Jump to content

simbat

Members
  • Мнения

    244
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от simbat

  1. 2017 B9 A4 Allroad 2.0 TFSI ако е правилно комплектована със спортни седалки, черен таван, лед подстветки, Bang and Olufsen 3D музика с акустични предни стъкла колата е уникална за каране - съчетние между динамика и лукс, каквото не съм срещал досега. Все едно караш Golf GTI за пораснали :-) Преди това имах B8.5 S4 2015 и ми се стори доста дървено, бързо и толкова.... После го смених с 2016 Volvo V60 Polestar , което беше по-добре и по-бързо, но пак тежко и ниско. После исках да си взимам Golf GTI или Golf R но ми бяха малко малки. Като карах B9 A4 първия път докато S4 беше на обслужване, не ми хареса особено Б9. Но сега този Allroad е най доброто в моя случай от дотук споменатите коли. Много пъргава и жива кола със супер трансмисия за автоматик(фен съм на ръчката), същевременно практична (високо проходимо комби е повече от SUV). По Щатските форуми мненията са, че B9 A4/Allroad със stage 1 е по-бърза от сток B8/8.5 S4 (имал съм и 2те и го вярвам) докато B8 A4 каквото и да се доработва пак не става като S4. При правилно окомплектоване със спортен салон поне за мен и като комфорт и лукс не се сещам за друга кола в класа да дава такова усещане като седнеш по за мен си попаднах на колата да ми дава спортно усещане, комфорт, икономия и практичност за ежедневен автомобил.
  2. Да това е супер защото помага с намирането на нови оригинални части на добра цена за модела и го "подмладява", но Сеат не е Ауди и не съм сигурен с каква AWD система идва Куатро или халдекс ? Не ме блазни като имам истинско между другото моето е реално производство Май 2008 г. докато дойде с кораб в САЩ и го продадат...2009 можеби една от поселдните коли слезли от поточната линия в Ингилщад и понеже е на реален пробег и гаражна е все едно се качваш в чисто нова кола събирам им очите като отида в Ауди на обслужване. Сеата ми помогна да си намеря части да сложа 8" Alpine ето снимки как стана много съм доволен : https://www.audizine.com/forum/showthread.php/878207-8-inch-head-units Относно остналите коментари тип "аве ти луд ли си глей тая почто същата" . Пояснявам в САЩ да караш комби ръчка се смята за ултра яко и цените са с пемиум защото като нови са продадени малко такива коли и с годините са останали на малък пробег и безупречно състояние още по малко> Ето как се продава Б6 за $15 000 в монета върви търга : https://bringatrailer.com/listing/2005-audi-a4-16/ Ето история на всички А4 продажби на сайта: https://bringatrailer.com/search/audi+a4/ Има и други сайтове пише всички коли за колко са продадени отгоре има 5 % такса на сайта така че крайната цена е локо по-висока : https://carsandbids.com/search/audi/a4 В Audizine всяка седмица има обява някой да търси B7 Avant Quattro 6 speed S line и ако някой успее да купи за $10 хил. се смята голям удар и заминава за макс седмица. Това е реалността независимо на кой му харсва . Подобно не е същото. Седан автомат никой не търси. То и в Швейцария и Германия не са много комбита ръчка куатро бензин S line почти няма за пробег под 100 хил.км да не говорим проверете като не ми вярвате аз също си търся за Бг таква кола и не намирам нито една таква кола в Европа в момента. Но докато търсех попаднах на това Б4 и такова бих взел ако някой ми предложи в България : https://germancarsforsaleblog.com/1995-audi-80-competition-quattro/ Аз пиша с факти за неща, които знам със сигурност. Моля ако някой не е съгласен само защото написаното е против убежденията му да пише само ако има факти за да не разводняваме форума . Бих приел чуждо аргументирано мнение защото бих бил благодарен да науча още нещо !
