Jump to content

Nikolay Dekov

Members
  • Мнения

    45
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Nikolay Dekov

  1. Здравейте, може ли някой да ми изкара схема на свързване на Trailer Control Module J345 към Central Convenience J393. Мерси.
  2. Някой случайно ако има за продаване теглич оригинален със всички модули да драсне едно Л.С.
  3. Да не влиза в регенерация на DPF?
  4. Nikolay Dekov

    Хидроблок

    Колега , изпрати блока в MidAvto Варна да ти го изтестват на тестера. Може да има и проблем вътре в някой клапан освен в соленоидите. Ако не ти се изпраща аз имам соленоди , мога да ти ги дам да ги пробваш сменят се за 30 мин.
  5. Може и с LG 6 да се кара, разликата е 20лв на литър. При ремонт после влизат 10-11л в кутията, това са 200лв разлика. В повечето сервизи сипват LG 6 след ремонт. Като изпращаш хидротрансформатора за ремонт е препоръчително да изпратиш и клапанното тяло за тест, защото може проблема да е тръгнал от там.
  6. При по-новата версия на софтуера , докато температурата на маслото в скоростите е под 40 градуса не се подава сигнал към соленоид N6 , който заключва съединителя на хидротрансформатора и като се подаде газ на 3-4-5-6 се вдигат рязко оборотите все едно буксува. Ако го прави при загрято масло , значи няма достатъчно налягане на маслото да се заключи съединителя или е приключил и пързаля. От там ако карате така прегрява маслото и пали фрикционните дискове на пакетите и става все по-весело.
  7. Здравейте , продават се напълно рециклирани оригинални фарове с нови рефлектори ,почистени и полирани стъкла и с поставено защитно фолио 3M. Гарантирано изглеждат и светят като нови. Имат гаранция 1 година , включително и на ледовете. А6 4Ф: Ксенон без завиване налични 5-6 комплекта.Цена за комплект 500лв необорудвани. 900лв. оборудвани с D2S баласти и крушки. Ксенон със завиване. 1 комплект. Цена 600лв. комплект необорудвани. 1200лв. оборудвани с D2S баласти и крушки и модули за завиване. Фейслифт ксенон без завиване налични 3 комплекта 800лв. комплект необорудвани. 1500лв. оборудвани с D3S баласти и крушки. Има опция да се смени корпуса на фара за да може да се монтира D2S ксенон и да се поставят на коли преди фейс цена 950лв комплект. RS6 ксенон със завиване.Цена 1600лв комплект необорудвани. 2300лв. оборудвани с D2S баласти и крушки и модули за завиване. Q7 преди фейслифт: Ксенон без завиване. Налични 3 комплекта. Цена 600лв комплект необорудвани. 1000лв оборудвани с d1s крушки и баласти. А8 Д3 фейслифт: Ксенон със завиване. Продават се само комплект. Цена 1100 необорудвани. 1700 оборудвани с D2S баласти и крушки и модули за завиване. Има налични и други модели за Ауди, БМВ и Мерцедес. За повече информация тел. 0887 557 769 - Николай.
  8. Колега , няма никакъв проблем с ремонта на дневните. Имам един приятел който ги ремонтира , както и завиванията на фаровете и всичко останало. Виж farovete.com , там има номер за контакт. Гарантирам за него. Кажи ,че аз те пращам. Поздрави!
  9. Към 10 литра масло отиват, филтъра и гарнитурата са 100лв. За сваляне и качване в София взимат 2-300лв. Съединителя на хидротрансформатора заключва някъде към 1800 оборота на 3-та ако се кара с малко газ. Тогава претриса ако е тръгнал. След това не тресеше, поне при мен. Зависи доколко е износен.
  10. Това в Латвия не е представителство на ZF , a фирма която рециклира скоростни кутии. ZF германия продават рециклирани хидро трансформатори , хидро блокове и цели кутии. Можеш да си ги поръчаш от всяка фирма , която внася ZF части.Идва хидро трансформатор запечатан в кутия с надписи ZF. Плаща се цената + депозит и като ти сменят хидро трансформатора връщаш стария и си взимаш депозита.Навсякъде казват, че при фабрично рецклирания от ZF, качеството е в пъти по-добро и много по-малка вероятността пак да се счупи.
  11. Хидро трансформатор фабрично рециклиран ZF - 1200-1600лв. Нов 2+. Малко ZF LG 8 (зеленото) 54лв/л. + филтър и гарнитура - 700-800лв Ако се сменят вътре втулки + фрикционни дискове 200-300лв Ако се слага ремонтен комплект на хидро блока + някой клапан още 400-600лв. Работа 600-800лв ако се разглобява кутията , иначе 300 ако само се сменя хидро трансформатора. Смятайте си . Може да се мине и по-тънко с БГ рециклиран хидро трансформатор - 500лв и със LG6+ масло (синьото) 35лв/л.. Коко каза , че слага от синьото масло . Аз лично реших да не ми прави той колата, понеже ми се стори нерентабилен.
  12. Адапрация се прави след ремонт, смяна на масло или ъпдейт на софтуера, за да се адаптира мехатроника към новите условия на работа. Иначе се самоадаптира кутията постоянно. Ако имаш проблеми с превключване на предавките, подритване и т.н. може да се пооправи с адаптацията , но ако проблема е механичен няма да има голяма разлика. По едно време и Стефан правеше адаптации , чуй се с него.
  13. Открих нещо интересно в един документ на ZF за 6HP19A , за маслата които може да се ползват за предния диференциал и за торсена.Може да се ползват като алтернатива на ботилираните в опаковка Ауди . Намират се в бг на по-добра цена. Oil volume: 9 l transmission oil No. S671.090.311 (green) and 1,05 l differential oil No. S671.090.163 and 0,528 l Torsen differential oil No S671 090 163 No. S671.090.163 and 0,022 l Sturaco oil No. S671.090.167
  14. А като няма адаптации , трябва ли да се прави ъпдейт на софтуера като се минава от жълтото масло към синьо или зелено?
  15. И при мен беше от задните седалки. Чуваше се само зимата , когато е студено. Взимаш един спрей течна смазка, отключваш задните седалки и ги наклоняваш напред и пръскаш долу по механизмите където се движат.
  16. Предлагат ти G 060 162 A2 , защото другите вече не се предлагат от Ауди. Ако колата ти е 2004 , най-вероятно си със жълтото масло и стария софтуер. Не е хубаво да се смесва жълтото масло с другите. И задължително се прави ъпдейт на софтуера и адаптация на кутията след тази процедура! В този документ е описано точно как се прави процедурата за минаване към синьото масло, но за зеленото важи същото. http://uberlame.com/a6_tsb/Transmission/Chirping,%20hooting,%20squeaking%20noise%20when%20shifting%20between%203-4.pdf Поздрави!
  17. Nikolay Dekov

