Jump to content

mmetev

Members
  • Мнения

    32
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от mmetev

  1. Здравейте, Ще пътувам през Великденските празници и мисля да закача една каравана на колата (A6 Allroad BiTDI, 2013). Караваната е тази - https://www.youtube.com/watch?v=gHbLWklh42Q Има ли някакви особености при тегленето като например на какъв режим да сложа колата и т.н? Благодаря за информацията.
  2. Да, спирах я няколко пъти - веднъж набързо, веднъж за 5 минути и веднъж за 2 часа - пак същото. И не можа да оправи регенерирането - т.е. още ми стои в сервизен режим, въпреки, че я карах почти 70 км (около час)
  3. Имате ли идея от какво може да е това. Преди малко ми върнаха колата от сервиза, където проверяваха защо не ми свети левия фар за мъгла. Същия сервиз ми поставиха нов фар след като жената блъсна леко едни на светофар. За автоматичното регенериране разбрах и сега я карам, но за тази грешка със системата за гаснене на светофарите съм в неведение.
  4. Той човека си го е обяснил много ясно в клипчето. Джаджата, за която си дал линк е конвертор от AMI към 3 чинча. Трябва ти кабел RCA3 to AMI (34 секунда) - https://www.amazon.com/HAIN-Audio-Video-Cable-4F0051510AA/dp/B01LNA52VW За да вържеш двете ти трябва мъжко към мъжко - 3 броя. След това ти трябва някакъв плеър, който извежда към HDMI. В случая той използва Google Chromecast, но може да е всяко друго устройство (виж след 25 секунда).
  5. Лично аз не знам как да отговоря еднозначно, защото много зависи, дори и при така зададени параметри. При мен ситуацията е странна, защото разхода ми е приблизително един и същи с разлика от литър, литър и малко ако карам почти изцяло градско или извън градско. Започвам от това, че комбинираният ми разход е 10.1-10.5, като пропорцията е 60/40 в полза на извънградското. На дълъг път с каране в диапазона 120-160 почти навсякъде, а на магистралата 180-200 (къса ми е магистралата до родния град ) ми дава около 9/100. В градски условия да ми стига до към 12-13. Ако ти е важно, мога да се напъна да засека за едни 100 километра и да видя с точност, но за последните 2 месеца това ми е разхода.
  6. Колеги, Отскоро съм с Allroad BiTDI 2013 и направих ъпдейт на MMI до последната ми известна версия (900). След ъпдейта ми се появи отново опцията за четене на пътни знаци (само за скоростта) и не мога да я изключа. Появява ми се долното съобщение, което си е леко дразнещо: Иначе съм изключил двете опции от менюто, но няма ефект Моля за съдействие.
  7. Привет, За настройките можеш да видиш тук - http://www.audi-sport.net/xf/threads/faqs-frequently-asked-questions-how-to-guides-on-the-8v-chassis.198794/page-2#post-2286607 Тук също има интересна информация - http://www.howacarworks.com/files/25/pdf/page-161.pdf Ако имаш въпроси, можеш да пишеш.
  8. А има ли в случаи, в които се дава превантивно?
  9. Мите, ти какви си купи? На мен Теодор ми препоръча http://www.ebay.de/itm/Canbus-No-Error-Tagfahrlicht-XENON-Weiss-Power-SMD-LED-audi-A6-4F-C6-S6-RS6-P21W-/250897038808?pt=DE_Autoteile&hash=item3a6aa0fdd8#shId които нямали проблеми.
  10. mmetev

    Коя а6-ца да избера?

    Влади, искаш да кажеш, че гумите са блокирани от кутията, но как точно? baba, след като се отблокира ръчната при включване на D, как е била включена (освен ако не е ръчно, което не виждам смисъл да се прави при режим Р)? Добавено: Хм, сега се зачетох малко по чуждите сайтове и схванах за какво иде реч. Май трябваше да прочета повече преди да питам Всъщност при поставяне на Р, скоростната кутия блокира гумите с т.нар. "блокиращ палец", който обаче не е достатъчно силен, за да удържи колата, ако е под наклон. За тази цел се използва ръчната спирачка, чиято употреба е повече от препоръчителна. В този случай вече мога да разбера baba когато говореше за автоматичното освобождаване на ръчната при включване на D. Благодаря ви момчета за разясненията.
  11. mmetev

    Коя а6-ца да избера?

    А кое блокира колелата при включване на Р, защото аз съм спирал под наклон и при включване на P двигателя работи, но колата стои на едно място?
  12. mmetev

    Коя а6-ца да избера?

