Jump to content

Стартер


Cocteau

Recommended Posts

Проблемът е, че днес на няколко пъти стартера не зацепи към двигателя, върти си се но нищо не се случва. След около десетина опита се получи, но проблемът не изчезна докато не разходих колата по няколко дупки.

Почти ми е ясно какъв е проблема, но ще се радвам на всеки съвет за да не откривам топлата вода наново. Кова е цената на ремонта и дали стартера е труден за демонтаж?

П.С. Писна ми да съм най-активен в раздела сервизи/ремонт. :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ако е бендикса няма да се завърти стартера изобщо !може четки да са питаи някои мастор!инак не е труден за демонтаж! :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

често се случва да се оправи с смазване,но трябва да го свалиш за да видиш какво му е,абендикса трябва да се върти само в едната посока,

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Същия проблем преди 2 - седмици. С едно почукване с чукче по бендигса реших за момента проблема. Бендигса си сътой от метален цилиндър движещ се доста плътно в друг и с годините смазката си променя структората а и влиза влага та едно почистване и смазване наново решава проблема.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

и аз имах подобен проблем. тук имаше тема за сервиз/работилница от който се възползвах и съм много доволен като работа и обслужване...хората ме взеха на минутата и след 2 часа всичко беше ок...сменен бендикс и втулки. ако си от София сервиза се намира от х-л- Хемус посока Семинарията...малко преди първият светофар в дясно...има достатъчно видима табела "ремонт стартери и алтернатори"...

Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най обикновенно се минава с почистване и смазване на бендикса,моя на старата ми Б3-ка го направи тоя номер,когато и мих мотора с пароструика.След няколко "празни"завъртания реших да действам грубо,вклю4их на скорост разбутах колата напред назад и върна бендикса(а и спочукване по стартера с чукче не стана преди това).След тоя случай взе да го прави по често докато не ми писна и отидох в сервиз кадето се оказа че бендикса си е съвсем наред,ама е клеясал и отвреме навреме не връща,особенно кога то времето е студено и влажно.Почистиха го,смазаха го и никакъв проблем след това(а преди това разни майстори ми обясняваха че бендикса е за смяна). :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

стартера явно е за смяна на втулките и бендикса или ти е замазан венеца на коляновия вал, като угасиш колата винаги спира на две места на венеца поне при 4 цилиндровите и при палене там се замазва венеца и затова както каза колегата по горе е много добра идея да включиш на 2 ра бутваш манинко да преварти коляновия и пробаш пак... поне на ладата едно време вършеше чудеса...:()))

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...