Jump to content

d.sekulov

Members
  • Мнения

    20
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от d.sekulov

  1. Не знам кои го е правил този тест и колко е авторитетен. Според мен да правиш тест за 2014/2015 и да не включиш новите модели на водещите производители на гуми, подлага резултата на съмнение. А именно Michelin Alpin 5 и Bridgestone Blizzak LM001,утвърдени лидери при зимните гуми чието представяне безспорно би променило драматично класацията. И да споделя накратко моя опит. Когато излезе на пазара Michelin Alpin A4 беше най-добрата зимна гума. Много балансирана гума с добро поведение при всякакви условия. До излизането на Continental ContiWinterContact TS850 през 2012 която безспорно е най-добрата зимна гума която съм карал, уникален снежен специалист, с леки колебания на сухо и мокро. Тази година излизат нови зимни модели на Michelin и Bridgestone които ще претендират за лидерски позиции. Аз мисля да пробвам с Bridgestone Blizzak LM001.
  2. Здравей Колега, и аз имах подобен проблем. Проявяше се само сутрин на студен старт и само докато работи обогатителя на праен ход. Веднага след като запаля ако тръгна, колата се дави и направо гасне. Оказа се от настройката на ГИ. Когато казовия контролер не е настроен правилно, влияе на бензиновия и му бърка времената. При Fobos 1 има много възможности за корекция на времената. (по температура на газта или охладителната течност и други..). Най-вероятно когато караш на газ при студен двигател, той не работи спокойно и балансирано особенно в ниските обороти!?! Майстора който ми помогна се казва Боби и е от Самоков, а тук в София не мога да ти дам съвет. Аз ходих в сервиза на Богров където освен, че не ми решиха проблема ми развалиха тотално настройките, които самите те са правили при инсталацията, и разхода ми се вдигна значително.
  3. http://autobild.bg/Тест-зимни-гуми-205-55-r15-част-1-/a5297 http://autobild.bg/Тест-зимни-гуми-205-55-r15-част-2/a5298
  4. Здравейте, Миналата година карах ContiWinterContact TS 850. Перфектно поведение. Не мога да кажа, че е шумна. Никакви проблеми и дефекти с прословутите слаби бордове и странични пояси. Нормално износване на грайфера. Измеренето износване спрямо изминати киломтри показва, че при правилна експлатация гумата може да измине около 50хил. км до зимната контрола от 4мм. Незнам дали е най-доброто на пазара но със сигурност е най-доброто което аз съм карал. Тази година ще карам MICHELIN Alpin A4 за да мога да направя сравнение.
  5. Здравей Колега, Март месец си купух CONTINENTAL Conti PC5 карах ги около 3х.км и ги продадох. Не ми хареса само това, че в завой имат голяма странична деформация и са направо нестабилни (говоря за 195/65/15)иначе имат много комфортна возия, тихи са, малки неравности на пътя ги преодоляват много добре. Може би е архитектурата на конкретния размер, малко балонна ми стоеше. Един познат кара Conti PC5 размер 205/55/16 и според него поведението е съвсем различно. Сложих си пак BRIDGESTONE Turanza T001, който са пъти по-стабилни в завой. Иначе са доста по-твърди, усещат се и най-малките неравности, също и малко шумни.
  6. Здравейте Колеги, Да споделя и моя опит: -BRIDGESTONE TURANZA T001 (France) - миналото лято карах с тях, перфектно пътно поведение, много добра здравина и нормално износване(живот около 55-60 хил.км) -CONTINENTAL ContiPremiumContact 5 (Portugal) - с тях съм от няколко седмици и засега се държът много добре на пътя. Според мен доста добри предложения като цена/качество са и следните два модела за размер 205/55/16: VREDESTEIN SPORTRAC 5 NOKIAN i3 Очаквам да споделите мнението си особенно за новия модел на VREDESTEIN. Безаварийно пътуване на всички!
  7. !!!!! ГУМИТЕ СА ПЕРФЕКТНИ !!!! !!!!!!!! НОВА ЦЕНА за 4 бр. 280 лв. !!!!!! BRIDGESTONE Turanza T001 Цана на нова гума за 1 бр = 115 лв. !!!!! ГУМИТЕ СА ПЕРФЕКТНИ !!!! !!!!!!!! НОВА ЦЕНА за 4 бр. 280 лв. !!!!!!
  8. Здравейте, бензин зареждам редовно и не ми се вярва да е от него. Имах опсения за инжекторите и наскоро изгорих един резервоар с тази добавка на F?RCH и няма ефект което ме кара да мисля че не от запакли инжектири.
  9. Здравейте Колеги, Карам Audi A4, B6, 2.0i, ALT мотор. Когато запаля колата на студен двигател и тръгна веднага, при подаване на газ колата забива сякаш се дави, и не може да форсира. Ако изчакам малко на място, веднага след като автоматични смучкач на празен ход се изключи и оборотите от 1200 паднат на около 800 проблема не се проявява. В ECU-то няма запаметени никакви грешки. Моля ако някой и имал и разрешил този проблем да сподели своя опит или да ме насочи към сервиз къде могат да ми решат проблема.
  10. DOT2012, TURANZA T001 е най-новия модел летни гуми на BRIDGESTONE излязъл на пазара през 2012, гумита са карани един сезон, грайфер 7мм,
  11. Перфектна гума - ContiWinterContact™ TS 850 Имам много-добро мение и за Bridgestone BLIZZAK LM-32 Безопасно пътуване на всички!!!
  12. d.sekulov