  3. Добра идея 🙂 е това е бизнес, но в Канада е по либерално. В САЩ за да се внесе кола трябва да е над 25 годишна. Примерно Б5 RS4 има само няколко внесени полулегално някакси и се продават по $80 хил. реално продадени коли : https://bringatrailer.com/listing/2001-audi-rs4-2/. https://bringatrailer.com/listing/2001-audi-rs4-8/ Аз RS2 или М5 E34 комби да докопам ще се изкъртя от кеф https://bringatrailer.com/listing/1995-bmw-m5-2/
  4. Не ама го засякох на летището веднъж хаха. Честно
  5. Няма нужда да ме разбираш аз казвам факт стойността на колата ми е около $15 000 тази се продаде за $17,000 с подобен пробег :https://bringatrailer.com/listing/2007-audi-a4-4/ $13 000 са на двойно повече мили ето последните сключени сделки в САЩ цената на един автомобил е сравнително точна наука. https://bringatrailer.com/listing/2007-audi-a4-avant-s-line-6/ https://bringatrailer.com/listing/2008-audi-a4-avant-s-line4/ https://bringatrailer.com/listing/2007-audi-a4-avant-s-line-6/ Аз знам за колко мога да си продам колата и ще ми отнеме около 2 седмици . Въпроса е после какво ще си купя. Нова кола в САЩ всеки може да си купи на изплащане и нокой не се впечатлява от нови коли..... Много по cool да караш класика там вече показваш класа, вкус и упоритост да намериш желания автомобил. В средите на елита това е последната мода 20+ годишни коли на паркинга на Харвард или МИТ това ще видите дърти Поршета, БМВта, Мерцедеси, Волва 240, чат пат някое по-ново субару и тесла.
  6. Това какво значение има ? Ако това беше страшен сигурен и дългосрочен бизнес план едва ли щеше да е споделено в интернет на всеобщо прочит по-скоро колегата е уцелил момент и е направил няколко удара за кеф , рискувал е, което и на мен ми се е случвало в друга марка, но също и съм се набутвал със същата марка и модел коли за 40 хил.лв не се продават лесно зависи много от момента. Прави му чест на колегата , че споделя конкретен опит и модел макар, че аз такава кола не бих си внесъл повече ми харесва Dodge Challanger като ретро визия ако ще внасям безсмислена кола да стои в гаража и да я карам един път в месеца да се изфукам в квартала. Кола внос от САЩ за печалба е утопия поради няколко причини най вече защото вече са много маймуните на клона цяла Южна Америка и необятния Руски пазар седят и чакат "удара" в момента по търговете ударените коли за с 30% по-скъпи от година назад защото много хора се ориентираха към този "бизнес" . Струва си само ако човек търси конкретен рядък автомобил, който го няма в Европа или е много по-скъпа и е готова да поеме риска да излязат много повече неща, отколкото се виждат на снимките, което е реалността 90 % от случаите. Примерно аз си купих за кеф ударено А4 за $2500 и мога да го продам в САЩ а $12 000 смених му само калника и капака с оригинални същия цвят и колата няма освен брон нищо пребоядисано и е топ като от завода като отида в Ауди на обслужване ме третират като VIP защото колата е капсула на времето и нещо различно, което не се вижда всеки ден тук на фона на новите коли навсякъде, но това го направих като ентусиаст за удовослтвие с Miltek генерация, JHM tune, Osram Xenarc фарове, Alpine 8" headunit ...а не за да искам да спечеля това е разликата .... https://www.copart.com/lot/56751418/salvage-2008-audi-a4-2-0t-avant-quattro-nj-somerville
  7. Аз мога да споделя личен опит от тест драйв понеже обмислях покупката на ТТ RS 2012 6 скорости в САЩ и я тествах. На хартия колата би трябвало да върви повече от моето 2015 S4 6 скорости, но като се качих ми се стори точно обратното. Впредвид и цените на ТТ РС заради манията около този 5 цилиндров мотор се отказах освен ако не ми изпадне много изгодно но за каране не съм впечатлен .
  8. Здравейте колега колеги живея в САЩ и искам да си внеса кола за Бъгария а лично ползване. Като любител на Ауди логично е да искам да е Ауди, но какво да е ? Как мислите кои модели Ауди може и други марки си струват да се внесат от САЩ ? Говоря за кола, която да е мултифункционална и практична в дългосричен план а не за гъзария като тези камарота колегата дето покзва по-горе. Конкретно мислех за последните две поколиния Ауди А4 Allroad годините Allroad 2014-2016 и 2017-2018 , които в САЩ са само с 2.0 ТФСИ мотори. Или Q5 или Q7 3.0TDI . Незнам доколко обаче си струва предвид, че в Европа има по-голямо разнообразие на модели и мотори примерно има А6 Allroad 3.0 TDI , които изобщо го няма в САЩ като модел и ми харесва повече от Q5 и Q7 . Ако се вземе впредвид не само цената на придобиване, но и поддръжката, надеждността, данъците и застраховките според вас каква кола сис стрива да се внесе от САЩ ? Може и на лични. В момента имам 2008 Audi A4 Avant 2.0TFSI Quattro S Line 6 speed на реални 65 хил.мили и много си го харесвам защото е последното old school ауди с ръчна спирачка с лост, цяла резервна гума, акумулатр отпоред сотъпен, лесно за поддръжка с познати болежки и евтини части. ОБАЧЕ на това Б7 А4 ще му взема $12-13 000 в САЩ докато в България ако реша някой ден да го препродам и половината не мога да му взема.... И понеже имам право да внеса една кола без мито и ДДС си мисля, че е по добре да внеса някаква по-скъпа и нова кола за България. Но каква да е не мога да измисля нищо смислено. Последно време стигам до извода, че по стар, но изпитан и здрав модел кола на реален малък пробег и гаражна ми допада най много защото се знаят проблемите, има майстори и части, по евтино каско и тнт. Обаче точно тея коли на запад пък сега са безбожно скъпи . Примерно моето 2008 А4 2.0 TFSI мога да му взема $13 хил. а за $14 хил. мога да си купя 2017 А4 кутаро 2.0TFSI на подобен пробег. Такъв е парадокса.
