Jump to content

chaos

Members
  • Мнения

    364
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от chaos

  1. chaos

    Новото А6 2011

    Моделът е точно това което се очакваше - интериор от А7 (с който дели и платформата) и леки промени във външния дизайн плюс новата решетка и фарове. Аз лично имах проблем с възприемането на задните светлини на всички Ауди-модели след 2007 (освен A5 Cabrio и А7). Задните светлини на А6 4J определено "казват" това което досегашните модели от новата линия не успяха и се перфектен завършек на автомобила. Достоен заместник на 4F, който ще изведе марката още напред.
  2. chaos

    Затъмняване на фарове

    Не мога да проумея какъв човек трябва да си, за искаш да си ЗАТЪМНИШ фаровете/фара? Доскоро бяха модерни затъмнените стопове, явно крастата тръгва и по фаровете. Направо си карай на габарити - така по-няма да си личи! Луда работа
  3. chaos

    Колко тежи ауди ТТ

    Спред този източник теглото на автомобила без водача е 1465 кг.
  4. Ако почистят главините с телена четка и ги намажат с подходящ препарат, следващия път дисковете сами ще слязат btw същото важи и за джантите.
  5. По принцип е вярно, че производителите на автомобили не произвеждат резервни части и консумативи. Вярно е че доставчиците на производителите продават същата стока на афтърмаркет търговците. Факт е обаче, че продуктите на тези доставчици се делят на различно качество (допуски, външен вид и прочее). Именно най-доброто качество отива за вграждане в завода на производителя. Второто качество (много близко до първото) отива за продажба при дилърите на производителя. Продуктите с по-голямо (но приемливо) отклонение от нормите отиват за продажба при свободните търговски представители... След това идват оригиналните продукти, които не отговарят на изискванията на производителя, продуктите от заводи в Азия и Южна Америка предназначни за съответния пазар и откровенните реплики (ментета). Това важи за всичко - от гуми през накладки до челни стъкла. Всеки решава какво и от къде ще пазарува.
  6. Уау, колега ти направо уби европейския пазарен лидер в сегмента... Не остана част, която не се чупи.. Явно черпиш информация от фирмен сервиз, но в тези сервизи помнят само тежко болните пациенти - за хилядите автомобили, които влизат само за обслужване никой не говори. Факт е, че от трите модела Пасат Б6 е най-технологичен (разликата с 5.5 и 8Е е брутална) и риска от скъп ремонт е най-висок. Но понятието риск е условно. По темата - Б5.5 определено е мнооого по-добрата версия на Б5. 8Е грубо казано е на същата платформа, като предимствата му са в по-добрата изолация, готини глезотии в интериора, дизайна, имиджа и възрастта. Вече трудно ще намериш B5.5 вариант (особено в БГ), който да не е сгънат от каране, докато 8Е в добро здраве има предостатъчно. Пробвай трите комбита и реши сам за себе си.
  7. chaos

    Аудито ме клати

    Не си споменал на какво положение на лоста започва да тресе. Как е мощноста? Нещо по кутията правено ли е? Ако тресе само на положение Р можеш да си сигурен, че кутията е ОК. Надявам се тампона на кутията е проверен...
  8. Sky,имам чувстото, че малко бъркаш понятията "натискам надолу, а тя отива нагоре". Дай една снимка на бутона и със стрелкички обясни къде точно натискаш и накъде отива седалката. Самият бутон е малко като лостов механизъм - бутайки надолу предната част, задната се вдига нагоре. Може би затова имаш чувството, че управлението е объркано.
  9. Единственият начин да си сигурен в историята (и километража) на автомобила е да я провериш в официален сервиз. Там си имат база данни и ако автомобила е поддържан в нормални сервизи всичко е записано. Ако не намериш доказателство (фактура или в базата данни), че маслото на мултитроника е сменено на 60000 км. забрави за колата.
  10. chaos