    Не съм се заслушвал, но ще го направя при първа възможност. Това, което усещам е, че когато включа на Р, колата помръдва леко и спира, което сега като се замисля може да е просто включване на скорост, а не на ръчна. При вашите автомобили как е?
  13. При мен прибирането е под формата на екстра:
  14. mmetev

    Коя а6-ца да избера?

    Както написах по-горе, ръчната се пуска автоматично, но без да светва индикатора, защото включването е по подразбиране. S режима променя настройките на скоростната кутия и е необходимо да достигнеш по-високи обороти, за да превключи на по-висока предавка. Този режим е удобен когато си в колона и искаш да изпреварваш няколко пъти с максимално ускорение (и не само, но при мен това е най-удачното използване). Както при D, така и при S можеш да сменяш скоростите ръчно от волана (ако имаш лопатки) или от скоростния лост - при режим D. Ръчната смяна е удобна, когато искаш да изпревариш kick-down-а, който е малко бавен (реагира за около секунда), а искаш да се подготвиш по-рано. При ръчната смяна на скоростите автомобила остава в режим на ръчна смяна докато не достигнеш обороти, които са в долната или горната част при смяна на предавките (например ако достигнеш 4500 оборота или паднеш под 1500) като след известно каране автоматично преминава към режима, на който си шофирал преди да минеш към ръчна смяна на скоростите. Друг начин да се върнеш в режим D e ако си минал със скоростния лост към ръчна смяна и после върнеш лоста обратно към режим D (това е хоризонталното движение на скоростния лост в режим D).
  15. Не се вижда никакво инфо, освен снимка. Ще е полезно, ако имаше повече информация.
  16. mmetev

    Коя а6-ца да избера?

    Привет, Честито за новата придобивка, пожелавам ти да те вози безаварийно много километри Относно въпросите ти: 1. Можеш да смениш D към S в движение. Просто трябав да натиснеш бутона на скоростния лост, за да направиш смяната. В движение можеш да върнеш от S към D без да натискаш бутона на скоростния лост. Идеята е да можеш да тръгнеш бързо и след това да минеш лесно към нормален режим. 2. Пръскалките се включват при включени къси светлини когато натиснеш лостчето на чистачките навътре за повече от 2 секунди. 3. Не е задължително да си на N преди да включиш на Р, но логично преминаваш през този режим като движиш лоста нагоре. 4. При включване на Р, ръчната спирачка се включва автоматично, а докато си на N можеш да я включиш ръчно, но задължително трябва да си натиснал педала на спирачката. Дано да съм ти бил полезен.
  17. AMI ли е най-евтиния вариант да се пусне AUX вход? Реално на мен не ми трябва нищо друго, освен AUX за обикновен плеър.
  18. Ясно, т.е. не е добра идея да се пробва.
  19. Момчета, рових доста, но не успях да намеря никъде дали 4F-ката има launch control или е само при определени модели. Предполагам, че си имате на идея, затова ще бъда благодарен да споделите.
  20. Търся дифузьор за A6 4F бензин (3.2, 4.2 или съвместима), за да сменя моя дифузьор. Аз съм с 4F 3.0 TDI 2008 и доколкото разбрах дифузьор от бензиновите модели ще пасне. Целта е да сложа прави накрайници или още по-добре - Remus.
  21. А аз като съм без DPF ще има ли ефект при мен - т.е. ще се увеличи ли отделянето на сажди и пушек?
  22. Един може би лаишки въпрос, но черния пушек от ауспусите от генерацията ли е или просто колата е започнала да отделя повече сажди. Т.е. след слагането на генерацията увеличили ли са се саждите (или пушека)?
  23. Здравей ВЕСКО, Благодаря ти за съвета. Това беше и моята мисъл - за съжаление нямам безкрайно време, а и с дизела до Пловдив не ми излиза сметката. Но все пак исках да попитам, защото можеше да се окаже, че цените в Пловдив са с 50% (примерно) по-ниски от останалите сервизи (колкото и да не е вероятно) и тогава би имало смисъл. Ще отида тези дни в софийския сервиз и ще ги натисна.
  24. mmetev

    Коя а6-ца да избера?

    Не съм абсолютно убеден, че тукашните коли са това, за което ги представят. Един приятел търсеше А6 3.0 2003-2006 до 150 000 километра. Беше намерил 6 коли и за всяка една беше отишъл в официалния сервиз на Ауди. Тази, с най-малко реални километри е била над 300 000. Няколко са били удряни, въпреки че според собствениците нямали никакви забележки и са били перфектни. За съжаление според мен трудно може да се повярва на обява в български сайт (визирам общите сайтове като mobile.bg и cars.bg, а не обявите в този форум, които не съм преглеждал).
×
×
  • Create New...