  9. Аз съм имал Б5, Б6 1.8Т Куатро и сега Б7 2.0 TFSI и съм много доволен като изключим, че гори малко масло е супер докато Б6 1.8Т беше ходене по мъките макар да беше на реални 170 хил.км (110 хил.мили) постоянно нещо се чупеше така, че гледай да намериш запазена кола и да е кутаро вече кой мотор и трансмисия не е чак толкова фатално. Точно сега ми е дилемата дали да я пратя Б7цата за България или да я продам в САЩ и да търся нещо подобно в Европа. В САЩ ще и взема $12-$13 000 бързо защото е 2008 S Line 6 speed Quattro Avant и е на 63 хил. мили в момента. В САЩ Авант Куатро с ръчка е рядка и търсена кола и цената е с премиум. Ето последните няколко как се продадоха https://bringatrailer.com/listing/2007-audi-a4-4/ ; https://bringatrailer.com/listing/2008-audi-a4-avant-s-line4/ ; https://bringatrailer.com/listing/2007-audi-a4-avant/ По новите Аудута не ме блазнят имах 2015 S4 преди няколко година на 9 хил.мили го махнах. Б7цата е последното истинско хардкор аналогово Ауди да става за яко каране на сняг, дефилета с истинска ръчна спирачка, цял размер резервна гума, с акумулатор отпред лесно одстъпен и като цяло здрава платформа с евтини части, познати болежки и затова съм много раздовен каква кола да си взема за България и откъде да е. Идалния вариант е да намеря на под 100 хил. км гаранжна комби куатро 1.8 или 2.0 за около 12-13 хил. лв но май е доста трудна задачата дори за такива пари.
  10. Колата визуално изглежда мн.добре
  11. Колеги приемам и други предложения за Аудита преди 2000г. ако са много запазение.
  12. Здравейте, Търся да закупя запазено А4 1.8 TQ Avant 99-01 г. Колата ще ми бъде хоби автомобил и държа да е в изключително запазено козметично и техническо състояние без ръжда и трудно отстраними деfекти. Знам,че останаха малко такива коли на пазара но реших да пробвам.Ако някой има такaва кола да пише на лични.За цената ако колата си струва ще се разберем Също се интересувам от първите модели А6 или S6 95-96 г ако има някой такова запазено също моля да ми пише.
  13. simbat

    Обща тема: Audi A4 B8

    Здравейте колеги. От миналата седмица съм отново в редиците на Ауди (трябва да си сменя вече аватара) . B8.5 S4 с 6МТ ръчна скоростна кутия , спортен диф и банг и олъфсен музика. Това Ауди беше дълго време мечта за мен, но се въздържах от покупката поради притеснения за надеждността на новите Аудита . Привърженик съм на дългосрочното каране на автомобила и рядко сменям колите . Попаднах в този форум преди много години когато си купих първата кола - 96 Ауди А4 Авант, която още е в семейстовото и в отлично здраве. Още не съм сменял масло бих оценил препоръки какво масло да слагам и на какъв интервал ? Има ли нещо специфично с поддръжката и обслужването на този модел ? Това е конфигурацията на колата: .
  14. Купувам запзено Ауди А6 Ц4 или А4Б5 или Б6 1.8TQ . Търся максимално запазен екземпляр в отлично техническо състояние. Бюджета ми е 10 000 лв. и не се ръководя от пазарната цена а от състоянието и грижите,които предишния собственик е вложил ! Дългогодишен Ауди фен съм.Моля нека да не си губим времето-търся наистина гледана кола ,която ще продължи да бъде гледана. Ако имате друг модел на Ауди,който отговаря на изискванията не се колебайте да ми ишете.Искам по-стар,но надежден и запазен автомобил Ауди. Моля пишете на лични или на имейл: bonev.simeon@yahoo.com Благодаря
  15. Колега търся точно таква кола,но искам максимално запазена без забележки да седна и да карам-плащам 5000 лева . Ако я стегнеш пиши на лични.
