Jump to content

Схема на свързване Subwoofer


ggbg

Recommended Posts

Колеги, някой може ли да ми помогне!? При покупката на моята А3-ка 5врати ми дадоха и оригинален Subwoofer, но оригинално окабеляване няма и не зная как да го свържа, тъй като нямам никаква схема, а и не зная пиновете на буксата за къде са. Четох доста във форума, но не намерих схема, а може би съм пропуснал нещо. СД-то ми е пайнер и има четири изхода тип"камбанки" за Subwoofer. В момента работят само предните колони, а кабелите за задните отиват към багажника и са срязани под задните седалки. Предишният собственик е прерязял всички кабели за свързването на буфера, който той си го е поставял - предполагам. Като гледам дори е имало и някакъв усилвател, но за съжаление всичко е прерязано така, че нищо не може да се разбере. От прочетеното досега разбрах, че буфера се свързва към изхода за задните колони на СД-то и от там тръгва за задните врати. При мен е така, но със срязани кабели. Буксата ми е с 10 пина, а именно (1-черен дебел, 2-черен тънък, 3-червен тънък, 4-червен дебел, 5и6-зелени, 7и8-жълти, 9-син, 10-кафьв. Буфера ми е на НОКИА, а ето и номенклатурата - JTB 34861 8L0 035381 49134 10291/03. Благодаря предварително!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мисля, че при оригиналното окабеляване при А3 (8L) кабелите от радиото първо отиват в woofer-a и от там към задна линия.Имаше колега който си беше поставял bose система с кабели и беше описал как е точно.А за твоя pionner защо не си изтеглиш едно сервизно и да видиш тези четири камбанки за какво са (директно включване на woofer или за допълнителен усилвател) :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При нормалните Subwoofer-и е същото положението. Те разпределят към задната линия сигнала. На мен ми го приспособиха в един сервиз в нашия град, нямам идея как успяха без схема. Но като цяло не се надявай на нещо качествено като звук. Aко имах възможност да се върна назад и да избирам да я правя ли тая процедура - нямаше да я направя.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз си купих тук от форума оригинален Subwoofer Ауди и ходих да ми го сложат отзад в калника, но честно казано съм много разочарован от звука, отпред не се чува нищо, никаква разлика от преди , а отзад се чува малко , но никакво качество, голямо разочарование излезе тази фабрична каса, или нещо не е наред с нея, но като свири не знам какво може да не й е наред...... но ако знаех че ще е така щях да си спестя парите за касата и поставянето й , което излезе като сума почти колкото нея.... пари на вятъра....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...