Jump to content

BateIcho

Members
  • Мнения

    112
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от BateIcho

  1. Купувам лятна гума Континентал 205/55/16.Трябва ми една гума.0888446117.
  2. Колега,и при Бош и при Валео регулаторите се намират под пластмасов капак.За да извадиш регулатора трябва да махнеш въпросния капак.На място е много трудно.По-добре извади генератора хем ще видиш колектор,лагери и те така.
  3. Аз като купих моето и то не загряваше нормално.Смених термостат и заспа на 90.
  4. BateIcho

    сваляне на стартер

    Kak три болта разви?Стартера се държи на два и без да свалиш компресора е невъзможно. : Цитиране на предходен пост!
  5. Цитиране на предходен пост! Моч На моята го сменях този лагер.Той е един и е доста дълъг.Избих го на преса купих си нов и по обратния ред.Моята е дизел,но мисля ,че няма разлика.
  6. Колега,първо извади клемореда и ако секрета работи коректно значи е клеморед.Ако проблема остане трябва да се вади секрета,а там филма е малко по-сложен.
  7. Здравейте колеги.От известно време записва следната грешка.01425 Yaw rate senzor G202 signal wire.Какво значи това и къде да го търся.Колата е А4 2000г АJM дизел.Поздрави и весело изкарване на празниците.
  8. Цитиране на предходен пост! Както е казал народа алкохола е враг на пола,чрез плодови соковИ към полови скоковИ.Дано ми прости колегата за спама.Не се сдържах. :bia
  9. Колегата Гризли изработва и продава такива колелца.Праща и по куриер.Точен пич е.:zustimm:/>
  10. Е колеги все пак ток се мери не се гледа.Нищо лично.
  11. Колега и при мен беше същия филм.Когато я палих пискаше в един момент почна да се шашка централното и пазбрах,че оттърване няма и си купих акумулатор.Оттогава насам никакви проблеми.
  12. BateIcho

    Проблем с мигач

    И при теб колега проблема е в ключа.
  13. Сега във връзка с проблемния алтернатор на колегата може и да са прави,че не искат да сменят диодите.Тези които са афтърмаркет не държат.Като натовариш системата с клима вентилатори фарове и др.диодния блок загрява сериозно и диодите се предават.Просто няма как да сложиш такива диоди и да дадеш някаква гаранция на човека. Сега за портокола към здравкича .Алтернатора,който си снимал не е москвичов а е самарен и е с вграден регулатор а не с външен такъв.Хайде със здраве.
  14. Здравкич прав си но не съвсем.В старите коли като Москвич 408 да речем са монтирали динамо,което също е постояннотокова машина но за разлика от алтернатора няма диоден изправител.Алтернатора произвежда променливо напрежение,диодите го изправят и така,докато при динамото няма диоди защото се възбужда статора и в се индуктира напрежение в ротора,което се изправя благодарение на схемата по която е навит после през четките,релето за обратен ток и в батерията.Основен недостатък ниската мощност.При сегашните коли алтернаторите са около 150А какъв ли размер щеше да има такова динамо.Сигурно клкото стартер на Краз.
  15. Здравейте колеги.И аз карам PM вече 12г.Желязна работа.Няма счупвене.Преди около година почнаха да ми мърдат тихите обороти.Ту 900 ту 1200-1500 че са стигали до 2200-2300.Грозна работа.Оказа се стъпковия мотор.В него има освен моторчето и един контакт,който се натиска от механизма на газта.Като пуснеш педала на газта механизма натиска този бутон и контакта вътре дава сигнал към компа да мине в режим на пр. ход.При мен този контакт нямаше верига.Пръсках го чистих го но без особен ефект.Като поработеше малко и оборотите пак полудяваха.Накрая го смених с друго( втори шанс) и засга всичко е ОК.
  16. BateIcho

    Проблем с централно

    Сърдечно благодаря на всички.Нали все пак затова сме тук.Да помага кой с каквото може.А относно моя проблем купих нов акумулатор вече не писка при запалване и не се заключва (засега поне).Весели празници желая на всички.
  17. BateIcho

    Проблем с централно

    Да по принцип съм съгласен с теб,но ако проблема е в бутоните би следвало да не работят коректно,което ще рече да не сработват всаки път,ту единия работи ту другия,а те и двата спряха отведнъж.И ако проблема е в тях защо бе джанъм в момент на запалване се отваря задната врата (колата е авант).Къде е тук ролята на бутоните.Дяволска работа.
  18. Здравейте колеги.От около 2 седмици при запалване ми изписква 3 пъти и после всичко е нормално.Разбрах,че това е заради слабия акумулатор.Когато я запалих тази вечер ми се отвори багажника.Слязох и го затворих но не мога да го отворя отвън.Отваря се само със средния бутон на ключа.И сега всеки път щом я запаля ми се отваря багажника.Дали проблема е в централното или другаде.Колата е А4 2000г. фейслифт
  19. Купувам мрежа за А4 2000г фейслифт авант.
  20. Не колега,на място е невъзможно защото няма място за инструмента,който развива шайбата.Динамото се вади сравнително лесно само по-трудно се вади долния болт понеже е дълъг и опира във вентилатора.Трябва да прецениш на място какво да направиш за да извадиш болта.И като вземаш шайба задължително INA.Вярно е по-скъпа от ZEN на пример но "държи" значително повече.
  21. Точно така трябва да е.Шайбата трябва да се върти "мазно" в обратна посока.С времето олеква и почва да се върти доста леко,което е "нишан",че е тръгнала.Е все пак вечни неща няма.
  22. И аз имам оригинални от А4 15".Перфектни с оригинални капачки.Продавам ги защото минах на 16.Цена 160лв.
  23. Имам фар от А4 2000г. фейслифт.Рефлектора е счупен,но лупата е перфектна.
×
×
  • Create New...