    A6 4F Xenon Retrofit

    Значи ги слагам , без да правя нищо и без да прекодирам за лед и работи без да премигва така ли?
  18. Nikolay Dekov

    A6 4F Xenon Retrofit

    Сподели модела на крушките , откъде ги купи и правят ли се допълнителни интервенции , че и ние да си сложим.
  19. Съмнявам се капачката да оправи проблема. Гледах разширителния съд, няма следи от спуквания, няма и осезаеми загуби на антифриз. Досега за 2 години съм доливал само след обезвъздушаване.
  20. НЕ съм . Обезвъздушавам , рециркулационната помпа заработва , тръвгвам и карам с пълна газ колата 2-3км и няма проблеми, парното е на 6. И в момента в който спра и оставя колата да работи на празен ход помпата спира и като отворя кранчето за обезвъздушаване пак има въздух. Някой да има идея какво се случва? Мериха ми антифриза за газове и показа , че няма.
  21. И аз имах същия проблем с кутията и изгорелите свещи преди време. Тази кутия от топлината се измята и не ляга хубаво капака върху уплътненията. Трябва да се извади цялата кутия и да се понагрее оттук-оттам с пистолет за топъл въздух и да убедите ,че ляга хубаво капака , за да не влиза пак вода или да се купи нова. Откакто я оправихме не съм имал проблеми. През тази кутия влизат и едни кабели вътре в купето и като влиза вода там , влиза и вътре под стелките . Провери дали пак няма вода в тази кутия. Няма да се учудя да ти идва от там проблема.
  22. Колеги , преди 2000км смених дискове , накладки и спирачна течност. Дисковете и накладките са АТЕ 347мм , спирачната течност е TRW ESP и не съм доволен. Преди най-вероятно са били ОЕМ , понеже за пръв път се сменят в БГ. Педала седи по-твърд и колата не спира както преди. Имате ли идея на какво може да се дължи по-твърдия педал. Калпава спирачна течност или по-твърди накладки?
  23. И как го сменяте това масло? Имате ли флъш машина или колкото изтече и после доливате?
  24. Антифриза е допълван и е обезвъздушено.И пак има въздух. Колата си духа перфектно, когато е в движение и си държи 90 градуса. Като спреш на място, почва да духа студено , понеже рециркулационната помпа е изключила и не влиза топла вода в купето. Не виждам какво общо има фреона и компресора на климатика с топлото и рециркулационната помпа. Днес ходих да ми мерят за газове в антифриза и казаха ,че няма. Парите не са проблем. Климатика работи перфектно лятото
  25. И аз имам същият проблем! В тръбите има въздух (дори и след обезвъздушаване) и рециркулационната помпа влиза в грешка, че е преминала максималните обороти.Когато се включи рециркулационната помпа се чува едно къркорене от тръбите. Колата си загрява и си държи температура.
×
×
  • Create New...