Jump to content

Почистване на дебитомер


Recommended Posts

Здравейте колеги, от дълго време се каня да почистя дебитомера, защото не работи както трябва. Обаче не мога да намеря в Благоевград никъде където да продават спрей точно за тая работа. Предлагат ми спрейове за дросели, карбуратори и спирачни апарати или накладки, не знам точно. За последното ми обясняваха, че било контактен спрей, който почиствал всякаква мазнотия мръсотия и майсторите го купували най-вече него защото вършел наистина много добра работа при почистването на дебитомери. Та въпроса е да пробвам ли с това или с който и да е от тези спрейове или да продължавам да търся специален спрей? Дебитомера ми е от този вид и как най-добре да го почистя, тъй като не се разглобява както в повечето теми които намерих по въпроса? Благодаря.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Знам го това, но като отидох те ми казаха, че в момента нямат такова. Затова питам за алтернативните.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Единственото което ми предложиха на Лики Моли беше пак спрей за дросели. Явно в Благоевград не ги купуват тия спрейове и не се продават :( То лесно ако намеря спрей за дебитомери, но само за дросели и спирачки ми предлагат и затова се чудя и събирам мнения ако пробвам с тях какъв ще е резултата. Или някой колега от района ако има останал да се разбера с него.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така, почистих със спрей дебитомера, но още не съм го закачал на Вагкома за да видя има ли разлика в показанията. От малкото километри които навъртях на колата от тогава впечатленията ми са, че може би има леко подобрение. Усеща се лека пъргавинка още в 1200 об. Но като цяло не е това което очаквах и не е кой знае какво. При самото почистване изпадна доста мърсотия, и сигурно имаше още да изпада, но ми свърши флакона. Не смятам да взимам друг и да пръскам, най-вероятно следващата стъпка ще е нов дебитомер, но няма да е скоро, за сега и така върви :P

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това с чистенето е до време. Да се закрепи, или за 5-6 месеца да, но после пак почват циганиите. Проблема се решава с нов или втора ръка изряден.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...