Jump to content

MrLover

Members
  • Мнения

    254
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от MrLover

  1. Колега имаш някакъв проблем с колата. Аз аз съм БФБ куатро, авант само, че е с 5 степенна кутия. Дори сток ако е изрядна колата си вървеше идеално в диапазона 120-180. Разхода то определено е висок, което също говори за проблем. Разход по магистралата с 140-150 е около 11-12 газ и то при доста по-къса кутия от твоята. Прегледайте периферията по мотора (дебитомер, блоу-оф, ламбда сонда, н75* свещита как са и катализатора също). Сток турбината надива около 0,6 бара (0,55 с точност), таке, че вижте дали не пренадува.
  2. След смяна на дюзите и настройка бих казал, че проблема в решен.
  3. Ще е малко трудно с частите, но не невъзможно. За преминаване към 240 мм съединител ти трябва твърд маховик от АСЕ, който се разпробива и балансира за 240 мм съединител. Аз ползвах притискател SACHS с номер 3082634022 и феродов диск пак SACHS с номер 1862625001. Лагера си остава същия. Моя маховик го прави едно момче от Велико Търново и съм доволен, при нужда ще пратя контакт.
  4. Бензиновия регулатор е 4 бара и той се намира във самия филтър. Самата помпа не съм гледал на колко бара е, но сток дюзите са някъде около 280cc. Факт е, че при някои няма проблем и успява да ги храни, но при мен не стигат. Тези дни трябва да сложа другите дюзи и ще пиша как е.
  5. То и това ще стане, и без това преминах на 240 мм съединител. Ще пиша тази седмица ако остане време да я мапнем наново. Но според мен почвай от дюзите
  6. Малко инфо ако някой се интересува, при мен изтаванва дюзите още на 3-та. Мотора е BFB, куатро, с генерация (даунпайп на 63мм и само с крайни гърнета) и втори кулер от BEX. Поръчах дюзи от S3 BAM, след монтаж и корекция на софта ще пиша дали проблема е решен.
  7. Помпата е около 350 с отстъпките. Дюзи от S3/TT BAM мотор 225 коня, като мисля да взема нови. Днес ще направя малко тестове пак. И ще пиша ако има развитие.
  8. Аз смених помпата с оригинална VDO, има леко подобрение, но проблема не е решен. Май ще се сменят дюзи.
  9. Пиши, когато отстраните проблема.
  10. Много е бедна във високите. Имам сходен проблем със същия мотор от скоро. Ще пробвам със смяна на бензиновата помпа, ако не стане, ще се сменят дюзи и нов ремап. Куатро ли е или само на предно ?
  11. MrLover

    1.8Т прекъсва

    Намери ли проблема ? Бензиновата помпа може да умира във високите ако е оригиналната.
  12. MrLover

    Ревизия ма моторя

    Какво се преправя и от 2.0TFSI в Б7 ли се взима ? Няма ли да има някаква грешка ?
  13. MrLover

    Вибриране

    Ако вибрациите се появяват при ускорение, залагам на вътрешно/вътрешни карета.
  14. Няма как да го видиш. Как са смесите? Изтрии грешките да нулира адаптациите, изключи дебитомера от буксата и покарай 20-30 км извънградско, след което отново виж смесите. При мен преди смяната държеше 12-13%, след това 1%. Като нямаше никакви грешки за дебитомер.....
  15. Смесите мисля, че бяха на 32-ри ама говоря по спомен. Но според мен определено е бедна, за да пречуква аванса. Аз лично мерих налягане на помпата, чистих профилактично инжектори, гледах да не смуче въздух и накрая смених дебитомер.
  16. И при мен на заграля кола го правеше....След смяна на дебитомер стой на корекция около 1%, а преди това бяха 12-14%.
  17. Предполагам е леко бедна, точно в този момент. Имах същия проблем при 1.8т BFB и нещата осезаемо се подобриха след смяна на дебитомер. Погледнете адапатациите в какви корекции се движат, редетнете ги и покарай малко с изключен дебитомер. Ако се оправи сменяй с нов.
  18. И така накрая сложих 55 литрова бутилка на мястото на резервната гума и над нея остана място да си прибера всичко, което беше над патерицата. А патерицата се вози с калъф в багажника:)
  19. Явно ще се търси място за патерицата, че 30 литра ми се струва малко при извънградско каране
  20. Колеги, обмислям слагане на ГИ на Ауди б6 1.8t bfb. Колата е комби и куатро ако има значение. Въпроса ми е дали може да се монтира такава бутилка на мястото на резервната гума, че върху нея да се събере и патерицата?
  21. При него регулатора е в бензиновия филтър. Най-вероятно помпата си отива.
  22. Ако се даде 3-4 пъти на контакт само, после пали ли по-лесно ? Какво налягане държи помпата в обороти ? Ако е тръгнала масово се изиспва налягането в обороти. С какви корекции работи колата на Ваг-Ком? ( ако помпата е тръгнала би трябвало да е доста в +, т.е. бедна смес). Вижте дебитомера какви стойности дава и ламбда сондата дали работи адекватно
  23. Ще ги погледна на живи данни, но нямам грешки за ABS и ESP. Като отстраня проблема ще пиша.
×
×
  • Create New...