Jump to content

fox

Members
  • Мнения

    178
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от fox

  1. fox

    Дросел клапа

    Със сигурност ,като са сваляли тръбата към дросела са дръпнали по - силно и са счупили тръбата за картерните газове.На нашите мотори тя излиза точно под колекторите ,донякъде е пластмасова и после с маркуч влиза точно преди дросела.Сигурен съм че е от това ,защото същия филм го играх и аз преди време.
  2. fox

    Има ли 8 колони в B5?

    задните са двулентови и тия тарикати броят и високочестотния
  3. fox

    Срещу АБС

    Ми ша ма извинявате,ама един автомобил най - оптимално спира в момента преди да му блокират колелата или преди да сработи абс-а. Ако разчитате да спрете след тези моменти ,аз лично предпочитам да имам контрола на абс-а . А докараме ли го до там да обвиняваме абс-а че го има или няма ,когато стане беля, моето мнение ,че трябва да се замислим дали вината всъщност не е там зад волана някъде...
  4. fox

    Странични огледала

    понеже и аз участвах в това приключение с тия огледала - достигнах до извода ,че самонагряващите се (ако ги наречем така) ,се управляват от компаунда между самите писти на огледалото - в зависимост от температурата предполагат определена проводимост и оттам различно съпротивление на двете писти.Иначе за протокола, изправно огледало има 20 Ома съпротивление.И понеже покрай цялата тая работа сега имам цяло дясно огледало ,ако някой го закъса да свирка - само реотана не му работи,но тялото и стъклото са идеални.
  5. Преди миналата зима си взех Бер от ауто+ в Търново за 17 лева и до ден днешен работи така,както трябва.
  6. fox

    A4 1.8 на моменти не върви

    определено не е от грайфера на гумите.....
  7. Значи колеги , от скоро забелязах един проблем: на моменти моята каляска не иска да върви - без да има никаква зависимост от заредено гориво или температура ,просто примерно от точка А до точка Б си върви нормално,а после от Б до А ,сякаш върви с 86 бензин.Забелязах по гумените маншони на колекторните тръби някакво зацапване - да не би в някакъв момент да се разхерметизирва там и да засмуква въздух и да се спъва.Има ли някой колега,който да се е сблъсквал с подобен проблем,да даде някакъв съвет.Апропо - на диагностика та нищо не излиза,вичко си е ОК.И на газ и на бензин ефекта е същия.
  8. fox

    Ел Стъкла

    Ама вие търсачката за нищо я нямате бе : ЦЪК P.S. : и до ден днешен си бачка без никакви ядове след моята интервенция
  9. Същия принцип като на предните.Само че най - лесно става ,като преди да махнеш старите накладки с една яка ответка набуташ цилиндърчето докрай ,използвайки старата накладка за опора.
  10. накрайника е друга манджа.... а в тоя мой вопъл по - горе ,друг смисъл исках да вложа
  11. Да бе Ицка,принципно си прав -ама тоя ,където ми обади 35 лева за задължителния реглаж ме подразни толкова много ,че ми идваше да го сритам в канала.Някои хора не знаят значението на парите.А пък това,че карам ауди / а то милото не помни вече кога е излязло от завода/ в никакъв случай не значи че хвърлям пари пред пътя по който вървя,за да за запълвам с тях дупките ,нали така?Ти знаеш ли ,че зимата ми искаха 70 лева за смяна на термостат.Е па тоя още го болят ушите от мене,вервай ми!За мен аудито е само едно средство за комфортно придвижване от точка А до точка Б и наслада за душата и очите.Оттам нататъка който си мисли ,че е хванал Бога за рога ,като му кацна в сервиза - само зле си е преценил нещата.Яд ме е ,като почнете да обаждате едни цени дадени от колеги тук в разни сервизи - мисля си ,дали няма да променим нещо,ако овесим,някой кърпел - автомонтьор с емблемата на ауди ,завряна в устата му та белким се наяде ,на някой стълб в центъра на София,а?
  12. А кажете ми защо се налага реглаж при условие ,че дължината на носача е константа - това не е накрайник да се навива- а е нещо ,което влиза в две фиксирани места.Щото най - накрая смених един десен горен прав носач (сменян е някога ,а останалите три са си оригиналните,или поне имаха логото на ауди).И понеже нахраних един пишман майстор та по едно време се замислих дали пък не е бил прав ,та за това ви питам
  13. За начало нахрани подобаващо майстора.После хвани и раздвижи буксите на abs-те - на мен ми беше направило магария свръзката под задната седалка.И чак след това ходи на друг майстор.И не им се шашкай на разните там аматьори,че май май бая се навъдиха...
  14. fox

    Малък но дразнещ проблем

    За кои фарове говорите? На мен ми свети на габарити една зелена и на дълги - синя,ама на къси нема индикация баце?
  15. fox

    Миризма на бензин?

