Jump to content

HaLoV

Members
  • Мнения

    67
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от HaLoV

  1. За запушени не знам, но единия се беше разпаднал на 3 големи буци и дрънчеше доста... Имам чувство, че колата върви една идея по-добре в ниските обороти, но може и да си въобразявам...
  2. Махнах катализаторите и сложих катализаторни гърнета...Промяна в звука няма, дори може би звучи една идея по-добре. Смяната я направих в сервиза на Лазаров и съм много доволен. Предложи ми различни варианти и каза предимствата и недостатъците на всички от тях.
  3. Не съм сигурен, но не видях сонди след катализаторите. Предполагам при мен са само 2 и са преди това, т.е. не би трябвало да се налага софтуерна намеса... Днес ще ходя в сервиза на Лазаров. Четох добри отзиви, стори ми се кадърен човек по телефона. Ще пиша като има резултат...
  4. Ем комплект казаха да ида на място. АСПО казаха, че смяната излиза около 140лв, но ако трябва да се сменят и меките връзки излиза 210лв. Ще реша тези дни къде да ида и ще пиша като имам отзиви. Все пак ако някой друг е минал през това, нека сподели.
  5. И аз до този извод стигам, че правите тръби не са оферта. Казаха ми, че и с резонатори пак има промяна в звука, но не толкова голяма. Някои може ли да препоръча сервиз и да ме ориентира за цената за смяна на двата кат-а? Говорих с ем комплект, казаха да ида на място, сега ще звъня на АСПО на шипченски да видим те какво ще кажат... Нямам отзиви за нито един от двата сервиза.
  6. Някой махал ли е катализатори и какво е слагал на тяхно място? Единия се раздрънча много...явно се е разпаднал вътре и се получава неприятен резонанс. Някой слагал ли е права тръба или резонаторно гърне да каже дали има разлика във звука и някакви проблеми с ламбда сонди и т.н. Също дали да сменя и двата или само разбития. Има ли някакво значение. Ако и препоръчате къде в София да ида за да го направят като хората ще съм благодарен.
  7. И при мен го има при почти всяко тръгване и спиране. Имаше го със старите дискове и накладки, има го и с новите. Явно си е фийчър на автомата това
  8. Здравейте, Трябва ми развален/неработещ Концерт 1 с касетка. Трябва ми само дисплея да работи и да няма изгорели пиксели. Ако някой има да драсне ЛС. Поздрави!
  9. Това с филтъра е идея... Но все пак продават ли се някакви качествени зарядни, с които няма да го има този проблем?
  10. HaLoV

    Кодинг за сд концерт

    Предполагам е така, но аз не успявам да се свържа към радиото... Само към таблото. Или има нещо неправилно свързано, или първо трябва да се кодира таблото и след това вече да се влезе в радиото. Поне така си го представям аз
  11. Имам 2 различни, но и двете са китайчета... Друго не съм виждал да се продава. Има ли друг вариант, да не е през запалката? Даже така ще е по добре, ако се намери такова зарядно, да се върже някъде в жабката за 12V и там да си стои, заедно с МП3-ката...
  12. HaLoV

    Кодинг за сд концерт

    При мен си имаше кабелите до таблото, забравих им цветовете вече. Буксата е свързана на правилното място. Моята е преди фейса и мисля, че няма CAN...
  13. HaLoV