  16. Да бялата S6-ца и на мен ми допадна.Има я и в Ebay: http://cgi.ebay.com/ebaymotors/2007-Audi-S6-Quattro-/120719726680?pt=US_Cars_Trucks&hash=item1c1b74d858 Проверката на историята не е ала-бала.Сериозно си.Това са компании,които купуват информацията от всевъзможни сервизи,полиция,застрахователни компани...и срещу $30 ви я предоставят аз а по-скъпи коли обикновено продавача я предоставя безплатно.Така може да се види кога е постъпила колата в представителството на Ауди,кога е продадена,кога е обслужена,ако е имала инциденти....Ако е имала инциденти не е непременно лошо ако цената е достаъчно ниска.Освен това при вноса има основане да се обяви на по-ниска цена за да се спести от мито и ДДС
  17. Ако е за такъв тип автомобил бих си взел А8 или някоя "S" ка от САЩ поради простата причина,че сега бенджамините са тънки и има много коли с нисък пробег.Тука който има таква кола не я ползва за ежедневна и не я кара повече от 2-3 години докато излез еновия модел все пак това е бизнес класа и с нея се гони имидж.На мен 200 хил.км ми се виждат ужасно много като пробег особено ако ще се дават толкова много пари.Кола повече от 100 избгвам да карам изобщо ! Днес всички компонети по колите се дизайнват и тестват от инжинерите да изкарат малко над гаранцията и никой несе радва на "вечни" детайли щото и отделите за резервни части трябва да правят кинти.Пробега си оказва влияние на всички компоненти в колата-това са вибрации,износване на всичко-особено по Българските пътищата дето са са като лек офроуд и в градовете... Нещо ей такова бих си взел аз :zustimm http://cgi.ebay.com/ebaymotors/2010-AUDI-S4-Trade-available-/250810291955?pt=US_Cars_Trucks&hash=item3a657556f3
  18. Респект за куража.Дано се оправи детенцето по-скоро.Скромна подкрепа и от мен. Sent to: Milen Stefanov Email: millen76@gmail.com Date: Nov 21, 2010 Time: 19:06:02 PST Status: Completed
  19. Здравейте, Продава се 2008 Субару Аутбек 2.5 i.Колата е нов внос от САЩ от 05.2010.Вече е регистрирана така че няма грижи с бюрокрацията.Намира се във Варна.Уникално нисък пробег от реални 2000 мили !!! Обявата може да бъде видяна тук: http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topme...&f1=details Моля при интерес ми пишете на лични или на email ми оставете ваш телефон и ще ви се обадя. Email: simeonbonev7@yahoo.com
  20. Е то ако не може да се проследи дали е имала зверски удар колата по никакъв начин,то би следвало и дилърите на Ауди да не разберат и гаранцията и да си важи.Ама този сценарии дълбоко ме съмнява.Ако действително е имала удар,и то зверски един добър автотенекеджия с бърз оглед би установил кое как е било колкото и перфектно да е оправена ! А и ако това се е случило в Германия едва ли информацията от застрахователя е трудно да се намери.Ама кви теории развиваме само защото колата е пусната на реална цена.То човек да го е страх да си пусне колата за продажаба изгодно,че веднага ще тръгне слух че нещо и има За САЩ си има карфакс за следене на историята.Ето как вървят там 2 годишните А6-ци.Има само 3.2V6 и 4.2V8 бензин 2008 г.Allroad за съжаление изобщо не се предлага новия модел за Американския пазар. http://www.automobilemag.com/am/2008/audi/...numListings=150
  21. В САЩ този модел дизел го няма.Колата е мания.Малко ниска е за моя вкус и за траповете по пътищата в момента. Според мен цената не е ниска,нормална си е.Толкова нова кола предполагам може да се проследи от къде е купена нова,поддържана и дали са и реални километрите,които исглеждат подозрително малко за 2 годишен дизел.За тези пари може да се вкара и Allroad от Западна Европа.
  22. Има такива слухове само за 2.5 моторите им,но мисля за 98-99 г. проблеми с гарнитурите,но не са нещо повсеместно.Аз съм доволен,като танк е колата-минавам отвсякъде,качвам се на всякакви бордюри,което за градско паркиране е екстра.За извън пътя 21 см.просвет също добре идват.Не е лукс като в новите Аудита,но пък е по-упростено всички,с по-малко електроника,четри степенен автомат с минимална поддръжка,военна му работа...Мотора става за газифициране,2.5 харчи 15 градско,12 извънградско на газ.Даже от германия има с фабрични газови инжекциони,преоборудвани мотори с ковани бутала-там е истината.
  23. Може ли наистина някъде да се видят снимки на колата ?
  24. Вземи си Субару Аутбек или Ауди Олроуд и проблема се решава Поне донъкъде
×
×
  • Create New...