Jump to content

dobrinb

Members
  • Мнения

    81
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от dobrinb

  1. Остава да кажеш и какъв е размера на тези ламаринени джанти?!
  2. Приятел продава посочения автомобил. Същият е внесен от Италия през 2002г. и от тогава е единствено негова собственост. През годините е поддържан в добро техническо състояние. Не е монтирана АГУ. Пробег - 212 000 км. Закупен на 98 000 км. Ето и информацията, която имам от него, за повече на посочения по-долу телефон. Технически изправен. Климатикът работи безотказно. Сменени дискове и накладки, обслужен. Запазен интериор. Забележки: Евентуално за смяна задна дясна биалетка и преден ляв лагер на главина, но това трябва да се провери. Автомобилът е с един airbag, който обаче не функционира поради липсваща някаква пружина. Има студена спойка на таблото и датчиците за температурата и горивото не отчитат вярно. Външни забележки. Най-фрапираща е ръждата по сменен калник, закупен от Intercar след близка среща с объркан водач от противоположния пол. Трябва да се смени. Матирал преден капак и изгоряла боя на покрива. Драскотини по някои от детайлите. Почти нови летни гуми Debica на метални джанти, DOT 0410. Почти нови зимни гуми също на метални джанти Debica Frigo2 на два сезона, малко карани. Продава се поради закупуване на нов автомобил и този вече е излишен. Автомобилът е каран предимно извънградско, последните му две по-дълги пътувания са до Албена и обратно през Сребърна и Търново (над 1000 км), както и до Игуменица в Гърция и обратно (над 1800 км, след което е направено обслужването) - без никакви проблеми. Допълнителни особености: 4х4 - торсен диференциал с блокаж, Аларма и пейджър, който изпраща сигнал при активиране, ABS, ел. огледала, ел. стъкла, ГО до края на годината, климатик, стерео Sony, допълнително монтирани халогени, централно заключване, допълнително монтиран термометър с датчик за външна температура. За всички въпроси се обръщайте на телефон 0888 406 479 - Краси Цена - 2000 лева без комплекта зимни гуми с джанти, 2200 с тях. Ето и снимки от днес:
  3. Само едно уточнение, понеже видях, че по-горе е сбъркано: Вратите на залите ще са отворени за посетители от 09.30 до 18.30 часа!
  4. Автомобилът е продаден, вече не ми трябват.
  5. Да не отварям нова тема. А4 В7 2005 г. - на таблото си има дигитален часовник. В началото, като взех автомобила, пред самия час светеше една антенка, което ме навява на мисълта, че е имало активирна някаква функция за автоматично сверяване през навигацията или Бог знае през кое. След време обаче тази антенка изчезна. Някой да има идея как трябва да се реактивира тази функция отново? Друго си е да си в час с космическото време на няколко сателита ...
  6. Мерих, до колкото е възможно да е точно, но мисля са 15 см външния диаметър - мястото, на което ляга капачката.
  7. Онзи ден ми откраднаха две от капачките, така че си търся две нови. Става въпрос за такива като тези от снимката по-долу.
  8. Само в началото на производството може да се намери 2.5 163 к.с. След това го заменя новия 3.0 TDI. Иначе ако можеш да си го позволиш, мисля, че именно той е най-добрият вариант (аз затова и него избрах). Успех в търсенето.
  9. http://www.volkswagenag.com/vwag/vwcorp/co...d_products.html Тук си пише всичко подробно. Ако някой не разбира, може да си превключи на английски. Като цяло, ВАГ е собственик и решава всичко, включително и колко свобода да даде на притежаваните от автомобилни компании.
  10. Ами не. Реално, дори да не съм на темпомат, се случва да настигна ПС, което е по-бавно от мен и не мога да изпреваря веднага. Та ще трябва да намаля, да изпреваря след това и да си достигна скоростта, която искам да поддържам. Това не зависи от това дали съм на темпомат или не.
  11. И аз мислех, че ще имам проблем с поддържането на скоростта с темпомат, но се получава доволно добре. Може би попадам в не толкова силен трафик, или ... не знам. Реално, при 100-110 извънградско е нормално, изпреварват ме естествено, но аз си давам мигача. Когато се наложи аз да изпреварвам, гледам отдалеч и преценявам дали ще мога без да изключвам темпомата. Ако е невъзможно и трябва да намаля, с леко натискане на спирачката го изключвам, след което флашвам с лостчето и скоростта се възстановява. При нужда от ускорение натискам малко газта, а темпомата си остава включен и възстановява след пускането на газта сам. На магистралата от 130 до 150 е нормално, над 160 вече трябва доста често да се намалява, защото очевидно е, че хората рядко си поглеждат огледалата за обратно виждане, а пък и никой не е длъжен да се съобразява с това, че карам доста над ограничението. Колкото по-висока е скоростта, толкова по-неприложим е темпомата. Евентуално на немските аутобани без ограничение на скоростта може и да е по-лесно, но тук - не.
  12. Аз за първи път слизам под 8. Все пак съм и А4, най-вероятно съм едни 200 килца по-лек от А6. Както беше писал verter по-напред в темата, може би тайната е в избягването на резки ускорения. Реално, при последния ми засечен разход съм карал през цялото време на темпомат с упоменатите скорости. Намалявал съм в населените места и на ограниченията, както и при застигане на бавен автомобил, който не мога да изпреваря веднага. След това възстановявам с лостчето на темпомата зададената скорост.
  13. Габрово - София, средна скорост 86 км/ч. Постоянно на темпомат - първокласен на 100, магистрала - 140. Разход по борд - 7.5л/100км.
  14. http://drl.hit.bg/ Има си указания за монтаж даже ...
  15. Регистрацията на нов двигател в КАТ е нещо съвсем безпроблемно, особено ако слагаш същия като показатели двигател, както е при теб. Трябва ти писмен договор (не е нужно да е нотариално заверен) за покупка на новия двигател и копие от талона на автомобила, от който си го купил. Принципно на него искат да пише бракуван, което е нормално, ако си взел двигателя от катастрофирал автомобил. Естествено, това в 90 % от случаите е така, но не винаги. Та ако е така, няма да имаш проблеми. Попълват ти документите в КАТ на гишето, после задължително минаваш канал, там сверяват и си вземаш после новия талон. Всичко едва ли ще ти струва повече от 20-30 лева. Помагах на един приятел с документите да мине през това, но не знам колко точно плати, даже минах с него и каналите.
  16. Малко уточнение, за да няма съмнения относно какво съм имал предвид под средна скорост 110 км/ч. Зануляване на борда (всички показания) на бензиностанция Еко на Ботевградско шосе в София. Отчитане на средната скорост при пристигане на адреса вътре в град Русе (центъра). Тръгване от бензиностанцията в 18.45, пристигане на място в Русе в 21.35 с едно спиране на Лукойл в Бяла за около 5 мин. Разстояние по борд 303,5 км.
  17. Последно София - Русе - 110 км/ч средна скорост - 9.0л/100км. П.П: Спестете ми моля теориите и лекциите за скоростта.
  18. В крайна сметка избрах Мотул Специфик. Оставиха я да се изцеди хубавичко и събра 7.7 литра. В момента е на около 2 четрички от максимума, или иначе казано на 1/4 от максимума. Вие до къде държите сипано масло? До максимума или?
×
×
  • Create New...