    Кодинг за сд концерт

    Да не отварям нова тема... Колата ми беше с афтърмаркет ЦД + 4 колони. Става въпрос за А6 98г. седан. Насадих Босе (колони, кабели, буфер, усилвател) + Концерт 1, което ми беше останал от А4-ката (Б5) също с Босе... Всичко свети, работи, свири без проблем вече няколко месеца... Проблема е че не ФИС-а не ми излиза станцията. Горната му част седи празна. Опитах с Ваг-Ком да вляза в радиото за да променя кодинга, но ми дава, че няма връзка с този модул. Предполагам, че таблото изобщо не знае за съществуването на касетофона и трябва да се кодира. Търсих инфо но намерих само за А4 Б6 60,61 и 62 канал, но при мен такива няма в таблото... 3-те кабела от касетофона към таблото са вързани, има си подсветка, гаси се при вадене на ключа и т.н. Някой знае ли как мога да накарам дисплея да показва станцията? Поздрави!
  14. Някои има ли проблем с Концерт 1 + вързана МП3-ка към него по време на зареждане? Всичко свири перфектно, но когато почна да зареждам МП3-ката в запалката се чува много досаден звук от колоните, като смущение, но доста силно? Когато е вързано само МП3-то без да се зарежда звука е без забележки. Пробвал съм и с други МП3-ки, но проблема е същия... Има ли решение за това? Може би с някакъв филтър...?
  15. Какъв силикон ползвате? Забелязвали ли сте да има лек луфт като сложите капака, с или без гарнитура?
  16. С оригиналните успя ли да спреш теча? Колко ще ме одерат за тях?
  17. 3 пъти слагах Рейнц. Май от по-известните само elring не съм слагал... Не мисля, че проблема е в самите гарнитури... По скоро в монтажа, или задкормилното устройство
  18. Да се оплача и аз с два проблема. Единия явно доста често срещан, другия не чак толкова Колата е 2,8 ACK, автомат + куатро. 1. Сменях няколко пъти гарнитури на капаците - без ефект. Продължават да текат и двете. Пробвах различни марки гарнитури, пробвах с и без силикон, обезмаслявам, почиствам добре - не става, текат и това е. Успявам само да намаля теча малко, но проблема, е че продължава да смърди в колата на пуканки... При последната смяна забелязах, че като поставя капака, дори и без гарнитура има лек луфт, което мисля, че не е нормално. Не приляга плътно навсякъде. Всичко е почистено и откъм двигателя и на самия капак. Капаците са изшлайфани и прави. Предполагам, че гарнитурата трябва да го обере този луфт, но явно е по-голям отколкото трябва...За сега от всички смени мога да кажа, че без силикон сякаш намаля теча, а със силикон е повече... 2. От скоро се появи едно придърпване само в ниските обороти (1200-2000). Получава се само на газ и само в този диапазон, когато подам повече газ отколкото колата може да поеме. Сякаш губи цилиндър и забива носа за по-малко от секунда (все едно преритва). Ходих няколко пъти на газаджия, в различни сервизи, пробваха какви ли не настройки, в движение, автоматични и подобрение няма. Всички се кълнат, че проблема не е в газовата, макар и да го прави само на газ. Филтрите са сменени. Бях с нови свещи, които сложих 2-3 хиляди км. преди да се появи този проблем. Сложих старите, с които колата работеше нормално - без ефект. Взех други кабели за свещи (уж работещи), понеже моите бяха корозирали откъм станата на бубината, но пак няма ефект. Възможно ли е това да е от бубина? Последния път газаджията напръска кабелите и бубините с вода за да види за пробив - нищо не видя. Как мога да тествам бубините дали работят? Също и кабелите, понеже не са нови? Други предположения от какво може да е проблема? Досадно е да се кара така, понеже автомата държи колата предимно в тези обороти и като искаш да ускориш съвсем малко трябва да и скочиш на педала за да свали предавка всеки път... Поздрави!
  19. Аз сменях въпросната пластмасова тръба на 2.8 ACK. Под разширителния съд се разклонява на още няколко места. Ето това е при 2.8 (12 + 13 номер): При теб предполагам е подобна. В Ауди ми казаха че струва към 250лв. Аз понеже съм евреин си я поръчах от Китай а 20$ Поздрави!
  20. Здравейте, Хубава тема. И аз съм с обичайните проблеми за този двигател, които лека полека отстранявам Имам едно питане. Възможно ли е бутоните на волана за типтроника да са активни докато си на D? Мисля, че бях чел някъде, че е възможно, обаче сега не намирам информация? Идеята ми е да мога да сменя предавка надолу/нагоре докато съм на D. Възможно ли е това да се направи с Vag-com и ще пречи ли по някакъв начин на автомата или на двигателя? Поздрави!
  21. Онзи ден сложих Босе на А6 Ц5 седан. Разликата в звука е осезаема от стандартните 4 говорителя. За мен свири предоволно. Не прави кой знае какъв джангър, но аз и не търсех това. Баса е плътен и приятен. Ако искате нещо, с което да ви треперят очилата - това не е вашата музика Оригинално, дебелия сноп с кабели от багажника до отпред, мисля че върви по средата на колата откъм шофьорската страна. Аз лично го прекарах през дясната (пасажерска) страна на колата за да не свалям мокета и седалките. Кабела стигна до където е необходимо, с леко удължаване за задна лява колона, което не мисля, че е проблем. Ако ще слагате Босе трябва да се вземе цялата система за да работи коректно - буфер+усилвател, 4-те колони от вратите и дебелия сноп с кабели. Иначе може и само 4 колони да се монтират, но едва ли ще има кой знае какъв ефект. Аз ползвах ElsaWin за да гледам кое как се разглабя. Има доста кори и пластмаси за сваляне. За сега го ползвам с Concert I свален от А4-ка с Босе, с изкаран AUX изход.
  22. Те играят ли ако колата работи на място на N или P и се форсира до 2к оборота примерно?
  23. И при мен има вибрации, но при определени обороти, между 1800-2000, без значение от скоростта. Има го на всички предавки между тези обороти, включително на N и P. Мисля, че е от автомата. Колата е 2.8, куатро
  24. Да не отварям нова тема ще ползвам на колегата... При мен единствената ел. функция на салона е местене нагоре и надолу на седалките, всичко останало е ръчно, също така няма и надуване. Ако монтирам салон с повече ел функции, например местене напред и назад, надуване и т.н. трябва ли нещо допълнително като модули и т.н. или управлението си е в самите седалки? Памет не ми трябва, реално и тези "ел" екстри също не ми трябват, но всички салони които харесах са по-високо оборудвани и ми е интересно дали мога да ползвам тези функции? Поздрави!
  25. И при мен на същата кола и двигател е така след сваляне на акумулатора. Като покарам 20-30км градско на бензин се оправя. Извънградското каране не върши работа...нямам обяснение защо.
×
×
  • Create New...