Jump to content

room101

Members
  • Мнения

    88
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от room101

  1. Днес и аз успях да претапицирам разлепващите се подлакътници на вратите с еко кожа. Без дунапренена подложка е, но е по-добре от преди.
  2. Как успя да махнеш подлакътниците на вратите? Доколкото знам са не разглобяеми и тапицери са ми отказвали да ги правят по тази причина.
  3. Ако пътуваш 2 пъти в месеца от София до Варна, 1,6 101 коня не е добър вариант. Двигателя е слаб за това купе и с включен климатик става само за градско. Единствените плюсове на този двигател са ниския данък и евтината поддръжка.
  4. KARCHER DS 5600. Това е най-добрата марка за прахосмукачки. Тази е с воден филтър, струва около 500лв. и върши невероятна работа. Откакто я имам не бих я заменил за каквато и да е друга марка.
  5. Единственият вариант, без алуминиеви носачи е А3, но това е коренно различна кола от А4.
  6. На всички А4 двигателите са разположени надлъжно, за което при смяна на ремъците се сваля предницата. На мен за труда ми взеха 100лв.
  7. room101

    Крушки Bax9S

    Аз имах предвид, че не е забранено движението с включени габарити, а тука става въпрос за спряно на платното за движение МПС!?
  8. room101

    Крушки Bax9S

    Добре, но пак чета закона за движение по пътищата и никъде няма такова разграничение на "по-стари и по-нови автомобили". Актовете ги пишат за нарушение на чл.70, ал.3, където никъде не се визира подобно нещо - и затова казвам, че колкото са законни лентите, било то поставени на москвич или на ауди, толкова са и диодните крушки, даже при крушките има по-малък риск да те спрат, защото си светят вътре във фара, а не някъде, където произволно поставените ленти, технически видоизменят МПС-то.
  9. room101

    Крушки Bax9S

    Можеш ли да посочиш да посочиш, кой закон го забранява това? Защото като чета закона за движение по пътищата не намирам такава забрана, а и в чл.70, ал.3 пише:(3) "През деня моторните превозни средства се движат с включени светлини за движение през деня или с къси светлини." По тая логика колкото са законни лентите, толкова са законни и тези крушки.
  10. room101

    Крушки Bax9S

    Как диодните ленти минават за дневни светлини, а тези да не минават, дори има такива крушки с много по голям брой диоди- 26 и по-вече, които в рефлектора се отразяват доста силно. Струва ми се, че ако се състави акт, в съда не би издържал.
  11. room101

    Крушки Bax9S

    Това е супер решение за дневни светлини. Аз си взех от тук: e-bay Не дава грешка на компютъра.
  12. Крушки с диоди има всякакви: http://www.ebay.co.uk/itm/2X-led-car-side-light-bulb-lamp-T10-H3-DA36-W5W-501-12V-Wedge-smd-replace-xenon-/230740935305?pt=UK_Light_Bulbs&var=&hash=item35b93b4289 Аз в момента карам с такива, поставени на мястото на предните габарити и ги ползвам за дневни светлини.
  13. От Люлин не си купувай такъв автомобил.
  14. room101

    два въпроса за А6 2002

    Този бутон до ръчната, ако беше за навигация, трябваше да има още 4 бутона до него, освен това трябва да имаш и CD/DVD в багажника.
  15. В много студено време датчика на температурата понякога не отчита правилни стойности и светва лампата. Като поработи няколко минути се оправя и лампата трябва да изгасне.
  16. Това са темите: http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=74867 http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=83503&st=0 Точно днес и аз това правих. Трябва да се разглоби ключа и с фина шкурка да се почистят пъпките на двете дълги пластини, където контактуват. При мен пръскането с контактен спрей помагаше на няколко пъти, но краткотрайно, като на 5 превключвания на дълги 2 пъти не светваха - сега работят перфектно.Работата отнема около час.
  17. room101

