Jump to content

iwanst

Members
  • Мнения

    219
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от iwanst

  1. Ха ха ха...И за новите коли ще е с избор - лява или дясна резервна гума предпочитате. То като се замислих, ако е с посока на въртене, на новите коли как е монтирана резервната - лява или дясна?
  2. Веригите ако тракат може ли да се сменят само горните и обтегачите в главите без да се вади двигателя или вадене и всичко накуп. И после след толкова разглобяване сглобяване няма ли да тече масло и какво ли не и вече няма да е същата кола. Това с вадене на двигателя на 150к за смяна на вериги за 3к. ми звучи меко казано безумно. Ангренажните ремъци им дават смяна на 150к.
  3. Да се възползвам и аз от темата. Обслужването на веригите на колко км. е? Получавам противоречиви мнения - 200к или 100к, а теоретично не се сменят. Блока като е от някаква модерна смес от капачки за буркани може ли да се скапе от сярата и лош бензин и как му влияе газта? BRC и Landi Renzo уж имат точно за този двигател газова на газова фаза с 15 -20 процента бензин - някой има ли опит?
  4. Запушено е някъде и недостига газ или изпарителя е за мембрани. Филтъра на газовия клапан на течната газ сменен ли е? Ако работи добре на високи не е от филтри и трябва да се пренастройват карти и т.н.
  5. Meizu Mx4 - 619 лв. от технополиса. http://www.technopolis.bg/bg/GSM/GSM-MEIZU-MX4-M461-GRAY/p/577300
  6. При отделните ако сушилнята е по-висок клас с термопомпа, консумацията е в пъти по ниска, но в сушилнята се едно са наблъскали малък климатик със се външното тяло и вътрешното. При 2 в 1 незнам да има сушилня с термопомпа.
  7. Отделни, а сушилнята да не е беко с термопомпа, че са ужасно шумни.
  8. Малка е гаранцията за може като изтече с кеф да си сменяш сам накладките... даже без гаранция трябва да е още по скъпо... а и по сервизите принципно не им се занимава със стари коли...
  9. Предни амортисьори Пасат B5, Audi A4 - Bilstein PNE-3116 нови - 150 лв. двата http://web1.carparts-cat.com/default.aspx?...8004&12=140 тел. 0884128845
  10. +1 за плазмата Избора го направих преди 1 година и сега пак би бил същия. ЛЦД то на обикновенна телевизия кофти излежда.
  11. Взех си едно подобно 2600 милиамперчаса за 12$ от ибея вътре има една бесно куца батериика размер като половината на обикновенна батерия 1,5 волта. За нищо нестава, а маи и продавача си го знаеше защото след като го оплюх с негативен рейтинг ми върна парите през пейпала.
  12. Офис 97 дето е бая стар става с копиране на папката от program files даже може да си го стартираш от шерната директория, по-новите си трябва инсталация.
  13. iwanst

    Обслужване на Халдекс?

