Jump to content

Завеждане на щета(и) към Армеец


Recommended Posts

Здравйте колеги ;) От почти година вече съм с кола и съответно си направих и пълно автокаско. Веднъж обикалях по едни селски пътища и си одрах колата и от двете страни от храсти. Знам че трябва да се обадя на телефона който имам към застраховката но какво да им кажа. Щото и да им кажа че така съм я намерил невърви много, все пак не е примерно една драскотина (да кажеш че някой минал и задрал), а са много, за радост много леки и повърхностни и от двете страни. И другото което имам луфт на предната броня с капака който от момента на снимане преди година и сега е по голям - мога ли и него да заведа (то и без това съм леко надран от едната страна на бронята, тъйче може да мине за удар на паркинг) ??? Имам право да си оставя колата в доверен техен сервиз и те да се оправят!!! Дайте ми съвет какво да направя, какво да говоря, мога ли и двете щети да заява и т.н.

Благодаря предварително.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега на предният ми автомобил който беше кьм Армеец,сьм завеждал и най малките нередности но агентьт ми удряше яко рамо.Принципно тях не ги интересува от какво са(поне така си мисля).

Редактирано от sstambo
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Леките драскотини ги излекувай с пастиране - в Габрово има мн. добър човек - май ти е наблизо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, а какво казва агентът/брокерът ти? Не знаеш ли, че имаш право да потърсиш съдействие от него? Той е взел комисион и срещу него ти дължи поне минимално съдействие. Не го пише никъде, но си е етичен кодекс. Притеснявай го! Друг е въпроса ако си сключвал полицата в някой офис. Това вече е грешка, защото вероятно няма да ти обърнат внимание.

Иначе щетите отстрани по колата можеш да си ги заведеш спокойно, казвайки самата истина. Само гледай да не си признаеш, че са минали седмици наред! Било е в близките три работни дни, минавал си през стеснен участък от пътя, поради провиснали храсти и не си имал възможност да го предотвратиш. Ще ти дадат обаче само пастиране. Ако не ти задържа нокътя като минеш напряко през драскотината, значи не е засегнало боята, а само лака.

За другото с луфта на капака не знам какво да те посъветвам. Изглежда като да няма заст.събитие, на което да се позовеш. Просто така възникнал луфт, не е нещо, което да се уважи и плати. По-добре качи някакви снимки, иначе е трудно. Звучи ми като невъзможна щета така.

Успех! :zustimm:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Искам да попитам , каското дали покрива кората , която е под двигателя ? Колата още беше нова , когато минах през един коловоз и я потроших , но си я бях пооправил и не ми създаваше проблеми. Преди няколко дни се откачи почти цялата и не ми се занимава пак да я оправям . Също така ще се води ли като събитие , защото правят отстъпка , когато няма никакви щети от началото на застраховката .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Публикувано (Редактирано)

Към колегата daks : Добре колега а няма ли да ми направят проблем че е и от двете страни??? Да беше едната разбирам да ми я приемат без проблеми ма и двете. А за луфта - има на какво да се позова че е станал - щото имам дълбока драскотина на предната броня. Ма пак стават две щети. Не е ли по добре да кажа че са ме надрали - я нещо деца са играли, я нещо са разчиствали след зимата :?

Редактирано от G.Petrov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...