    Аварийни

    Само имай предвид, че това ще е в нарушение на закона за движение по пътищата и някъде могат да те глобят. Чл. 74а Аварийният сигнал може да бъде включван за предупреждаване на останалите участници в движението за различни опасности, когато моторното превозно средство е спряло поради повреда или има участие в пътнотранспортно произшествие и не може да бъде отстранено веднага и се явява препятствие за другите участници в движението.
  18. Не те разбирам колега, как така в момента, в който някой се съгласи с теб, някое семейство ще остане без баща или без майка....?! Опитах се да обясня, че върховенството на закона в тази страна трябва да се спазва, но Въпреки това аз карам през зимата със зимни гуми и така трябва, защото и децата знаят вече,че има летни и зимни гуми и техните разлики. Освен това считам, че инженерните технологии трябва да се уважават и да им се има доверие,включително и на технологията ESP, иначе не би имало напредък. По принцип в закона за движение по пътищата има един чл.20, според който при инцидент на пътя водача винаги е виновен, и по който винаги можем да бъдем глобени при произшествие, защото на практика е неизпълним: "Чл. 20. (1) Водачите са длъжни да контролират непрекъснато пътните превозни средства, които управляват. (2) (Изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Водачите на пътни превозни средства са длъжни при избиране скоростта на движението да се съобразяват с атмосферните условия, с релефа на местността, със състоянието на пътя и на превозното средство, с превозвания товар, с характера и интензивността на движението, с конкретните условия на видимост, за да бъдат в състояние да спрат пред всяко предвидимо препятствие. Водачите са длъжни да намалят скоростта и в случай на необходимост да спрат, когато възникне опасност за движението." Това го цитирам във връзка с темата "Задължителни ли са зимните гуми" - и правно издържаният отговор е "НЕ", но всеки трябва сам да носи отговорност на пътя и дано скоро се промени пътната култура на всички, за да спре това безобразие по пътищата.
  19. Колета, на никого нищо не съм препоръчвал - напротив, посочил съм, че въпреки разрешението от законодателя да се кара с летни гуми през зимата, аз си карам задължително със зимни. Ако беше толкова опасно, логиката следва да се бяха направили отдавна законодателни промени по отношение на гумите, както се правят постоянно по отношение на глобите за скорост, алкохол и упойващи вещества, неправоспособност и др., които и всъщност са основните причини за катастрофи.
  20. Няма как да се цитира нормативен акт, защото никъде не е уредено задължението да се кара задължително с зимни гуми. Ето какво единствено казва закона за движение по пътищата за гумите: Чл. 9. (1) По пътищата, отворени за обществено ползване, е забранено движението на верижни машини и използването на гуми с шипове. Движение на пътни превозни средства с вериги за сняг е разрешено само когато пътните условия изискват това. Чл. 183.(4, т.5 Наказва се с глоба 50 лв. водач, който управлява моторно превозно средство с износени или разкъсани гуми;
  21. При положение, че съм карал цяла зима с ESP и с летни гуми с почти никакъв грайфер и знам как се държи колата, и знам какво да караш без ESP и с 4 чисто нови зимни гуми, мога да споря, че при първият вариант е по добре.
  22. Не са задължителни, само са препоръчителни. Ако автомобилът има ESP и ABS няма никакъв проблем да се кара с летни гуми, но все пак, аз карам задължително със зимни гуми.
  23. Карам същия автомобил от 1 година - моята обаче е 98г. код на двигателя AHL. Обслужването /смяна на ангренаж, ремък на хидравликата, ремък на климатика, две ролки масло и филтри + труд/ ми излезе 450лв. Разбира се, частите ги взех от колегата от форума "KOKO 100 C4" Данъка е 30лв. на година. Идеален автомобил за градско каране. Не е за състезатели - това е автомобил за улегнали хора и дисциплинирани водачи
×
×
  • Create New...