Jump to content

bivolan

Members
  • Мнения

    105
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от bivolan

  1. Някой нещо... ? След промяната на форума преди около година никой ли не е има такъв проблем ?
  2. Имам същия проблем. По тая причина почти спрях да влизам във форума, но все пак ако някой може да сподели какво е решението?
  3. То двигателчето е на PSA 1.4хди и там се препоръчва 5w40 с HTHS над 3.5. Изобщо не е задължително да се кара с фордовите спецификации, те са по скоро от гледна точка на екология. Уж падал разхода....
  4. Дренажите мисля че са три - има и един някъде под сервото. ПП ...оп сега видях, че ти пишеш за пластмасите, а пък аз за дренажите долу под акумулатора
  5. Ежк че на avtokori.bg корите са доста читави.
  6. Вчера в платения репортаж по ТВ казаха че засега ще го има само в определени бензиностанции. При тая цена обаче едва ли ще го пробвам
  7. Колектора се сваля. Откачаш го от четирите скоби на гумените съединения и отделно отдолу се държи на два болта.Иначе мисля че съм чел тука, че някой беше успял да смени въпросния маркуч без да сваля колектора, но според мен ще ти трудно.
  8. Той маркуча е кербован, но не към помпата.Маркуча към помпата си е на резба,така че помпата се сваля отделно. Преди две години взех май за 60лв помпа
  9. Сложих Kraft преди 2 години за около 200 и кусур лева комплекта и след няма и 5000км кормилните накрайници заминаха.По самите носачи няма ядове.
  10. Ами по-принцип те се запушват, ако е стояла под дърво и нещо от листа ако паднат. По принцип им хвърлям по един поглед от време на време.
  11. При мен гумените тапи си стоят, но това не прави колата по-тиха.Не е в тях проблема.
  12. Доколкото си спомням, май не трябваше маслото с флъша да се оставя да изстива, а трябва да се точи веднага. В този смисъл няма как да го караш няколко дни.
  13. То в момента парадокса е че HPS-a е на цена по-ниска от Сустината.Ако приемем, че Сустината може да се намира за около 35-37лв на литър, то квартата от HPS-a e на 27лв. което мисля, че за коли без катализатори и DPF-и предрешава избора.
  14. Сервиз няма да ти препоръчам, но да вметна че са леко претоварени са в момента.Гледам че си в СФ.
  15. Щом си от Пловдив може да пробваш и Яко.Там им е централния склад.
  16. Kарал съм две служебни "джипки" с такава Yokohama и определено смятам, че в копаенето е без грешка. В много дълбок сняг даже съм разривал пред офиса и съм утъпквал снега.Карал съм и с Пирели Scorpion Ice&Snow, където нещата стоят по същия начин. Не мисля че W drive-a e guma, с която да се притесняваш от нещо зимата.Коя е по-добрата от свете обаче не мога да кажа.
  17. От този сервиз съм останал с добри впечатления - не са мързеливи момчетата и имат мерак за работа.
  18. Смяната на цвет е доста работа.Дано да стане както го очакваш и в срок.Между другото този цвят само на RS6 ли го слагат, защото май не съм виждал стандартни 4F-ки в този цвят?
  19. 15 дни чиста работа по принцип са 3 седмици, ако се работи единствено и само по тази кола, а ти сам казваш, че ако е така ще умрат от глад.
  20. Ако окепазят колата и не я приемеш, тоест да разпишеш приемо-предавателния протокол и се оплачеш в компанията се прави съвместен оглед, на който им показваш с какво не си доволен от ремонта(фуги, стекла се боя, кофти тониране, омазани с боя лайстни или уплътнения и т.н.). Ако наистина са се омазали, ще трябва да си оправят нещата...Вервай ми! ПП ...между другото от 18 юли досега е един съвсем приличен срок за перфектен ремонта по автомобила с цялостно боядисване и изправянето на де що има дупки по колата.И за това време ако са се умазали с ремонта няма да е лошо да го "похвалиш" тоя сервиз
  21. Това срещу Кобра в двора на с-з Автохолд ли се е случило?
  22. Хора, стъкла има - просто Кобра и Сим Пет Сим нямат стъкла.Вече в София дойдоха няколко фирми, които монтират собствени стъкла, тоест не са прекупвачи от Кобра.Отделно Тандер също внасят стъкла за около 3 дни ми докараха Сейнт Гобейн за на жената Ситроена и то за 210лв. Отделно който има каско не е нужно сам да си търси стъклото.Нека от някой доверен сервиз да му го доставят - те имат достатъчно и различни доставчици на стъкла, откъдето да го поръчат и да дойдат навреме.Оставяйте ги тези кожодери от Кобра. След градушката в района на Кобра(Орландовци) вече има два отделни субекта, които монтират стъкла(аз не съм един от тях и нямам интерес в стъкларския бизнес). СимПетСим отдавна свършиха стъклата - няма смисъл да им звъниш,едно че нямат стъкла - второ, че не си вдигат телефоните. Изключително лошо впечатление ми прави факта че Кобра вдигнаха цените доста сериозно след градушката типично по български. ДЗИ има договор със СимПетСим и признава такива стъкла без проблем - лошото е те нямат стъкла.
  23. При Ауди ламарината е по-дебела или самия материал просто е по-твърд.Впечатленията ми от днес са че най-тежко са пострадали Ситроени, Мазди,Пежа.Разликата между тях и останалите е драстична.Значи факт е че всичко масово е изпотрошено без значение от марка и модел, но при тия марки просто вдлъбнатините са много по-нагъсто и по-дълбоки отколкото другите масови марки.Днеска доста коли огледах и е факт, че измежду автомобили от един и същи район(квартал) на София най-трагични са тия трите марки.Стъклата не ги коментираме - там всичко е леш. Да не каже някой, че ги плюя Франсетата и Маздата, жена ми кара C3-ka , ами колата е на пастет.Просто явно и е много, ама много тънка ламарината.Хем колата беше под дърво с гъста корона. Не знам колко от Вас колеги са вдигали примерно врати, капаци и изобщо корпусни детайли на различни автомобили, но разликата в теглото на по-старите коли и на по-новите е фрапираща.Примерно една врата на на някой по-нов автомобил е драстично по-лека, от врата на стар такъв.Съответно и ламарините са по-тънки, като в случая дори не говорим за алуминиеви детайли. Гледах днеска Опел Зафира със стъклен таван и цялата кола беше помляна, а на тавана му нямаше нищо.Най-вероятно не е от стъкло, а е от материал, някакъв поликарбонат като на новите фарове, които и с чук не можеш да ги счупиш.
×
×
  • Create New...