Jump to content

hivanov

Members
  • Мнения

    1982
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Друго

  • Kaра
    golf

Персонална информация

  • Локация
    Габрово

Последни посетители

7212 профилни разглеждания

hivanov's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

1

Community Answers

  1. За роуминга в ЕС след 15.06: -за разговори - според плана в частта "Разговори към други стационарни или мобилни мрежи". Т.е имаш 100 минути към всички мрежи в България, отиваш в ЕС и говориш 100 минути и след тях плащаш спрямо твана на цените на едро определен от ЕК. Не помня колко точно беше, ама е малко. Имаш неограничени минути към всички в Бг = ЕС -за интернета е по сложно - Гб които можеш да ползваш в ЕС се определят от формулата 2 х месечната такса без ДДС делено на тавана на цената на едро без ДДС пример - 15 лв. без ДДС месечна такса, цената на едро за Гб нет към момента е 7.70 Евро без ДДС 15*2-=30 лв = 15 евро / 7.7 = 1.95 Гб това ползваш в ЕС като част от Гб в плана си. След това по 7.70 евро без ДДС за Гб. Таваните за цените на едро са предвидени да падат по план. От 01.01.2018, 7.70 става на 6.00 и така до 2022, когато ще е около 2.50 евро за Гб.
  2. фитиле, кво се пънеш за тая камера на тая нокиа толкова ... не знам. Добра е и толкова. На ифоните и галакситата от 2015 и следващите модели е по-добра. На пръв поглед и липсва динамика на хардуерно ниво, което компенсират със софтуерни алгоритми и съответно не особено успешно. Както и да е, пускам примери (без корекции): iPhone 6 след залез: iPhone 6 куче point & shot: iPhone 6s нощем: iPhone 6s здрач: iPhone 7:
  3. @Fitil4o, за тая камера, дето ти е в главата само, ще трябва да почакаш 2-3-5 години ... или докато се самоизлъжеш, че актуалните флагмани са достигнали нивото на въздесъщата нокия. Галакси с7 няма нищо общо, като изработка със старите модели.На (че даже и малко над )нивото на ифоните са в момента. Аз имам драма с блутуут стрийма - Ситуацията е следната - свикнал съм, качвам се в колата, телефона се връзва и си плейва музика през епъл мюзик (преди през айтюнс) независимо какво съм правил с телефона преди това. Сега след иос10 телефона винаги и за вечни времена остава на последното приложение, което е използвало някво аудио (клипове в ютюб, фейсбук и т.н.). Ужасно дразнещо е, всеки път да трябва да вадя телфона и да пускам отново епъл мюзик. Някой да е чувал за решение на тоя проблем?
  4. Нещо не ти схващам идеята? Написъл съм квото е. Прехода от 6 към 6с си заслужаваше отвсякъде. Force Touch, Taptic-a, Live Photos, новия Finger print, Motion sensor, по-добрата изработка са все неща, които се ползват ежедневно. При прехода 6с към 7 няма нищо такова. Тва е. Ако си решил да вземаш иФон, то 6с е най рационалния избор. Ако си решил да вземаш прото добър смартфон, отиваш на Галакси с7. Всички, горе изброени имат прекрасна камера с незначителни разлики.
  5. Между 6s и 7-цата няма кой знае каква разлика в камерата. Да не кажа, реално никаква. Малко по-добре е на слаба осветеност, видеото е по добро със стабилизацията и тва е. Всъщност това ми е май, най-малкия и ненужен ъпгрейд на версия на ифон .. като се замисля. Батерията държи почти двойно на 6s-a и таптик енджина е по-силно интегриран. Друго не съм усетил, като разлика. Взех Jet Black-a, нося го гол, както майка му китайска го е родила ... не е толкова зле работата с надраскването колкото пишат. Странното е, че е по-малко хлъзгав от 6s-a.
  6. Приятно за усещане или силиконово, и двете заедно не може ... важи и за другото.
  7. Няма много какво да гледаш, извън това да не е мокрен, падал и т.н. външно състояние. 1. Батерията - задържаш option (alt) клавиша и кликаш на ябълката, която се намира най-горе в ляво на всяко меню, после на System Information, после Power (или Battery беше). Гледаш на колко цикъла е и какво е състоянието. Всичко под 1000-1200 цикъла и състояние normal е ОК за тия години ползване. Иначе батерия се сменя, но са скъпи. 2. Зарядно да си има и да не тръгнало. Скъсан кабел, надута кътия. Че и те са скъпи. 3. При всяко положение ако е без SSD си го смятай плюс цената на квото SSD ще му слагаш после.
  8. https://itunes.apple.com/app/apple-store/id1165525994?mt=8 Google PhotoScan - доста читав апп за сканиране на снимки.
  9. Има даже два начина да затвориш: 1. Натискаш повер бутона (това го има от първия ифон) 2. Тапваш върху разговора и ти се отварят всички налични опции. Включително и да затвориш.
  10. Само за информация - всички филми в iTunes са със субтитрите и/или дублажа, както са минали по кината в Бг. Новите филми излизат 2-3 месеца след премиерата си тук. Цената за наем е 5€, можеш да гледаш филма в рамките на 30 дни след плащането, но не повече от 48 часа след първото пускане на филма. Няма 4К, 1080P е с идеално качество. Sent from my iPhone using Tapatalk Едит - "всички" се оказа леко пресилено, като се поразрових из заглавията, но все пак доста са. Особено по новите.
  11. Хо-хо бях забравил, колко весело е тук. 56 мм леща и метър боб. По темата - не виждам смисъл да ъпгрейдвам 6s-а . Което значи, че до месец-два ще съм със седмицата.
  12. -Нотификации - много по-удобно е да си погледнеш на часовника кво се случва, отколкото да вадиш телефон. -Следене на активност - серия 1 като фитнес тракер е кофти, като поглед в/у обща активност е ОК, серия 2 би трябвало да е доста по добър в това отношение. За силови фитнес тренировки и двата не стават. - допълнителна информация с един поглед - втори часови пояс, времето - като килиматични условия, изгрев/залез. Това са нещата които аз ползвам има и други. - разговори през часовника или отговор чрез съобщение - бърз поглед в/у сбита информация на някое приложение - валутен конвертор примерно. 1.5 години го нося и в последните две седмици съм без, еми липсва ми и тва е. Серия 2 ще ми дойде другата седмица и ще мога да кажа повече. Изработка и материалите надвишават ценовия клас, т.е. такъв часовник без екстрата да е смарт, би бил в клас ок. 1000 лв нормална цена. Батерия - 2 дена с нормална активност. Зареждам всеки ден. За целия период на ползване, не съм забелязал намален капацитет на батерията. В общи линии това е.
  13. Прати ми някакво инфо от къде да си купя така наречната SD карта. Аз пробвах, но нетръгна после се оказа, че май не е трябвало да е HC и XC.

     

  14. Sent from my iPhone using Tapatalk
  15. iOS 8.3 излезе. Точно по последните проблеми с блутуута има фиксове. Wi-Fi and Bluetooth fixes Fixes an issue where you could be continuously prompted for login credentials Addresses an issue where some devices disconnect intermittently from Wi-Fi networks Fixes an issue where hands-free phone calls could become disconnected Fixes an issue where audio playback could stop working with some bluetooth speakers
×
×
  • Create New...