Jump to content

spaceone

Members
  • Мнения

    63
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от spaceone

  1. В България задължително би трябвало да му седиш на главата на "майстора" стига да имаш възможност де.Някой това ги смущава и започват да обръщат повече внимание на ремонта.А знете ли че се случва да кажат че са сменили някой чарк а пък впоследствие се оказва че въпросната част не е сменена и "майстора" просто си е прибирал паричките за частите?Е,как нямя да стош до тях при това положение?!Естествено има и доста честни майстори който си вършат съвестно работата,за тях
  2. Аз работя в магазин за авточасти"Зодиак"в Варна
  3. Според мен дискове ATE са добра алтернатива,а пък накладки TRW/LUCAS.
  4. Да ве найстина за какво ти е точно brembo?
  5. A3 1.9TDI,мотора е AHF.Последната смяна я направих на 11000км. и не съм доливал,а пък маслото е YACCO VX600 5W40.
  6. Поясни по точно какво имаш в предвид под отдушник.
  7. MAHLE са едни от най качествените.
  8. КЪМ ФЕНЪТ НА приста: Никога нямя да сложа на която и да кола приста,нито ще дам съвет на някого да използва тези масла.Има достатъчно марки масла доказали се през годините а приста не е едно от тях.Освен това има и масла който имат по 30,50,60,100 процента синтетика в тях,но това естествено не се определя от вискозитета а от други показатели.
  9. А3 1,9тди 110 коня не е куатро-4.1/100 извънградско, 6.0-6,7/100 градско!!!
  10. spaceone

    А3-ката не ще да запали!

    Стартера подлежи на ремонт /ако проблема е в него,което е най-вероятно/ така че не бързай да купуваш "нов" който в най-добрия случай ще е някой рециклиран.Може да имаш някъде лоша връзка и в следствие на това да няма добър контакт.Така че проблема ти ще го реши най-добре някой жичкаджия.Едва ли е нещо кой знае колко сложно така че място за УЖАС няма.Споко.
  11. spaceone

    Проблем

    Аз имах проблем с климатика почваше да изстудява,след това се чуваше как се товари компресора и климатика спира да работи като на дисплея "снежинката" продължаваше да свети.Оказа се нещо много тъпо.Бушона който е за перките и се намира в една пластмасова кутия над акумулатора 30/ампера / не правеше добър контакт,самото гнездо беше нагоряло и перките ту се включваха,ту се излючваха докато най-накрая спираха да се въртят.Та майстора ми изкара бушона от гнездото сложи го в самата кутийка изолира крачетата и сега нямям никакви проблеми.
  12. Аз лично предпочитам да ползвам филтрите нa MAHLE или MANN.И двете марки са доказани така че..............!
  13. НЕ даваш много инфо по въпроса и освен това ВНИМАВАЙ ама много внимавай с майсторите който ще ти правят АУДИ-то да не ти вземат много пари за елементарна работа.Те само това чакат да констатират някой "голЕм" проблем и да вземат парите на клиента. Най добре се консултирай с различни хора преди да се отваря двигателя за ремонт.
  14. Имал съм подобен проблем с а4 1,9тди оказа се че въздушният филтър е някаква куча марка,сложихме един качествен филтър и колата тръгна и пушек няма вече.
  15. Спрея се пръска в всички въздуховоди като цлта е да се достигне и до радиатора в купето.Трябва да се напръска и под филтъра на купето за да има ефект.
  16. майстора ми разправя,че на АУДИ, ABS системата прави грешка в компютъра като показва,че е датчик а всъщност не е !! и ми иска некви 400 лв. за да бърка нещо по компютъра на колата!!! АЛА бала е това Аз имах сходен проблем.При мен/а3 1,9тди/ се оказа бушона за abs който е в една кутия над акумилатора, просто не правише добър контакт.Почистих гнездото с cleen tronik и сега е добре.
  17. spaceone

    Палене 1.9 ТДИ 110hp

    Паленето на топъл мотор вече е наред и колата си пали без проблем.Оказа се стартера,въпреки че беше отварян преди три месеца за смяна на бендикс. На кой да му дойде на ум че там ще се появи проблем?Майстора ми смени само предната втулка и го почисти и сега е добре. Така че и аз съм в клуба на палещите на топло.
  18. Някой успя ли да сложи средната кора на ауди а3 1,9тди че и на мен ми трябва много такава кора.
  19. Колега,според мен си вземи една унивесална сонда на бош цената за сонда с 3 или 4 кабела беше някъде към 165лв.Вкомлекта на сондата има необходимите приспособления за свързването на новата сонда към твоите стари кабели.Всичко друго под тази цена е компромис с качеството и не ти ги препоръчвам
  20. По първата снимка:това са ти запалителните бобини.Няма никакво значение че цифрите са различни просто едната бобина е сменяна някога,но оригиналните номера са едни и същи.И добре че майстора не ти е излязал много скъп.
  21. spaceone

    Палене 1.9 ТДИ 110hp

    НЕ направих това което ме посъветва но действията ми бяха насочени да реша проблема за тези 250 оборота и ще ти пиша когато съм сигурен че всичко е наред. Така че не мога да ти кажа дали двигателя е "динамичен" в този режим.
  22. Найстина пробвай с почисващ препарат.Аз лично на предишната бензинова кола съм слагал на xenum и на yacco, много добра работа вършат.За denso ще получиш утре лс.Успех и честито за новата придобивка.
×
×
  • Create New...