсъждам мнения било то положителни или отрицателни. Имам си достатъчно сериозни и отговорни ангажименти, да се включвам само за да се каже нещо или да се трупат хиляди мнения според мен е безмислено. Доста ауспуси съм изработил и проблеми съм решил, както и доста брой хора познават мен и работата ми. Хубавото е, че има богат избор на сервизи, ауспуси и специалисти и всеки според изискванията си и възможностите си може да намери решение за своят проблем. По темата: Винаги съм казвал, че катализатор се отстранява само когато е дефектирал или запушен. Най-доброто решение е нов, оригинален катализатор, ФАП, ФТЧ и т.н. Поради високата цена съвсем естествено е да се търси алтернатива. Без значение с 1-2-3-4 броя сонди, датчици, резонатори, тръби, гърнета, катализатори - всеки проблем си има решение. Конкретен мога да бъда само след оглед на автомобила. Защо? - защото в множество случаи има разлика и несъответствия в каталозите дори и за автомобили след 2000 год. В други случаи има вече извършени някакви интервенции за които дори и собственика незнае ( от предишен такъв). Не е възможно да имам решение или мнение без оглед. Личното ми мнение е преди да се отстрани катализатора, да се направи диагностика и консултация със специалист дали има проблем. Не съм привърженик на идеята катализатор да се отстрани на всяка цена ( независимо от причините) а още по-малко на експериментални свободни съчинения върху автомобилите на клиентите.
  21. Колега ако се поразровите малко с колегите от форума сме обсъждали по-обстойно какво представлява катализаторното гърне, няма да дъвчем едно и също нещо сто пъти. А съвсем информативно за любителите на тръбите сумарният проход който осигурява оригиналният катализатор по заводски параметри е над Ф-118 ( ако не е запушен), респективно на катализаторното гърне също. Което е доста повече от Ф-76. п.п. Не съм видял досега сериен автомобил с оригинална изпускателна система на който да му свири или пищи турбото, аз също няма да допусна подобно нещо. Ако е много полезно и препоръчително още производителите ще го направят по този начин дори и от финансова гледна точка.
  22. Ще решим проблема колега, няма място за притеснение и пак ще замърка като с оригиналният катализатор. Уточнения и подробности на лични съобщения.
  23. Колега, а каква е причината да искате да се напълни отново?
  24. Ха - ха - ха тези съм ги виждал не на картинка, а от близо. Налагало се е да ги демонтирам и да изработвам оригиналната инсталация зададена в каталозите на AUDI. Някъде тук трябва да имам купче от тях. Защо ли там не съм срещал подобни балъшки изпълнения от тръби, сигурно съм изостанал а и колегите от завода производител не са наясно с " новите технологий". Подобни от този този род " високо технологични " операции се срещат и при фап филтрите. Таблата им светят като коледна елхичка и над 1500 оборота са само мечта. п.п. Тук в BG-то се правят подобни изпълнения за много по-малко пари. Лично аз работя и ще работя по оригиналните каталози и схеми. А кой по какви начини ще си решава проблема си е лично негова работа. п.п.2 Между другото оригиналният катализатор има сумарно по-голям проход от тръбата ( ако не е запушен).
  25. Съжалявам колега нямам практика да изпращам продукти по куриери и пощи. Ако имате път насам, трябват ми около 3-4 часа. Вия си преценете.
×
×
  • Create New...