    Един цитат си направя: Това нещо отзад се нарича фаинал драив и по просто казано се състои от диференциал които има към 1 литър обикновенно диференциално масло и пред него Халдекс съединителя. Маслото в диференциала се води че няма интервал за смяна а само се долива има пробки за изтакане и за доливане която е и за нивото. Халдекса има филтър които се сменя на 60 к и маслото мисля беше на всеки 30к. При Халдекс 1 ва генерация (2000-2004) филтъра е откъм пътническата страна на кардана(противоположно на шофьора) и за отвиване си трябва специален ключ иначе си е мъка. Оригиналния филтър е метален с филтърен елемент (предолагам са замислили да се сменя само елемента първоначално) а филтъра за смяна от ЕТ е пласмасов целия и е към 60 лева. Маслото е специално в тубичка за силикон към 300 грама - 30 лева някъде и се изтака когато е топла колата от една пробка наи отдолу а се налива от една пробка от срещуположната страна на филтъра като се гледа назад отдясно горе в коруса на халдекса и е с малко по голям шестограм маи 7 ца а за изтакане беше нещо като 5 ца. При Ауди А3 и ТТ маи няма стигане до пробката за наливане и там е се налива през пробката за изтакане и си е малко садо-мазо. Халдекс 2 поколение от 2003 натам екуто е от страната на шофьора и пак има филтър и силикон но нямам идея къде са му пробките.
  14. Поглеждат дали надува турбината пове4е от необходимото и предполагат 4е има чип хич не е нужно да са супер сервиз занимаваш се само с вносни чипове. А ако имаш некав супер хубав чип дето не надува повече от заводското незнам как ще я хванат освен ако не гледат фаилове 4ек суми щуротии и то не с обикновенни диагностики, ама пък и чипа предполагам нема да прави нищо особено. А бобините си горят когато си искат, като че има някакъв проблем старене на самите бобини ако смениш и 4те по 60 лева некъде 240 лева требва да забравиш за проблема примерно за 4-5 години.
  15. Без да зимам страна. Само до това мнение прочетох но ако аз бях автора на темата трябва да съм луд да се се навия на такова замерване след като вече съм с оригиналния чип. Каква е гаранцията че Сумиста няма да му сложи чип които няма нищо общо с първоначалния.(примерно опитва с някав чип нищо нестава но не си признава става патардията връща му първоначалния и готово. А после Сумиста купува ако се наложи след целата тая патаклама и публични хранения един чип от някои супер корифеи от нова зенландия за 10000 евро примерно и с него отиваме в Хеед).
  16. маи се разрегистрира на друг комп... требва пак да се лекува
  17. Уплътненията на помпа дюзите, тръбите в главата които захранват дюзите с нафта...
  18. iwanst

    VPN

    Наи добре си смени доставчика...
  19. Универсална сонда NGK 4 изводна за 1.8Т АRX двигател шкода октавия веднага набива грешки и екуто не я ебава за нищо веднага я махнах. Преди това беше универсална на бош на неколко хиляди свети на таблото лампата и после сама гасне грешката е от ламбдата изкарах някъде към 50к с нея преди да и прекъсне подгрева (ма може и от газовата да са грешките били). Третата вече беше оригинална за са няма ядове 10 хиляди някъде (360 лева беше в ЕТ за 200 я взех от http://www.elinexltd.eu/). А в това че универсалната и оригиналната на бош са еднакви дълбоко се съмнявам щяха да са с еднакви номера(имаи предвид оригиналната си идва с куплунга а универсалната с едни измишлиотини ама тва и е наи малкия проблем).
  20. Аз пък пуснах питане по меила за едни гуми 1 месец никъв отговор е неможаха да ме спечелят 136 лева беше при тях дънлоп фастреспонс 195/65/15, взех ги от http://www.vktyres.com/ на 140 веднага без чакане от 5 дена и дота беше 1009.
  21. Не я ли взеха за музея.... или казаха масло ти не требва на тия километри си е чудо че върви а на едно чудо масло му не трябва...)))
  22. Тоя рутер си е боклук. Вземи си един Линксис за стотина лева и това е. Длинк може и да са ставали за нещо ама е било отдавна и където при мене е имало нещо с тая марка особено суичове е сменено с Allied Telesis. Имам същия рутер отпадък скъсва ми нервите забива особено след спиране на тока няма безжична мрежа и след няколко рестарта се оправя. Не виждам как може да си купя рутер и тия дето са го произвели от длинк да разчитат че ще му променя кво ли не за да тръгне както трябва.
  23. iwanst

    Джанти за А4 Б5

    Офсета доколкото знам е разстоянието от главината до центъра на джантата. Колко е по голямо ЕТ то толкова е по навътре джантата. По малко ЕТ по изнесени са джантите. Тоест ЕТ45 с фланец 10 мм става като джанта с ЕТ35... И съответно от значение е офсета и колко е широка джантата за това колко ще е навътре или навън... че гледам бая народ се бърка
  24. Мдам..... верно бре... А защо на пасат с ATJ помпа дюза на маркучите от резервара дето влизат в филтъра на контакт никаква нафта нищо... иначе пасата пали за 3-4 секунди въртене...
×
×
  • Create New...