    Масло - ALT

    Здравейте Колеги, Да споделя моя опит с ALT мотора: 5W30 - разход 0,5л. на 1000км 5W40 - разход 0,3л. на 1000км, масло ELF Колата е на 162хил. км, карам на газ. С 10W40 не ми се иска да пробвам!?!
  13. d.sekulov

    Избор на зимни гуми

    Здравейте, Мисля, че това е най-доброто за сезон зима 2013 - ContiWinterContact™ TS 850 Понеже модела е нов ще можем да споделим наблюдения след няколко месеца, сигурен съм че няма да има недоволни. Успех
  14. Здравей Колега, Предлагаш ли монтаж?
  15. Sava Eskimo е добра гума, цената също. Модела е стар но когато беше актуален се оценяваше добре в тестовете. Каръл съм малко с такава гума и съм останл с добро впечатление. Тук си позволявам да споделя и личното ми мнение за марки гуми които съм имал възможността да ползвам. - Maloya Cresta 220 - ползвани 4 сезона, около 40 хил.км на личната ми кола - ПЕРФЕКТНИ ! - Debica Frigo Directional - ползвани 5 сезона, перфектни на сняг, бавно износване, МНОГО ДОБРИ въпреки ниския си клас (новия модел Frigo 2 е зле!!!) - Kormoran Snowpro - на служебна кола, държат на сняг, много са меки, бързо се износват и увреждат от удари. Не бих ги препоръчал - BF Goodrich Winter G - доста зле - Sportiva - трагедия
  16. Здравейте, Мисля, че това е най-доброто за сезон зима 2012 - ContiWinterContact™ TS 850 Понеже модела е нов ще можем да споделим наблюдения след няколко месеца, сигурен съм че няма да има недоволни. Успех
  17. Здравейте, Моя АЛТ мотор издава същия шум при студен старт, както в първото клипче. При следващо стартиране шума изчезва. Аз мисля че това е от маслото, в момента карам с 5W30 но мисля да го сменя с 5W40. Карам на газ и разхода на масло е около 0.4-0.5л. на 1000км. Ако колегата didо_en е разрешил проблемите си, моля да сподели с нас опита си. Също ако има и други колеги горди собственици на АЛТ да споделят и техния опит! Поздрави
×
×
  • Create New...