Jump to content

Todor Todorov

Members
  • Мнения

    554
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно Todor Todorov

  • Рожден ден 24.09.1979

Друго

  • Kaра
    a6 3.0tdi 245

Персонална информация

  • Локация
    България Стара Загора
  • Интереси
    Компютри - хардуер и софтуер

Последни посетители

2952 профилни разглеждания

Todor Todorov's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. Ясно, аз лично нямам проблем със светеща лампа за маслото, но ще ги сменя тези дюзи тъй като моята кола е олроад 2,0тди 177 на над 200к и ще споделя как и колко струва смяната.
  2. Ако лампата светва при престой на място колега, провери си маслената помпа, вероятно е да е износена - мое мнение, след като на високи обороти налягането на маслото е в норма .
  3. Според мен бъркаш, ако имаш прекалено високо налягане на датчика, това значи, че има запушени маслени магистрали и борда отново ще изпише ниско, защото вероятността да не достига масло с достатъчно налягане, където е необходимо при това положение е 100%. Манометъра ще покаже най-добре.
  4. https://www.ebay.com/itm/PISTON-OIL-SQUIRTER-SPRAY-JET-VW-JETTA-BEETLE-GOLF-PASSAT-CJAA-CBEA-OEM-GENUINE-/392160935541 нещо подобно, може би, каране по голям наклон нагоре по-голямо натоварване, триене, разводняване на маслото, по-висока температура, необходимост от по-добро мазане и охлаждане, не съм спец, но това е логиката, до колкото разбрах тези дюзи на цилиндрите впръскват масло директно на буталата и ако са подпушени при спиране на място маслената помпа не работи на пълни обороти, пада налягането няма добро мазане и лампата светва.
  5. "Поствам крайният ъпдейт ако някой ден друг има подобен на този проблем. След като се смени цялата маслена система смених и главата (оборудвана с всички повдигачи, разпределителни валове и.т.н), но колата не се излекува дори след смяната на главата. Майстора, който е уникално сръчно и съвестно момче, разглоби отново цялата кола на части и откри проблем в маслените дюзи на 4-те цилиндъра. Замери налягането им и то бе недостатъчно, смени ги с нови (4 дюзи по 30 лв едната) и вече всичко е наред, колата е като нова." Това е решението за човека от темата в бг мама, но не съм сигурен какви са тези маслени дюзи на цилиндрите!?!
  6. 1.Провери си нивото на маслото. 2.Ако е ок си сложи истинско добро масло за двг с дпф.
  7. Здравейте! Търся кожен салон за ауди а4 в8 на разумна цена. 0887702450 Тодор.
  8. Буустметъра евентуално ще се ползва от дуг човек, аз успях само да му подвържа кабелите, защото продадох колата същия ден преди да довърша монатажа, заедно с него .
  9. Todor Todorov

    Заслужава ли си ?

    Принципно е така. Аз съм свидетел на това как една на вид и думи добре изглеждащ и запазен автомобил купен от мен в началото на годината, става въпрос за колата от подписа, почти удвой покупната си цена в рамките на 7-8 месеца, отдавна вече прехвърлих 20хил. лв. и има оше 2-3 дребни неща който трябва да се направят по нея за да стане перфектна. Все пак ако трябва да избирам бих си взел 2-ри път такъв автомобил, но от Германия със сервизна книжка и то 4х4, ако говорим за 1.9тди и той не е чак толкова безпроблемен колкото го описват колегите, все пак ако е добре поддържан и не са правени компромиси с него дава отонсително по-малко дефекти!
  10. Todor Todorov

    Заслужава ли си ?

    Офертата е добра, обаче: - Искай фактури въпреки че и те не са абсолютно меродавни за обслужването иначе на доверие няма как да си сигурен че е сменено всичко освен ако не го разкостиш в сервиз. - Задължително мини на тестер да видят турбото- чува ли се да работи, дебитомера какви стойности показва, помпата - дали мени обороти, как пали на топъл и студен мотор и колко въртиш за да запалиш; окачването- има ли хлопане, хлабавини и дали тресе на ниска и висока скорост, ослушай се за странни шумове от мотора ако работи твърдо може да има проблеми с валовете,виж дали оставя локви масло на паркинга, изпробвай колата в движение дали има динамика, провери дали всичко работи по ел-а, дисплея на таблото дали работи, усилването на звука на музиката, ако има чейнджър дали прескача по дупки, разхода по борд колко средно е има ли шумове от скоростната кутия, съединителя понякога се удървя, накладките и гумите в какво състояние са, дали са равномерно износени, таблото, волана и педалите дали са запазени, има ли необходимите документи и оборудване-сервизна книжка, инструменти, триъгълник и аптечка Ако се сетя още нещо ще пиша!
  11. Хм я виж ти едно към едно и буста и стойката която поручах вчера е същата Колега я кажи дали мога да рзчитам поне на близки до истината стойности?
×
×
  • Create New...