    Колеги проблем с А8

    Колега, твоят резервоар е разделен от кардана на 2 части. Помпата се намира в дясната половина и смуче директно от нея. Горивото от лявата половина се "транспортира" в първата с помощта на механична помпа (струйна помпа) задвижвана от горивото изпомпвано от ел. помпата. При зареждане горивото отива в дясната половина. В двете половини има горивомери, които са свързани последователно - следователно ако едната половина е пълна а другата празна, стрелката показва половин резервоар. При теб най вероятно горивото от лявата половина не се транспортира в дясната - т.е. струйната помпа или е запушена, или просто маркуча и е скъсан или не е закачен за ел. помпата. Във всеки случай ел. помпата е ОК! Трябва внимателно да се огледат маркучите и тръбите свързващи ел. помпата и механичната помпа в лявата половина на резервоара.
  11. Багажника няма нищо общо с В5 и В6 - все пак това са пълноразмерни лимузини, а не хечбеци. Маслото на DSG-подлежи на смяна на всеки 60000 км. Искай продавача да ти покаже фактура за смяната. Ако няма - забрави! А3 е Ауди модела с най-семплата техника, а оттам и риска за скъп ремонт е минимален.
  12. chaos

    CPS на 1.8Т

    Значи върти на стартер но не пали? Ако има гориво и искра правилно си се упътил към датчик за обороти на КВ. Погледни го на осцилоскоп. Трябва да е синусоида с с липсващи два фронта на всеки оборот. Нещо като това: Датчикът е индуктивен с два проводника - меренето е елементарно. Цената му е в рамките на 150 кинта.
  13. С тия крайни изказвания, звучиш малко като на масата в кръчмата. Не мисля, че единия от трите премиум производителя си е направил грешно сметката. По темата: 2.0TFSI е ужасно модерен и напредничав двигател, но звука на 6-така е луд! Ще харчи поне 3 на 100 повече от малкия, но както каза колегата по-горе: Единственото по-добро от голям работен обем, еоще по-голям работен обем. Аз не бих го мислил... П.С. Казах ли за звука?
  14. Ако си караш автомобила ЧОВЕШКИ (че ще го гъзиш шестака е ясно, имам предвид да го гъзиш след като си изчакал да загрее хубаво маслото) само ще четеш за сменени двигатели. Знам как се карат тия мотори от определен кръг хора: Блъска ключа и преди да е спрял стартера вече е на кикдаун С такова каране и вечния BFM "ражда". Ключовата дума тук е каране не от собственика, а от "шофер" или грубо неспазване на елементарни технически правила.
  15. Много е трудно да се направи генерална сметка. Няма особена разлика в цената на техническата подръжка на C6 или B8, особенно с големите дизели. При D3 естествено нещата са други, но разликата е от сорта на 20%. Автомобилите са на аналогично технологично ниво, с много близки окачвания и тегла. Разликата идва най-вече от степента на оборудване, пробега и стила на каране (колко често ще сменяш спирачки и носачи). Ако говорим само за техническо обслужване, консумативи, гуми и обичайните ремонти по предницата, не мисля че сметката при D3 ще излезе под 350 кинта на месец. (при пробег от 30000 годишно и здраво каране като за як дизел) Ако добавим и различните дефекти, които малко или в повече са типични за модела, отиваме на 500 кинта месечно при нормален късмет. При С6 и Б8, както вече казах нещата ще изглеждат мааалко по-скромно. Ти си направи сметката за гориво, застраховки, данъци и прочее разходи.
  16. chaos

    Новата А8 2010

    Да ни е честит новия Typ 4H! Аз очаквах повече от екстериора - задната част изглежда като концепт кар. Но пък именно задната част на актуалния модел беше най-уникалната част от автомобила. Най-вероятнои за това ми е труно да приема новата. Не ви ли се струва, че интериора бие към актуалната S-class, особенно судебеляването на таблото по средата и с часовника на него??? Крайно мнение естествено ще дам като го видя на живо - на снимки не харесх и А5, а след контакта на живо нещата се промениха доста... P.S. Още една готина галерия тук.
  17. chaos

