Jump to content

biturbo

Members
  • Мнения

    203
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от biturbo

  1. Телефона ми е samsung s21 ultra с достатъчно здрава батерия. Ползвам го доста интензивно за разговори и стрииминг на музика. Когато го ползвам с кабела в колата през деня, вечер се прибирам с около 45-50% батерия, без кабел при същата експлоатация вечер е с 10-13%. Със сигурност е по-удобно без кабели, а и по-бързо се свързва с автомобила, но телефон с по-слаба батерия няма да изкара деня. Разбира се всичко това е субективно и индивидуално спрямо техниката и експлоатацията, затова като ти пристигне машинката ще си направиш изводите без да се тормозиш предварително дали си направил правилен избор.
  2. Машинката си заслужава чакането, ползвам я вече 3 седмици и съм много доволен. Единствения минус засега е, че източва доста бързо батерията, особено ако и говориш повечко. Варианта е да си с безжично зарядно във phone box - a на колата.
  3. biturbo

    Интересни кодинги

    Здравейте! Някъде из форума бях чел за настройка интензитета на дневните светлини, при включени фарове. Порових с търсачката, но без успех. Някой може ли да ми каже как се кодира това? Благодаря!
  4. подкрепям колегата за OEM-ските спирачки. Навремето сменях на RS4 b5 предни апарати с дискове със такива от RS4 b7 и колата започна да спира, сега сменям на A6 4g 326кс цялата спирачна система от rs6 4g 560кс защото не спира, тежка е, 2 тона и отгоре. Rs6 4g 560кс излизат стоково без керамика и тази спирачна система не е добре оразмерена за тая кола, затова и в перформънса 605кс слагат керамика. По темата, моето мнение е, че ако се кара по-агресивно автомобила или по-големи спирачни дискове и апарати или поне ОЕМ дискове и накладки.
  5. biturbo

    RS4 b5

    Тая кола по спомен беше на един пазарджиклия, май Феликс се казваше. Ако е същата и не ме лъже паметта е убита от каране във всякакви условия. Тоя пич я караше все едно му бяха платили да я счупи.
  6. Много добре обяснено! Мога само да добавя, че разпределя повече обороти към колелото, което трябва да измине по-дългия път по кривата в завоя. Аз също съм със спортен диференциал в 4г. Сменях маслото на 80к и според мен, а и според механиците ни това което изтече си беше за смяна. Два вида масла са.
  7. NIKO, теб съм те запомнил през годините със смислени коментари и съвети, в тая връзка можеше просто да пуснеш линка за отстраняване на проблема като "още един начин", а не като средностатистически български форум-майстор Да правиш препратка за кадърността на хората. За теб операциите може да са елементарни за друг губене на време и излишно напрежение. Форума е да си помагаме , не да се окачествяваме.
  8. Моите ръце са си на мястото, но предпочитам това да го направи човек с опит, а не да има проба-грешка на моята си кола и това да ми вади очите. Най вероятно и ти не разбираш от всичко.
  9. Трябва да ти е като първата снимка. Отиваш при съвестен и сръчен майстор, вади ти целия модул и избутва ключа навън да застане на правилната си позиция. Работа за 10 минути.
  10. Същото е да не ми плати фара, който е 4800 с ддс за брой, какъв е смисъла тогава от застраховка? След като има доказан инцидент със наличието на счупени елементи, застрахователя е длъжен да плати. Ако ти направи отказ още по-добре, завеждаш им едно дело и нещата ги дублираш в собствена полза. 99% от тези случаи, делата се печелят от собственика на автомобила.
  11. Не си е направила регенерацията на ДПФ филтъра и вероятно това е свързано с проблем в системата за адблу. Закарай я в сервиз на Ауди, има акция за зареждане с адблу-5 пъти безплатно. Най малкото ще кажат как разчитат грешката те и ще я заредят с течността.
  12. За "удобното" наистина е удобно! Описах го по-подробно защото доста хора се ядосват, че не им се получава и си мислят, че е тъпа екстра или тяхната точно не работи. А на теб, ако ти се снима заповядай да ме снимаш, да си имаш яко клипче. От доста време попадам на коментарите ти и един смислен не съм прочел.
  13. Заставаш отзад в средата, и с десния крак риташ право напред, малко по-рязко, като внимаваш да не се удариш или да избършеш бронята. Ключа, разбира се трябва да е в теб. В инструкцията го бяха описали да застанеш леко посукан отзад по средата на автомобила, като дясното ти рамо да е по-близо до задницата, при което със кос рязък ритник с десния (по-близкия до бронята) крак се активира автоматичното отваряне.
  14. Показва без да е загряла, но трябва да си отвориш предния капак, след това натискаш старт/стопа започва да пищи, ако си с отворена врата, натискаш някоя от функционалните стрелки на левия лъч на волана и ти дава ниво на маслото на малкия дисплей, както и спира досадното пищене. Само да поясня, това го прави на фейслифта, за префейса не знам.
  15. Темата за екстрите може да се разтяга колкото темите за разхода. Не може да се каже, че определена екстра е тъпа или безсмислена. Всеки човек има индивидуални предпочитания и затова си избира с какви екстри да бъде обурудван автомобила му. Разликата в килограмите е незначителна, все пак това не е състезателен автомобил за да гледаме да е възможно по-лек. В моя автомобил има всички екстри без home link и подгряване на задните седалки и ги ползвам всичките в зависимост от нуждите ми.
  16. Какво и е накиченото? Моята кола излиза така от завода и дизайнерите на ауди са решили, че визията е достатъчно спортна и същевременно достатъчно консервативна.
  17. Исках да ти предложа точно тези, в момента съм с такива 2и сезон на А6 4г 20", перфектни са. Карал съм ги на дъжд, държат се отлично. Мисля, че си направил много добър избор, като навъртиш малко км кажи как ти се струват.
  18. Страхотен избор си направил! Лично на мен този модел ми харесва най-много. За возията зависи от собствения ти праг на чувствителност, аз карам с такива на динамик и съм ок, само че в Пловдив. Онзи ден се наложи да мина на комфорт върху един доста неприятен паваж и се учудих колко добре се представи окачването. Безпроблемно да си караш!
  19. Извинявай, не съм разбрал, че си в чужбина! Ако на твоята мултимедия имаш възможност да плейваш музика от блутут плеър или от такъв с кабел виждам че за андроид в гугълплейстор има няколко приложения с добър рейтинг за DAB radio, така че спокойно можеш да си свалиш на тел някое от тях и да пробваш. Вероятно ще има и за ейпъл , ако си с айфон.
  20. Няма смисъл, DAB няма от Хърватска насам.
  21. biturbo

    S tronic

    Относно старт-стоп системата, най много зор виждат веригите и обтегачите, затова коли по на 80к км, карани в големи градове по европата се чуват да претракват сутрин на запалване.
  22. biturbo

    Active sound exhaust system

    Някой кодирал (усилвал или намалял) ли е софтуерно оригинално вградения саунд генератор на А6 4G? Ако някой има информация нека сподели. Мерси предварително!
  23. Не ги ли надува като сложиш колана? Преди години имах rs4 b7, там когато закопчея колана се надуваха страните на гърба и бедрата. Нямаше памет, нито ел. настройки, само лумбална опора и надуване на страниците. Предполагам е свързано с комфортното излизане и влизане.
  24. Мерси на N1995 и Райно, Номера за оригиналния багажник (напречни греди) на А6 4G след 2011 авант с рейлинг плътно по тавана e 4G9071151
×
×
  • Create New...