Jump to content

Ivan72

Members
  • Мнения

    87
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Ivan72

  1. Гривната е на мястото си, зачистих я и нея. Пъхах го и докрай, а и го дърпах една идея назад както е споменато в една друга тема, че трябва да е, но ефекта е същият. С какво е най-добре да се изчисти все пак?
  2. При смяната на лагер на предна лява главина се наложи да измъкна датчика на АБС-а от гнездото му. След това го поставих обратно на мястото, но АБС-а започна да ми прави проблеми. Когато запаля колата, АБС-а си работи, но след като мина 50-100 метра, лампата светва и той изключва. Като загася колата и запаля пак, той отново проработва, но след същото разстояние пак отказва. Свалях датчика многократно, въртях го, чистих го него и гнездото, но оправия няма. Дайте съвет как да го оправя. Колата е Б4.
  3. Аз си взех таблетки Purgator от Практикер. Една таблетка е достатъчна за 4 литра вода. Опаковката от 6 таблетки е 10лв. Има различни аромати и най-важното е, че чисти стъклото добре.
  4. Според мен ти се е откачило жилото или откъм врътката, или което е по-вероятно откъм клапата. До тази клапа се стига сравнително лесно. Трябва да свалиш барчето под кормилото, четири болтчета са, мисля 8мм. Самото жило се захваща някъде малко вдясно над педала на газта. Захванато е към корпуса с пластмасова скоба. Обикновенно тя се чупи. Аз преди известно време го правих този номер, но не намерих такава скобичка (вървяла с ново жило) и го закрепих с медна тел. Засега отваря без грешка.
  5. Аз също се колебах много между Goodyear UltraGrip 7+ и Dunlop SP Winter Sport 3D, за 205/55 R 16 става въпрос. В крайна сметка се спрях на Goodyear, с които се обзаведох онзи ден, благодарение на КОКО 100 C4, за което отново При тестовете си ADAC поставя тези два модела на челните места с почти еднакви показатели, така че които и да вземеш, не вярвам да съжаляваш. Колкото до Nokian, смятам че не могат да се сравняват по качество с горните две марки, а и цената едва ли им е драстично по-евтина. Другото което е, асиметричните гуми според моя скромен опит са чудесни за летни, но не и за зимни гуми. В крайна сметка изборът е твой.
  6. Аз съм сменял тампоните на Б4 без да свалям целия амортисьор. Отвива се само горната гайка, вдига се на крик и може да се извади самият тампон, но не и опорния лагер. За да се извади заедно с лагера е необходимо пружината да се стегне със скоби, да се развие и втората гайка, крепяща лагера /със специален ключ/. Поради ограниченото място обаче и трудното боравене под калника, ти препоръчвам да свалиш целия амортисьор и да си смениш както трябва тампона. Не е много повече работа. За Б3 предполагам не е много по-различно.
  7. И аз имах същият проблем с радиото, пак с ксенон Luxima. Опитах различни начини да го оправя, но все пращеше. За момента съм махнал ксенона и си карам отново на халогени. За последно ми казаха, че ако си сложа външна антена /мойта е вътрешна, залепена за стъклото/, проблема ще се оправи, но не съм го правил.
  8. Не е невъзможно да си я смениш сам, но си иска да имаш някакви умения и си е доста играчка. И защо да е безсмислено да си рециклираш твойта, като рециклираната, която ще ти намерят е минала същата процедура?
  9. В края на май в немския град Кронах се е състояла юбилейна среща, организирана по повод 20-годишнината на Audi-Sport-Club-Kronach. http://www.der-ripper.de/ - снимките са отляво на Audi Treffen / Treffen 2008 / Kronach също и тук:http://www.oxp.de/Album/51335_6_0_Kronach2008.html В случая интерес представлява ето тази снимка:
  10. Наистина цената на старите акумулатори вече върви около 1 - 1.20лв. / кг. Аз за два от автомобил и един от мотор изкарах почерпката за една вечер. И не е нужно да се излива киселината на улицата. Не че в пунктовете не я изливат където сварят.
  11. Ivan72

    колеги здравейте

    Рециклиране на хидравлични рейки извършват и в Техническия университет-София, в бл.9 мисля че беше. Цена около 260 лв. за твойта кола, с една година гаранция. Цената включва монтаж и демонтаж. Ако искаш, мога да ти потърся и телефони за връзка с тях, или отиди направо на място за да ти обяснят по-подробно. А защо искаш да я рециклираш? По какви признаци позна, че е износена?
  12. Ето ТУК по тази таблица може сами да си разшифровате комплектацията на автомобила. Сайта естествено пак е руски, доста е изчерпателен.
  13. Е сам си ги сложих, не е голяма майстория, а и мразя някой да ми човърка по колата. Сигурен съм, че съм вързал всичко, както беше по схемата. То и не може да се сбърка, куплунгите си стават само на местата. Все пак ще направя още един обстоен преглед. А и също така, днес забелязах и друго нещо - когато са включени само габаритите,зелената лампичка на таблото мига. Дали има връзка с горния проблем?
  14. Ей какви хора сте - изхвърляй та изхвърляй. Няма пък А може ли антената да ми е прекалено чувствителна и да не понася подобни дразнители? Вътрешна е, залепена за предното стъкло.
  15. Ето ТУК един маниак от Audi 80 Klub Polska в процес на модернизиране на своя Компетишън. Какъв ли ще е крайният резултат?
  16. Не мисля, че точно радиото ми е за изхвърляне:
  17. Баластите ги чувам да пеят и свирят дори без да съм отворил капака. Ама пуста немотия, нали гледаме все да минем метър. Иначе светят без грешка "китайките". Все пак имат ли някаква оправия гадовете? Нещо релета, заглушители, смяна на кабели или друго?
  18. Наскоро си сложих ксенон и забелязах, че когато светна фаровете, радиото започва да шуми или ако е по-слаб сигнала, направо изчезва. Възможно ли е да му влияе по някакъв начин? Някой имал ли е подобен проблем?
  19. Ето как си смених амортисьорите сам: ЦЪК Процедурата за опорите е същата, само че без да вадиш самия амортисьор. Може и да не се сваля целия макферсон, а само от горната му част, като преди това пружината се стегне на място, но за мен е по-трудно, а и като време на изпълнение не е по-малко. Трябва да си набавиш само посочените инструменти. Успех.
  20. Във VIN декодера ми пише : AUDI 80 competition car for the German touring car championship, class 2 Интересно защо пише също : tires 215/40 ZR 17. Дали има оригинално и с такива гумета? А иначе наистина Компетишъна си е S2-седан. "Незначителната" разлика е двигателя.
  21. Ivan72

    ТРОПАНЕ!

    №2 ти е тампона на амортесьора (опорен лагер), (подшипник амортизационной стойки). Много вероятно е той да е причината за тропането.
  22. За мен ако може 3 бр. Лукойл и 1 бр. Еко.
  23. Ето и малко ТТ данни за Competition: А ето и една, макар и старичка снимка на моята красавица: Скоро ще я снимам по-обстойно и ще пусна още снимки.
  24. Днес имах малко време и си направих и скоба за отделяне болта на накрайника на кормилната щанга от стойката на амортисьора: Просто прорязах едно парче П-образен лайзен, а от горната му част пробих дупка и заварих гайка 14мм. При затягане на болта, накрайника се отлепя надолу. Направих го, защото мисля да сменям скоро и накрайниците.
×
×
  • Create New...