    Новата А8 2010

    Чакането вече има край - новия флагман ще бъде представен на 30.11.2009 в Маями. Източник Умишлено не слагам снимки, защото трудно може да се различи сеното от плявата на Ауто Билд. Говори се, че ще бъде революция по отношение на комфорта и вътрешното оборудване. Базовата моторизация в момента ще е обновения 3.0TDI, а W12FSI с увеличен обем 6,3 литра и 525 коня се чака след година.
  18. Колега, провери си маркучетата които влизат в N75, както и дали мембраната на турбината не е скъсана. Провери и дали лостчето на мембраната се движи плавно и не заяжда някъде.
  19. При вносителя няма начин да е менте! Ще отваря и затваря точно както са си го представяли в Инголщад Звъниш телефон, разбираш цената и си готов.
  20. Хващам се за главата когато чуя, че някой дето се движи по улицата на която се движа и аз има "дилема" за 30 кинта за оригинална част Не смея да мисля какви компромиси се правят с по-скъпите части. Изобщо не е важен, ама хич...
  21. Sky има системата за автоматична регулация на височината на светлинния сноп. Освен това и "завиващи" къси светлини. Първото е задължително при заводски ксенон (за да не заслепява), второто е надстройка на ксенона и работи над определена скорост - много полезна екстра. Асистента за дълги светлини го има в А6 след фейслифта....
  22. В нета можеш да направиш единствено предварително проучване. Мини през няколко сервиза, погледни как изглеждат, как се държат с клиентите си, поискай им оферта за една и съща дейност и си избери сервиз в който да ходиш винаги. И още един съвет: Никога не купувай най-евтината част на пазара, автомобила и да отиде в морга е бял кахър, разбираш ме нали? Купил си Ауди, от тук натам, щеш-нещеш се качваш във високия сегмент - това важи и за цените на обслужване.
  23. chaos

    Въпроси за А6 (4F)

    В 4F се събира V10, но бензинов и не бих казал перфектно, по скоро едва-едва. Смятам знаеш къде са навряли разширителния съд при RS6. При дизела нещата са още по-трагични - по-голям и по-тежък двигател, по-големи турбини с интерулъри, много по-големи горивни помпи, EGR-и съответно и те с кулъри и още сума ти горивни, вакуум и водни тръбички/маркучета. V12 TDI си го имат като двигател от доооста време (т.е. разходите за развитие са ги избили покрай победите на Le Mans), пуснаха го на пазара от маркетингови съображения - за да се похвалят, че имат най-мощния сериен дизел. Това чудовище прилича на агрегат на фадрома, не на цивилен автомобил. Може да върви демонично, но само направо - ще се съгласиш с мен, че баланса на колата е плачевен. Поради тази а и поради високия разход атмосферките си отиват. На тяхно място идват модерни леки агрегати с намалено вътрешно триене и принудително пълнене - ще го видим още догодина при А7. Моята информация е, че 4.0TFSI ще е класическо битурбо, но нека изчакаме и ще разберем.
  24. Човек, от писанията става ясно, че от автомобили разбираш кокото аз от шевни машини, затова съмненията ти относно "майстора" звучат ганьовски: "Нямам идея, ама тоя сигурно ме върти" Купил си скъп автомобил, а "тъниш" от първата поддръжка. Ако имаш съмнение в майстора питай на други места и си избери доверен сервиз. Една кола е добре да се пипа от един човек.
  25. chaos

    Въпроси за А6 (4F)

    Бавно но сигурно големите атмосферни двигатели ще изчезват (завинаги като динозаврите)E добре, специално за руснаците и арабите ще има изключения (в нашия случай иконата W12) Следващата "S" моторизация в концерна ще бъде V8 битурбо 4.0TFSI, което ще лапа доста под сегашния "S" мотор V10. Силно се съмнявам да вкарат V10TDI в А6 - в сегашната не намериха място за V8TDI, а следващата няма да е по-голяма. А и колата става ужасно "тегава" с 300 кг двигател върху предния мост. "Златния" 3.0ТДИ има още какво да даде - BMW вече водят с едни гърди в тази лига.
×
×
  • Create New...