    На един приятел на А6-та миришеше така на бензин в купето и се оказа,че подлизва от самата бензинова помпа,там,където се завива към резервоара - беше се леко поразхлабила и и оттам излизаше по малко бензин - на самия резервоар отдолу не си личеше но смрадта беше доста силна - леко със отвертка дозавихме помпата (то тя не е на резба,а на нещо като шлици) и проблема се оправи.
  16. Ами аз бях пуснал някъде в една тема едни схеми на двата варианта на ключовете- ще стане и така ,ама аз по принцип не съм привърженик на преправянето на инсталацията - по добре да сложа допълнение към нея но не и да играят резачките.. но все пак е разумно предложение!
  17. Колеги,аз тая тема я бях оставил за късната есен ,щото все не остава време,но съм решил как да го направя - една схема за термо реле изпълнена с тригер на Шмид,термистор,транзистор за управление на релето,което пък от своя страна ,ще управлява напрежението към нагревателите...така ще стане тая работа,мислих мислих и друго не измислих ,гледах в нета схема на някакъв руски набор с диапазон 0-150 градуса,т.е. нещо подобно,нагласено на 5 градуса и спи града!Но сега просто нямам време да го направя... а по нашите магазини огледало с биметалните пластини надали ще се намери,така че аз така ще действам
  18. fox

    Ауди а3

    Добре,така погледнато да търсим логика -щото верно може да караш и 20 месеца и да ти кацне ремонтче някое сериозно за около 1000.Ама просто оставам с впечатление от не един и два поста а и теми дори,че тия нашите ремонти за по около 200 та и отгоре,а да не дава Господ па за носачи да си заприказваме,че отиваме на 1000 + са едва ли не ежедневие.А точно с това аз не съм съгласен.Не сравняваме коректно,колеги!Защото по тази логика,на един мой колега,му дойде ремонта на Еспейса (92 г) точно 1000 и малко лева.... е той,ако ги беше разхвърлил в месеците в които я е карал,да го бяхме прочели в някой вестник,как се е полюшвал на някое въже някъде... Айде мир и бира ,че си стана време вече
  19. fox

    Ауди а3

    Колеги,оставам с впечатление,че го имате за гордост да карате кола,за която давате луди пари за ремонти всеки месец,щото видите ли:лукс и престиж е возилото и "глей ме къф съм гъзар плащам без да ми мигне окото".Айде моля ви се!!! Обяснете ми за какво давате по 200 лв за ремонти всеки месец?То тогава това,което карате не е кола,а още по малко Ауди ,ами е някакъв кошник неземен.Сега остава да кажете на колегата ,че и носачите му са 1000 лева комплекта и още поне 200 (че за по малко ако ви искат,няма да я оставите в сервиза) за смяната им и те вървят консуматив през 10К.Опа, чакай ,говорим все пак за А3.А на колегата пуснал темата ще кажа да търси.И като не можеш да намериш подходящата ,пак потърси.Аз моята така я търсих 3 месеца и не съжалявам,само където за една година и почти 20К съм сменил само един термостат да му се не види!!!
  20. fox

    смених си дисковете...

    Първо поздравления ,че оправи колата!А за накладките,ходи до майстора да си дооправи работата- не е нормално да жулат ,свирят и каквото и да е друго.
  21. Колеги помагайте!На жена ми голфчето за втори път получава тая болежка.Първия път се оправих с втора употреба - ама ден допладне.Проблема е ,че тази част струва смешната сума от 940 лв.в Юнитрейд,а така с дефект кара голфа да не познава обороти под 2500.Прилагам ви снимки да видите,за какво става въпрос.Мисля,че и на Ауди се слага същото на някои двигатели. Ако някой е брал ядове с това ,да казва по бързо как се е оправил,че съм жив зян.Всякакви идеи ще са ми от полза!
  22. Колеги,на времето съм работил като техник в кабелна та отбирам кое що - значи един телевизор за да предава добре,сигнала трябва да му е между 58-87 Db .. или нещо такова беше по БДС/забравих вече /.Като разликата от най ниската по честота до най-високата трябва да е в границите на 10Db.В противен случай следващия по ред усилвател няма да се справи с разликата в силата на сигнала ,тъй като той трябва да подаде сигнал примерно 90 дб на първата по честота и 110 дб на последната.И на жаргон казано, сигнала трябва да е "чист" т.е. да няма мрежи,снежинки и т.н. породени от отслабването му .С други думи - усилвател се слага там,където сигнала е в рамките на 80 дб.Щом в дома сигнала е със снежинки - и да му сложиш усилвател - все тая : той ще усили и мръсотиите в сигнала.Сплитерите които се слагат за разклонение на сигнала не усилват сигнала ,а го затихват - с цел уеднаквяване на сигнала във всеки телевизор.Затова - нахрани доставчика ти и да си оправи сигнала - да ти пусне в дома сигнал в рамките на около 70 дб - па си го раздели със сплитери -2,3 и ще ти стигне за добро качество на всеки един.
  23. Огледай калайдисаните шайбички през които правят контакт изводите на реостата за реглажа на силата на осветяване.Като се пренатегнат малко в повече ,превъртат и се късат от пистите-и хоп няма осветяване на таблото.Виж там.Успех.
  24. Веднъж на един приятел правихме централното на пасат - оказа се че не задейства защото релето вътре в машинката беше се образувала една студена спойка - мисля че причината беше ,че прозореца движеше по-тегаво и от повишената консумация се беше предала тая спойка.Естествено машинката е капсулована,ама се реже с поялника и после малко силикон и всичко е на шест!Ама това е ако не ти работи една врата ,но все пак е нещо което се е случвало та го пиша за да се има предвид.
  25. fox

    ПАК МЕ ОКРАДОХА

    Няма спасение от тия мърши ,братчет!Единственото ,което можеш да направиш е да им навиеш на решетките от горната страна яко винтове в бронята,та като ги дръпнат поне да ги счупят та да си вземеш парите от каското.Ръцете им да изсъхнат на гепачите,а па на тия ,където си купуват крадени неща да им окапят гениталиите дано!
×
×
  • Create New...