Jump to content

Audi Q5 ще се произвежда в Германия


loshoto

Recommended Posts

От централата на германския гигант Audi съобщиха официално, че са взели решение производството на изцяло новото й попълнение- Q5, да се извършва във фирмения комплекс в Инголщад. Сглобяването на автомобилите ще започне през 2008 година. През следващите две години в завода ще бъдат инвестирани около 300 млн евро. В процеса по “раждането” на новото Audi Q5 ще бъдат ангажирани около 1 500 човека.

“Решението демонстрира какъв потенциал за индустриално производство има в Германия”, заявява Мартин Винтеркорн, председател на управителния борд на Audi AG.

Решението за сглобяването на компактния SUV /Sport Utility Vehicle/ Audi Q5 в Инголщад е третата решителна крачка за родното му производство, която прави гигантът само за последните няколко месеца. Първото от тях беше за сглобяването на новото А5 отново в Инголщад, а само преди няколко седмици стана ясно, че суперспортното Audi R8 ще се произвежда в Некарсулм. R8 ще се предлага в няколко модификации. По всяка вероятност, базовата версия ще бъде екипирана с 4.2 литров, V-образен, осемцилиндров FSI двигател, който ще гарантира максимална мощност от над 420 конски сили.

Сглобяването на R8 ще започне през третата четвърт на тази година и заедно с новия Q5 ще доближи Audi до предвидените продажби от 1.5 милиона автомобила в година. Цел, която си поставиха от германската компания, и която трябва да бъде достигната през 2015 година.

http://auto-press.net/index.php?cat=1⊂=1601

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Прекрасно решение, само да бяха казали, кога ще стане и по джоба на обикновеният българин, щото амън от недотрепани мутраци, дето не могада да броят до толкова, колко топлащат за тези коли.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

само да бяха казали, кога ще стане и по джоба на обикновеният българин

Роска,тая дата я има само във вечния календар! :flehan:

А за недоотрепаните мутраци- за тях се "грижат" редовно,само дето дупчат хубавите колици.Язък! :respekt:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...хубавите колици.....

ама от това не стават наши, нали?

Както и да е, да не обръщаме темата в поредната препирня..... :respekt:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...