Jump to content

Препоръчайте добри летни гуми размер 215/55/16


Recommended Posts

Объркал си се, да :) То може ли човек да помни всичко. Threadwear-a на Energy Saver-a е 400... :stupid: За пример аз имам чифт Primacy HP с threadwear 280, което според мен е вече по-нормално :)

Редактирано от Daniel_Atanasov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 112
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Викат му tread wear, и определя колко твърда е една гума,

Добре де, но говорим за гуми на 1г или до 10000км пробег... Възможно ли е толкова фрапиращо различно да се държат?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

Колеги,доставиха ми новите гуми- Contipremiumcontact 5 215/55/16 93 V ,treadweare 280.Произведени в Чехия,макар да очаквах в Германия DOT 10/12 Гумите са с прав модел на протектора и широки 4 канала и изглеждат много добре.Нещо ме теглеше към ADRENALIN RE002,нали от 10г карам само BRIDGESTONE,но преди 15дни reifen.com още не ги предлагаха.За пръв път ще съм с CONTINENTAL и дано не съм сбъркал с избора.Благодаря за информацията,която можах да ползвам във форума и на всички които взеха отношение по темата!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...

Наистина нямам обяснение за това...

Моята кола е тон и половина, като се натовари сигурно става над два тона...и на сухо и на мокро не съм усещал такива проблеми...Влизал съм с висока скорост в големи локви...изтръпвал съм и кръвта ми е нахлувала в главата, но...почти никакъв аквапланинг. Правили сме гонки с едно приятелче по магистралата ни към Бургас. По завоите нагоре не съм усещал ни най-малко приплъзване... Преди няколко лета в един от най-горещите дни се прибирах от София към Варна. Термометъра на таблото показваше 38°С около В.Търново и при скорост над 120км/ч усещах носене и люлеене, но божа работа колко е била температурата на асфалта... Три пъти сме ходили на екскурзия до Чехия, 13-14 ч?са непрекъснато каране, доста време със 130-150км/ч, никакви забележки към гумите. Който е карал по Хитлеровите магистрали, знае какво е усещането когато се изпадне в резонанс... <_<

Здравейте, и аз имам Dunlop SP Sport 01 с кола над 1.5 тона (215/55/R17), не мога да кажа лоша дума за тях. И моите са над 50к км. Дори не са износени, имат доста приличен грайфер. Определено си търся да си взема пак Дънлоп, samo че новите DUNLOP SPORT MAXX RT са с индекс Y, аз определено няма да карам с 300км/ч. Прочетох че по-бавно загрявали и до тогава колата не била толкова стабилна. Мисля да си взема DUNLOP SP SPORT FASTRESPONSE и ако имам забележки да ги сложа отзад и да си взема други за предни гуми.

Успех и безаварийна с каквито и гуми да карате.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 5 months later...

Бях с MICHELIN PILOT PRIMACY 205/60/15, но не бях очарован <_<

Бързо стареят, стават "пластмасови" и сцеплението е под всякаква критика.

Колеги, не се вманаичавайте. Помня времето когато да си намериш Видинки беше проблем. Гуми Виктория румънски продаваха с връзки в Риба и рибни продукти. Да не говорим за Стомил, Барум или югославските Тигър. Ако не сте състезатели или нещо подобно не виждам защо ще сте толкова претенциозни. Какво му е на Мишлена пилот примаси? 10 години карах Опел омега с Ласса /летни/. Още са годни.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, не се вманиачаваме, но чувал ли си, че заради кофти гума си отива живот и пак заради гума се създава живот :hilezh:

Изброените... видинки, виктории и компания са слагани на коли, които са развивали конструктивна скорост около 100 км/ч (над това е било рядкост и рисково преживяване.. ако оцелееш). Автомобилите в момента са с доста по- различни характеристики от тогавашните.

Редактирано от eic-idimitrov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Прав си колега. Нашето поколение е увредено от вечното нямане едно време и се радваме на всичко. Все пак Мишлен пилот праймаси са хубави гуми. Жалко ,че не се произвеждат вече. Мисля, че им даваха до 240 км/ч.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Впрочем може ли някой да ми каже нещо за зимните гуми на Уест лейк.Малко късно питам, защото ги сложих вече. На мен ми се видяха добри. Меки на пипане, асиметрична шарка на протектора и най-вече сравнително евтини. Ще ги карам на Ауди А6 2,4 бензин, 177 к.с.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Взимай смело, ще останеш приятно изненадан колко добре се държат :zustimm:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От летните, за сега най-много ми харесват мишелин пилот ексалто 2 и пилот спорт 3. Най-голямото им предимство е, че имат почти еднакво сцепление при 10 и при 30 градуса. Много гуми са добри на топло, но на 5-10 градуса стават много зле..Отделно, издържат повече км, от конкуренцията в класа си.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...