Jump to content

Електронен фиш


tokiyo_drift

Recommended Posts

Хм, ето и друга гледна точка:

".... Текстът на разпоредбата на чл. 189, ал. 4, изр. 1 от ЗДвП гласи: „При нарушение, установено и заснето с техническо средство, в отсъствието на контролен орган и на нарушител, се издава електронен фиш за налагане на глоба в размер, определен за съответното нарушение.”. ..... единственият възможен извод, който се налага по правилата на граматическото тълкуване е, че обособената част „в отсъствието на контролен орган и на нарушител” пояснява издаването на електронен фиш за налагане на глоба, а не установяването и заснемането на нарушението с техническо средство. .....тълкувана систематически, разпоредбата на ал. 4 също налага извод, че „в отсъствие на контролен орган и на нарушител” е израз, относим към издаването на електронния фиш, а не към самото установяване на нарушението....", "...направеното тълкуване на разпоредбата на чл.189, ал.4 от ЗДвП, че електронен фиш се издава само, ако нарушението е установено със заснемащо устройство, което е стационарно монтирано, е невярно..."

Така, че ако ви светнат с мобилна камера не бъдете сигурни, че ще се измъкнете само на това основание.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Точно так и двамата по-горе колеги са прави. Различните съдилища имат различна практика, като все още тя не е уеднаквена от Административните съдилища (касационна и последна инстанция в този вид производства). За сега, разпределението на пракриката на съдилищата потвърждаващи фишове от мобилни камери и такива, които ги отменят е 70/30, в полза на решенията, които са отменителни. Но процентите все повече и повече намаляват. Всичко се заключава в начина на тълкуване на разпоредбите на ЗДвП, така че по-добре да пробваш да обжалваш, според мен. В тази връзка един стар адвокат, от когото съм се учил, казваше така-от съд и от жена се иска, пък какво ще ти дадат е друг въпрос :zustimm:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...

Колеги, може ли да Ви помоля да ми кажете, ако сте наясно, за конкретни причини, поради които мога да обжалвам, че днес и аз получих "поздрав" на стойност 100 лв. :respekt:

Благодаря Ви предварително

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 months later...

Здравейте на всички. Днес получих честитка на стойност 100 лв. сниман съм от стационарна камера по пътя София - Варна при ограничение 60.На бележката пише че съм заснет на дата 27.07.2012г.а го получавам 7 месеца по-късно.Има ли шанс за обжалване тъй като преди месец ми дойде друга честитка но там всичко беше в рамките направена на 3 декември и дойде 20 дни след това.А с този нещата не са точно така- 7 месеца си е сериозно забавяне :)

Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дават го на НАП за принудително събиране, а ако искаш услуга (смяна на СУ на МПС) от КАТ няма да ти я извършат докато не си платиш задълженията.

Къде те щракнаха и кога го получи фиша?

Глупости, кой те излъга ? Аз си я смених и никой не ми искаше да си платя фишовете.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще исползвам темата за да питам нормално ли е да ме глобят 333 лева във населено място с 50км/ч карах над ограничението с 41,2км/ч,просот ме спряха господата зеха ми талона и след месец цъфна розовото листче..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Глупости, кой те излъга ? Аз си я смених и никой не ми искаше да си платя фишовете.

Пич, не са глупости. Точно така е-вземи прочети малко нормативи и ще разбереш.

Ти, както и на много други, са имали късмет и вашите наказания не са предвижени за принудително събиране. Но дори и да не са придвижени за събиране, не би трябвало да можеш да си смениш шоф. книжка, в случй че дължиш глоба към ПП КАТ. Това, че някой чиновник не си е свършил работата навреме неозначава, че закона не го изисква-просто сте имали късмет.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...