Jump to content

Maranello

Members
  • Мнения

    541
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Друго

  • Kaра
    F11 /Ex.e61,A6AVANT/

Контакти

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Персонална информация

  • Пол
    Male
  • Локация
    СЛИВЕН

Последни посетители

3299 профилни разглеждания

Maranello's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

1

Community Answers

  1. Сега видях датата и явно имаш желанието да се заяждаш или сам да си пишеш в темата. По същия метод си прехвърлих несъвместими приложения на единия телевизор, та не знам къде точно е грешката. Извинявай, че не се прекланям пред превъзходството ти "изпъкващо" и в други теми. Но поне се запомняш. Не виждам и да си предложил нещо конструктивно като помощ, което е и смисъла на форумите или ти убягва.
  2. Wizi, изтеглете ги със стария телефон. С file manager направете бакъп на приложенията, които ви интересуват. Инсталирайте apk-то ръчно на новия. п.п. Сетих се, че може и да не ви позволи. Специално тези може и да имат защита.
  3. Покупките не са скрити, а премахнати. Вече имам кореспонденция донякъде и с двете страни - Епъл и издател, които си прехвърлят вината. Имам основание да си потърся правата на потребител, което и ще направя не на местно ниво. Това, че сменят модела си не означава, че трябва да изгубя права върху вече закупено съдържание. Така се компрометира смисълът на цифровите покупки и библиотека. А това, че някой по-горе не вижда смисъл да си търсиш правата иронизирайки “подгонването” на големите си е негово виждане. Познавам хора, които проявяват подобно “реалистично” схващане, а в същото време изкарват душата на касиерката от Кауфланд за 20 ст. Мисля, че с това приключих темата ми за този принципен проблем. Благодаря на всички отзовали се с конструктивни и не такива отговори. Лека вечер и здраве!
  4. Че плащам за нищо. Поне така излиза след като ми изчезват покупките и те не носят отговорност. Как по ясно да го напиша? Преди с iTunes правех бакъп на app, но премахнаха тази възможност. Споменавам го, защото в същата тази декларация пише, че аз трябва да си правя резервно копие. С музиката ок, имам. Но е неприятно да не я виждам в библиотеката си, след като съм я закупил. В старата декларация пише, че закупувам а те пазят и винаги мога да я изтегля. В новата се казва, че отменя всички предишни. Сменят модела на абонамент и не им пука. Днес ми спряха и Епъл мюзик, защото не съм приел общата декларация. Утре ги погвам.
  5. Графа “Б. ПОЛЗВАНЕ НА НАШИТЕ УСЛУГИПЛАЩАНИЯ, ДАНЪЦИ И ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА ПЛАЩАНИЯ”Можете да придобиете Съдържание чрез нашите Услуги безплатно или срещу заплащане, като и в двата случая това се нарича „Транзакция”. При всяка Транзакция Вие придобивате единствено лицензия да ползвате Съдържанието. Графа “ПОВТОРНО СВАЛЯНЕ” Дадено Съдържание може да не бъде достъпно за Повторно сваляне, ако това Съдържание вече не се предлага чрез нашите Услуги. Графа “ЛИЦЕНЗИОНЕН ДОГОВОР С КРАЕН ПОТРЕБИТЕЛ ЗА ЛИЦЕНЗИРАНИ ПРИЛОЖЕНИЯ”Вие не купувате, а получавате лицензия за Приложения, които са на разположение в App Store.
  6. Бъркаш ползване на стока с право на собственост. По твоята логика всяко нещо, което си купил могат да дойдат да си го вземат
  7. За да ъпдейтна дори приложение ми дава декларацията, която не съм приел и няма да го направя засега, поради по-горе посочените причини. Нямам намерение да си плащам и събирам колекции, които после да ми изчезват. Пример - албумът, който изчезна в момента ми го предлага Mastered for iTunes. Нагляци. Бесен съм. Добре, че си пазя всички фактури. Сравних старата и новата декларация и разликите са осезаеми. Не носят гаранции за повторно изтегляне или премахнато съдържание. И къде остава цялото говорене за авторски права, пиратство и т.н. Купеното си е купено и няма връзка с месечните абонаменти. Нарастващата некоректност към клиента и несъобразяването с неговите права след плащането става като епидемия сред големите. Диктуват условия както им е угодно и ако се съгласяваме сляпо, то това няма да е в наша полза сега и занапред. Търсете и си отстоявайте правата, защото ще стават все по-нагли!
  8. Не знам дали обърнахте внимание на новата декларация. В нея пише, че плащаш но не за да си купиш нещо, а да ти дадат правото да го използваш, докато съществува. Нагло, нагло. В тази връзка дадох отказ и не съм ъпдейтвал. Имам изчезнали от покупките две игри за iOS, две за MacOS, един албум от iTunes. Филмите засега са си намясто. И това не е прецедент. Усещате ли тънката връзка? Писал съм им. Отговориха да се свържа с издателя, защото бил решил да премахне съдържанието. Направих го. Те пък ми отговориха да се свържа с Епъл, защото магазина бил техен и т.н. Следващата ми стъпка е да се свържа с Европейската комисия за защита на потребителя, та затова отказах новите условия. Да не ми кажат после - съгласил си се.
  9. Естествено, че е ретро с екран не от край до край в сравнение с "напудрен" OLED с уау ефект. Но това не означава, че отхапаната горна част е най-правилното дизайнерско решение. По-скоро е временен компромис в търсене на пътя към новото. Предпочитам сензор под екрана.
  10. И мен единствено часовника ми хареса, но пък нямам нужда от него. Не разбрах губят реалност с новите цени ли? Но това е характерно за всички производители на телефони. Наред са телевизорите. Оскъпяват продукцията си с неща от които нямам нужда. Държа на камера и батерия като ъпгрейд. Не намирам симетрия и естетика в изрязаните екрани, но явно хората им харесва или им е все тая и следващите 3-4 години ще е така. Не желая незнам си колко хиляди лазера и инфрареда да ми сканират лицето и очите, защото все още не се знае как влияе в дългосрочен план технологията. И докато излъчването при разговор мога да го ограничавам със слушалки и използване на говорител, то за отключването нямам думата. Преходът към новият широкоекранен формат ще е труден и дълъг, както между 4:3 и 16:9 с тази разлика, че вече е неестествено широко за зрителното възприятие. Стъклото е тежко и непрактично като здравина, но пък има отлична пропускливост и това влияе пряко и положително на всички обхвати. Безжичното зареждане ми е все там, защото обикновено докато зареждаме си ползваме телефоните опънати на диванчето. Личното ми мнение е, че 5S и 6S си остават образец за дизайн и тегло. Техният цвят спейс грей ми е любим и няма нищо общо с новото боядисано. Затова и ако си бях взел Х миналата година щеше да е белия, другия се лющи без калъф - проверено.
  11. https://support.apple.com/en-us/HT201196
  12. Така ги качва във фейса, но не и обратно както беше със снимки и др. липсваща информация за контакта.
  13. При мен работи. Виж дали не си изключил нещо по-долу в System Services.
  14. В iOS 11.2.5 не виждам опцията. В 10.3.3 я има.
×
×
  • Create New...